Nelson Thomas i Sfidës do t'i prehet këmba pas një aksidenti me makinë

Klea

Nelson Thomas i Sfidës do t’i prehet këmba pas një aksidenti me makinë

Gati një vit pasi i mbijetoi një aksidenti të tmerrshëm me makinë, Nelson Thomas ka marrë vendimin e vështirë për t’i prerë këmbën. Sfida Lajmin e ka ndarë ylli përmes Instagramit, ku ka dokumentuar shërimin e tij që nga aksidenti. Në një postim të fundit, ai u shpreh se pse e mori këtë vendim. Ai zbuloi gjithashtu rëndësinë e datës kur do të kryejë operacionin e tij.

Rruga e Nelsonit drejt rimëkëmbjes

Më 5 mars 2023, Nelson u përfshi në një aksident të rëndë automobilistik në Austin, Teksas. Teksa ngiste nën ndikim, ai përplasi makinën e tij Audi në një urë. Makina shpërtheu në flakë dhe Samaritanët e Mirë e shpëtuan. Ai pësoi një dëmtim të rëndë në kyçin e këmbës në përplasje.

Në vitin pas aksidentit, Nelly e ka dokumentuar shërimin e tij në rrjetet sociale. Shtatorin e kaluar, ai tregoi se kyçi i këmbës i ishte thyer sërish dhe nuk po shërohej. Tani, ai dhe mjeku i tij arritën në përfundimin se amputimi i tij do të ishte vendimi më i mirë dhe ata e kanë planifikuar operacionin në përvjetorin e parë të rrëzimit.

“5 Marsi 2023 mbetet i gjallë në kujtesën time, një prani e vazhdueshme në mendimet e mia”, shkroi Nelson në Instagram. “Unë me vetëdije e përqafoj atë si fillimin e një kapitulli të ri. Duke zgjedhur amputimin, jam i vendosur të zotëroj 5 Marsin dhe të ripërcaktoj rëndësinë e tij në jetën time.”

Në postim, Nelly ndau një regjistrim të një bisede që kishte me mjekun e tij së bashku me disa foto grafike të procesit të rikuperimit të tij. Ata folën për hulumtimin që shkoi në vendimin për amputim dhe udhëtimin e gjatë që u desh për të arritur në këtë përfundim. Nelson shpjegoi se si ai kërkoi të dhëna nga shumë mjekë. Ai madje tentoi një trajtim me qeliza staminale në Meksikë. Në këtë pikë, ai është gati të mbyllë këtë kapitull.

“Duhet të pyes veten se çfarë lloj jete dua të jetoj dhe cilësinë e jetës që dua të jetoj,” shpjegoi Nelson. “Unë mendoj se jam në paqe me të dhe është koha.”

I rrethuar me mbështetje

Nën postimin e Nelly-t, një ton shokësh të tij nga The Challenge e mbushën atë me dashuri dhe fjalë inkurajuese. Të gjithë nga Johnny Bananas te Leroy Garrett lanë fjalë mbështetjeje. Kjo tregon se sa shumë dashuri ekziston në atë cep të realitetit televiziv.

“Vetëm mos harroni se keni kaq shumë njerëz që ju mbështesin gjatë këtij udhëtimi,” shkroi Bananas. “Kthimi është gjithmonë më i mirë se kthimi”.

Sfida OG Mark Long shtoi, “Vëllai im, ti do të ngrihesh nga kjo pengesë… Nuk kam asnjë dyshim.”

Siç tha Marku, nuk ka dyshim që Nelson do të dalë triumfues në anën tjetër. Ne e dimë se ai do të vazhdojë të përdorë platformën e tij për të ndriçuar në qendër të vëmendjes njerëzit që jetojnë me aftësi të kufizuara. Ndërkohë, sigurohuni që t’i dërgoni të gjitha urimet në datën 5 mars kur ai i nënshtrohet operacionit.