Brianna and Brittany Salyers

Klea

Motrat binjake identike u martuan Vëllezërit identikë binjakë – Fëmijët e tyre janë vëllezër e motra!

Motrat binjake identike u martuan Vëllezërit identikë binjakë – Fëmijët e tyre janë vëllezër e motra

Binjake identike, Brianna dhe Brittany35 vjeç, i cili u martua me binjakë identikë, Josh dhe Jeremy Salyers37 vjeç, po i prezantojnë botës djemtë e tyre. Motrat treguan se të vegjlit e tyre janë më shumë si vëllezër se sa kushërira, për shkak të ngjashmërive të rralla gjenetike.

“Ju keni dëgjuar termin binjakë irlandezë dhe keni dëgjuar binjakë identikë dhe binjakë vëllazërorë.” Briana tha TODAY Prindërit. “Por ne kemi binjakë kuaternarë.”

Brianna dhe Brittany Salyers

Jett Salyers mbushi një vjeç në janar dhe Jax Salyers muajin e ardhshëm do të festojë ditëlindjen e tij të parë. Djemtë e vegjël janë ligjërisht kushërinj të parë, por gjenetikisht vëllezër.

“Ata kanë lindur nga prindër binjakë identikë me më pak se nëntë muaj diferencë,” shpjegoi Brittany. “Binjakët e martuar me binjakë që të dy kanë fëmijë në të njëjtën kohë.”

Brianna dhe Brittany Salyers

Për shkak se binjakët identikë ndajnë të njëjtën ADN, pasardhësit e dy palëve të binjakëve identikë përputhen gjenetikisht më shumë si vëllezër e motra sesa si kushërinj.

Brianna dhe Brittany Salyers

Motrat zbuluan se kishin diskutuar mundësinë e të pasurit binjakë kuaternarë.

“Ne shpresonim se do të kishim shtatzëni të mbivendosura në mënyrë që kjo të ndodhte. Ne menduam se do të ishte shumë mirë, “ Briana tha. “Ka vetëm 300 martesa kuaternare të njohura në historinë e botës.”

Çiftet, të cilët ndajnë një llogari të përbashkët në Instagram, dolën në platformë për të postuar foto krah për krah të djemve të tyre dhe për të zbuluar lidhjen e tyre të rrallë.

Brianna dhe Brittany Salyers

Në mbishkrim shkruhej – “Jett dhe Jax: Kushërinjtë, vëllezërit gjenetikë dhe binjakët kuaternarë!”

Brianna dhe Brittany u martua me Joshua dhe Jeremy në një ceremoni të përbashkët martese, të mbuluar nga TLC, në Festivalin e Ditëve të Binjakëve 2018 në Twinsburg, Ohio. Çiftet u takuan për herë të parë në Festivalin Twins Days vitin e kaluar.

Brianna dhe Brittany Salyers

Dy çiftet jetojnë në të njëjtën shtëpi në Virxhinia dhe drejtojnë një vend dasme së bashku.

“Ishte diçka që ne të katër e donim dhe kur u fejuam, të gjithë e donim ashtu.” Brittany tha për median. “Është diçka shumë e bukur. (Josh dhe Jeremy) kuptojnë lidhjen binjake si ne. Do të kalojmë shumë kohë së bashku.”

Brianna dhe Brittany Salyers

Brittany pranoi se herë pas here goditen me reagime negative ndërsa kronikën udhëtimin e tyre unik familjar në mediat sociale.

“Ne përpiqemi të injorojmë komentet e ndjekësve sociopatikë dhe të fokusohemi vetëm në pozitive.” Brittany tha. “Disa njerëz mendojnë se ne jemi vërtet të çuditshëm dhe të tjerë mendojnë se është vërtet e mahnitshme. Ne kemi marrë shumë mbështetje dhe interes dhe kemi qenë mirënjohës për këtë.”

Brianna dhe Brittany Salyers

Motra e saj shtoi se të dy çiftet janë të pavendosur nëse kanë më shumë fëmijë në të ardhmen e tyre.

“Ne po debatojmë nëse duhet të shkojmë për një shtatzëni më shumë secila apo jo.” Briana tha. “Do të marrim një vendim shumë shpejt. Foshnjat janë ende mjaft të reja (dhe) ne po përpiqemi të presim edhe pak për të parë se çfarë të bëjmë.”