Mauricio Umansky

Klea

Mauricio Umansky kërkon 2 milion dollarë sanksione mbi 32 milion dollarë padi për Mansion Malibu

Mauricio Umansky kërkon 2 milion dollarë sanksione mbi 32 milion dollarë padi për Mansion Malibu

Mauricio Umansky po kërkon nga një gjykatës të vendosë një gjobë prej 2 milionë dollarësh për një zhvillues që akuzoi agjentin e pasurive të paluajtshme për mashtrim me qeverinë amerikane në mes të një shitjeje të një pallati luksoz.

Mauricio Umansky

Raporton Radar Online, tai u largua nga burri i Amvise të vërteta të Beverly Hills yll, Kyle Richardsështë përfshirë në një padi të ngritur nga një investitor dhe agjenti i tij, të cilët e akuzuan atë se u bashkua me një partner për të blerë një pronë prej 32 milionë dollarësh në Malibu, pavarësisht se ishte caktuar nga qeveria për ta shitur atë.

Mauricio Umansky

Umanksy dhe partneri i tij, Mauricio Oberfeld, vazhdoi të shiste rezidencën për gati 70 milionë dollarë një vit më vonë – duke nxjerrë në xhep një fitim 37 milionë dollarësh.

Blerësi potencial, Sam Hakimdhe ndërmjetësi i tij, Aitan Segal, po përpiqen të detyrojnë Umansky për të lëshuar shkëmbimet e mesazheve me tekst me të cilët ndante Oberfeld që dyshohet se do të hidhte dritë mbi skemën e supozuar të pasurive të paluajtshme që ishte duke u zhvilluar midis 2016-2017.

Kyle Richards

Umansky kërkon që Gjykata e Lartë e LA të hedhë çështjen, duke vënë në dukje një statut kufizimesh të skaduara dhe praninë e mesazheve inkriminuese me tekst që supozohet se vërtetojnë se Hakimi gënjeu kur pretendoi se kishte marrë vesh për shitjen në vitin 2018. Hakim, i cili kërkon 35 milionë dollarë dëmshpërblim, ngriti padinë në vitin 2019. Umansky, një e ardhme “Dancing With the Stars” garuesi, po i kërkon gjykatës të godasë Hakimi me një gjobë 1.2 milion dollarë dhe sanksionon avokatin e tij, Alan D. Hearty, me një gjobë 397 mijë dollarë për humbjen e kohës dhe parave të tij.

Mauricio Umansky

John S. Gibson, e Umansky avokati, shkroi në dokumentet e gjykatës: “Ajo që është veçanërisht tronditëse dhe skandaloze nuk është vetëm ekzistenca e kësaj prove, por edhe rrethanat që lidhen me fshehjen e tyre.”

Mauricio Umansky

Avokati vazhdoi -“Hakimi nuk arriti të prodhonte këtë provë kritike për vite me radhë, gjatë gjithë kohës duke u betuar vazhdimisht për datën e gushtit 2018. Ndoshta edhe më keq, avokatët e tij kanë pasur në posedim këto mesazhe të rëndësishme me tekst që të paktën më 7 mars 2023, megjithatë ata fshinë me dashje provat dhe, në një shkelje thellësisht shqetësuese të detyrimeve etike dhe ligjore, keqprezantuan në gjykatë se Hakimi nuk kishte mesazhe përkatëse për të prodhuar në këtë rast.”

Gibson deklaroi – “Që nga 1 tetori 2021, Umansky Të pandehurit kanë paguar 2,553,036.05 dollarë në tarifat e avokatëve për t’u mbrojtur kundër pretendimeve të pabaza të Hakimit.”

Mauricio Umansky

Hakimi dhe Segal pretenduar se Umansky nuk e bëri të ditur ofertën e tyre prej 40 milionë dollarësh për shitësin, e cila supozohet se i lejoi atij dhe partnerit të tij të merrnin pronën për 32 milionë dollarë.

Kyle Richards

Hakimi deklaroi planin e tij për të ndjekur sanksione kundër burrit të RHOBH për pretendimin se mesazhet përkatëse me tekst humbën kur ai bleu një telefon të ri.

“Mocionet e të pandehurve nuk kanë mbështetje ligjore apo faktike, Zoti Hakim synon të kërkojë sanksione kundër (Umansky) për këto dosje joserioze”, thuhet në dokumentet e gjykatës. “Në fakt, rastet në të cilat mbështeten të pandehurit janë aq të palidhura me këtë rast, saqë është tronditëse që të pandehurit do të ishin të gatshëm të rrezikonin reputacionin e tyre për të paraqitur propozimet.”

“Në të vërtetë, dhjetëra mesazhe të tjera (me tekst) që Umansky i ndaloi nga prodhimi për tre vjet dhe më në fund u prodhuan tetorin e kaluar, ndihmuan në vendosjen e një konstatimi prima facie nga Gjykata se ai … kishte mashtruar shitësin dhe qeverinë e Shteteve të Bashkuara.”

Kyle Richards

Debati mbi pasuritë e paluajtshme u ndez pasi qeveria federale kërkoi Umansky për të shitur pronën e sekuestruar të Teodoro Nguema Mangue, djalit të presidentit të Guinesë Ekuatoriale, i cili u akuzua për përvetësim të fondeve të qeverisë. Mangue ra dakord të shiste pronën dhe të përdorte 10 milionë dollarë nga shitja për të paguar një gjobë të vendosur nga Departamenti i Drejtësisë dhe për të dhuruar të ardhurat e mbetura për bamirësi në vendin e tij të lindjes.

Mauricio Umansky

Hakimii cili pretendoi se Umanksy grabitur si nga qeveria federale ashtu edhe nga grupet bamirëse në Guinenë Ekuatoriale, beson se mesazhet me tekst të agjentit do të ekspozonin komplotin e tij të dyshimtë të pasurive të paluajtshme.