Lisa Vanderpump dhe Ken Todd luftojnë me ish-banakierët për përfundimin e supozuar të gabuar

Klea

Lisa Vanderpump dhe Ken Todd luftojnë me ish-banakierët për përfundimin e supozuar të gabuar

Lisa Vanderpump dhe Ken Todd janë në ujë më të nxehtë në lidhje me akuzat nga ish-punonjësit. Dy banakierë nga TomTom u mashtruan dhe paditën Kenin, Lizën dhe kompaninë e tyre për përfundimin e gabuar.

Dax Hill dhe Peter Hodge u punësuan, më pas u pushuan nga puna. Tani ata akuzojnë yjet e Vanderpump Rules për dështimin në sigurimin e periudhave të pushimit, praktikat e paligjshme të biznesit, shpifjen dhe futjen në listën e zezë. Natyrisht, Ken dhe Lisa nuk do ta marrin lehtë këtë dhe duan që çështja të hidhet jashtë. Radari ka lugën.

Dokumentet e gjykatës tregojnë se çifti i biznesit po mohon plotësisht të gjitha pretendimet e Dax dhe Peter dhe nuk pranojnë se kanë bërë keqbërje. Dhe sinqerisht, kush habitet nga kjo? Në padinë e banakierëve thuhet: “Ndërmjet majit 2022 dhe dhjetorit 2022, paditësit ishin të dy të punësuar si banakiere me të pandehurit në restorantin e tyre, TomTom. Gjatë kësaj periudhe, paditësit përjetuan shkelje të shfrenuara të ligjeve të punës në Kaliforni, ngacmime dhe kushte të pasigurta të punës.

Dax dhe Peter thanë gjithashtu se ata ishin paguar me vonesë dhe duhej të merreshin me çështjet e ujërave të zeza në dhomën e shërbimit të stafit. Me sa duket, pasi këta të dy u ankuan për rrethanat, në thelb dolën jashtë kalendarit të turneve dhe nuk funksionuan në të gjithë dhjetorin 2022, “duke i ndërprerë në mënyrë konstruktive”.

Ish-punonjësit mendojnë se “kanë pësuar dhe vazhdojnë të vuajnë humbje të konsiderueshme të shkaktuara në të ardhura, shpërblime, kompensim të shtyrë dhe përfitime të tjera të punësimit. Si rezultat i përafërt i veprimeve të të pandehurve, paditësit kanë vuajtur dhe vazhdojnë të vuajnë shqetësime emocionale, ankth mendor, siklet, poshtërim dhe ankth, të gjitha në dëmin e tij në një masë që do të provohet në gjyq.”

Më tej, Ken dhe Lisa akuzohen se “kanë publikuar deklarata dhe komente të rreme për shumë palë të treta” në lidhje me “profesionin, reputacionin dhe karakterin e tij”. Mirë, isha me ta deri në atë pjesë. Nuk mund ta shoh Lizën të ulet në kompjuterin e saj dhe të ketë kohën e lirë për të sulmuar dikë në internet – por mendoj se gjithçka është e mundur.

Jo shqetësuese!

Paditësit gjithashtu akuzojnë Lizën dhe Kenin se “e kanë portretizuar atë si një kriminel”. “Thashethemet dhe deklaratat e rreme janë bërë me keqdashje të vërtetë. Të pandehurit synonin të shqetësonin, bezdisnin dhe poshtëronin.” Jo I MIRËZUES, DHE POSHTIRËS.

Ken dhe Lisa nuk e kanë atë dhe thonë se padia është e ndaluar sepse “palët ranë dakord të zgjidhin të gjitha shkaqet e pranueshme të lidhura me punësimin e veprimeve dhe pretendimeve përmes arbitrazhit detyrues, duke përfshirë pretendimet në këtë padi”.

Përgjigja vazhdoi, “Të pandehurit pretendojnë se disa pretendime në ankesë janë të përjashtuara nga doktrinat e domosdoshmërisë së biznesit dhe motivet e përziera në atë që veprimet e të pandehurit janë bërë për një arsye legjitime, jodiskriminuese dhe jo hakmarrëse, ishin të nevojshme për operacionet efikase të të pandehurve. ‘biznes’.

Dax dhe Peter po kërkojnë dëmshpërblime të paspecifikuara për shqetësimin e supozuar. Përveç kësaj, Ken dhe Lisa duan që padia të hidhet jashtë dhe që Dax dhe Peter të paguajnë faturat e tyre ligjore. fat të gjithëve.

Rregullat e Vanderpump vazhdojnë të martën në orën 20:00/ET në Bravo.