Motra e Garrison Brown thotë se rrjetet sociale i dëmtojnë vetëvlerësimin e tij

Klea

Motra e Garrison Brown thotë se rrjetet sociale i dëmtojnë vetëvlerësimin e tij

Fansat dhe yjet e Sister Wives ende po e ndjejnë ndikimin e Garrison Brown’s vetëvrasje. Tani, një anëtar i familjes po flet për ndikimin që media sociale kishte në vetëvlerësimin e Garrison.

Edhe pse ajo është ende në zi, motra e Garrison, Madison Brush, ndau disa reflektime dhe përpjekje për t’u kthyer në normalitet përmes rrjeteve sociale. “Unë nuk jam naive ndaj faktit që nuk do të ndodhë kthimi në atë që dikur ishte ‘normale’,” ndau ajo në një mbishkrim.

Megjithatë, ajo shtoi, “Unë e gjej veten të përgatitur për të filluar të kthehem në këtë normalitet të ri.” Dhe ndërsa reflektonte për mbështetjen e fansave në Instagram, ajo kishte disa ide për të ndarë me të gjithë.

Në një rrjet Instagram më 18 mars, Madison ndau disa mendime rreth mediave sociale dhe vëllait të saj të ndjerë. “Koha është kaq e çmuar,” tha ajo, “dhe nëse nuk jeni të kënaqur me mënyrën se si po e kaloni kohën tuaj dhe nuk ndiheni të përmbushur në jetë, atëherë unë do t’ju inkurajoja të rivlerësoni. Sepse është kaq kalimtare dhe kaq e çmuar.”

Një ndjenjë që Madison e përsëriti disa herë ishte se “media sociale nuk është reale”. Kjo do të thotë, njerëzit nuk priren të tregojnë veten e tyre autentike në internet.

Mediat sociale dhe vërtetësia ishin gjëra për të cilat ajo dhe Garrison “folën shumë. Dhe unë e di që vëllezërit e motrat e mia dhe nëna ime e kanë shprehur këtë – që Garrison dikur ndihej sikur nuk po bënte mjaftueshëm sepse po e krahasonte veten me gjërat në mediat sociale. Dhe nuk mendoj se është e vërtetë. Dhe mendoj se duhet ta kujtojmë këtë.”

Megjithatë, në fillim të videos, Madison e bëri të qartë se media sociale nuk ishte shkaku i vetëvrasjes së Garrison. “Nuk ishte ngacmim, nuk ishte mungesë dashurie që kishte Garrison, ishte shëndet mendor,” sqaroi ajo.

Ajo inkurajoi komunitetin dhe “të doni njëri-tjetrin edhe me dallimet tuaja”. Si thirrje përfundimtare për veprim, Madison u tha fansave: “Nëse jeni duke luftuar me komunitetin, atëherë unë do t’ju inkurajoja të dilni dhe të flisni me njerëzit dhe të largoheni nga ekranet tuaja … dhe të merrni komunitetin me familjen tuaj, miqtë tuaj, të dashurit.”

Nëse ju ose dikush që njihni po mendon të bëjë vetëvrasje, ju lutemi kontaktoni Linjën e Vetëvrasjes dhe Krizës duke telefonuar 988. Gjithashtu mund të shkruani “FORCË” në linjën e tekstit të krizës në 741741 ose vizitoni 988lifeline.org.