Jennifer Fessler

Klea

Mjekët u detyruan të heqin fizikisht jashtëqitjen nga zorra e trashë e Jennifer Fessler pas abuzimit me Ozempic!

Mjekët u detyruan të heqin fizikisht jashtëqitjen nga zorra e trashë e Jennifer Fessler pas abuzimit me Ozempic!

Jennifer Fessler mbetet i padekur nga efektet anësore dhe vazhdon të përdorë injeksione për humbje peshe.

Jennifer Fessler

Në episodin debutues të podcast-it “Two Jersey Js” me të Amvise të vërteta të Nju Xhersit bashkë-yll, Jackie Goldschneider53-vjeçarja zbuloi shtrimin e saj në spital për një zorrë të prekur, pasojë e përdorimit të semaglutide, e njohur komercialisht si emri i saj i markës.

Jennifer Fessler

Semaglutide, i tregtuar nën emrat e markave Ozempic dhe Wegovy, është një ilaç i miratuar nga FDA kryesisht për diabetin e tipit 2 ose obezitetin kronik. Funksionon duke ndikuar në ngopjen në tru. Kohët e fundit, ajo ka fituar popullaritet në Hollywood si një zgjedhje jashtë etiketës për humbje peshe.

“Unë kam qenë dhe nuk do ta quaj Ozempic – ky ka qenë emri i ombrellës. Por unë kam marrë semaglutide për më shumë se një vit tani dhe kam humbur ndoshta 22 kilogramë. Fesler tha gjatë podcast-it.

Jennifer Fessler

Goldschneider, e njohur për kundërshtimin e saj ndaj përdorimit të Ozempic për humbje peshe, e cilësoi atë si një “trend shumë të rrezikshëm”. Megjithatë, ajo shprehu respekt për zgjedhjen e shoqes së saj për të vazhduar me injeksionet javore dhe pyeti nëse Fesler ndihej i shqetësuar për përdorimin e tij.

“Unë jam një hipokondriak i tërbuar, por kur bëhet fjalë për gjërat që kanë të bëjnë me pamjen time fizike, kjo disi del nga dritarja.” Fesler tha. “Për shembull, nuk kam aspak frikë të shkoj në operacion për ndonjë gjë kozmetike.”

Ajo vazhdoi, “Unë nuk kam frikë nga Ozempic dhe do t’ju them se kam pasur një përvojë që nuk ishte e mirë – dhe jam shumë pozitive se ishte në lidhje me semaglutide – ku më duhej të shkoja në spital për një zorrë të prekur. … dhe unë ende nuk jam nervoz për këtë.”

Jennifer Fessler

Fesler ndau se disa muaj më parë, ajo vuante nga kapsllëku, një efekt anësor i njohur i Ozempic. Pavarësisht përkeqësimit të gjendjes, ajo nuk ka marrë asnjë masë të menjëhershme për ta zgjidhur atë.

“Nuk pija ujë, nuk haja perime. Sepse diçka që ndodh, një përvojë e re për mua, është të jem në gjendje të ha atë që dua edhe kur nuk janë zgjedhjet më të shëndetshme dhe prapë të humbas peshë,” shpjegoi ajo. “Pra, ndoshta për herë të parë në jetën time, po humbas peshë me pica, bagels dhe akullore.

“Duke thënë këtë, vura re se kishte kapsllëk, nuk bëra asgjë për të. Nuk po merrja Miralax, që ju merrni çdo mëngjes, apo ndonjë lloj zbutësi të jashtëqitjes,” tha ajo. “Unë nuk kisha shkuar për një javë, atëherë ishte një javë e gjysmë.”

Jennifer Fessler

Fesler pranon se ajo ishte e vetëdijshme për efektet anësore të drogës, por ajo është gjithashtu “fajësore që i injoroi ato dhe i lejoi ata të përshkallëzoheshin deri në pikën ku unë u ndikua”.

“Për shumë nga këto duhet të jeni proaktive,” shtoi ajo. “A jam i shqetësuar për këtë? Jo. A jam i vetëdijshëm për këtë dhe jam pak i zhgënjyer nga vetja që nuk e trajtova më shpejt? Sigurisht.”

Shtypni luajtjen më poshtë.

Hulumtimet janë duke vazhduar për efektet tretëse të Ozempic dhe barnave të ngjashme. Në qershor, këto medikamente u shoqëruan me gastroparezë të rëndë, e njohur gjithashtu si paraliza e stomakut, një gjendje e përshkruar nga Klinika Mayo si parandaluese e zbrazjes së duhur të stomakut.

Jackie Goldschneider

Në shtator, FDA paralajmëroi se Ozempic mund të shkaktojë ileus, një pengesë potencialisht fatale e zorrëve ku bllokohen pjesët ose të gjitha zorrët, duke çuar ndoshta në vdekjen e indeve të organeve për shkak të rrjedhjes së kufizuar të gjakut.

Një përfaqësues për Novo Nordisk, prodhuesi i Ozempic, tha për PEOPLE, “Siguria dhe efektiviteti i Ozempic janë testuar në provat klinike me më shumë se pacientë. Efektet anësore gastrointestinale si nauze, të vjella, diarre, dhimbje barku dhe kapsllëk ishin më të zakonshmet. Etiketa e miratuar nga FDA pasqyron rreziqet e njohura të përdorimit të Ozempic.

Jackie Goldschneider

Kompania theksoi besimin e saj në sigurinë dhe efektivitetin e Ozempic kur përdoret siç përshkruhet.