Lisa Vanderpump

Klea

Lisa Vanderpump akuzohet për shkarkimin e stafit pasi ata u ankuan për kushtet e këqija të punës

Lisa Vanderpump akuzohet për shkarkimin e stafit pasi ata u ankuan për kushtet e këqija të punës

Lisa Vanderpump dhe burri i saj, Ken Toddjanë goditur me një padi nga ish-punonjësit e TomTom Restaurant & Bar, të cilët pretendojnë përfundimin e gabuar.

Lisa Vanderpump

Radar Online raporton se ish-banakierët kanë deklaruar se kanë punuar për çiftin nga maji deri në dhjetor 2022, sipas dokumenteve gjyqësore të depozituara në Gjykatën e Lartë të Los Angeles.

Punonjësit pretenduan se ishin marrë me sëpatë pasi u ankuan për kushte jo të mira të punës. Një nga punëtorët pretendoi se Rregullat e Vanderpompës Matriarku dhe bashkëshorti i saj “e futën në listën e zezë duke e shpifur te punëdhënësit e ardhshëm”.

Lisa Vanderpump

Ish-punonjësi tha se ai besonte se “thashethemet dhe deklaratat e rreme ishin bërë me keqdashje të vërtetë”.

Në padi thuhej se banakierët pretendonin se objekti kishte “kushte të pasigurta pune”. Ata pretenduan se kishte “ujra të zeza dhe rezervë në dhomën e pushimit/zhveshjes së punonjësve”.

Lisa Vanderpump

Në padi thuhej: “Gjatë kësaj periudhe, [the former bartenders] përjetoi shkelje të shfrenuara të ligjeve të punës në Kaliforni, ngacmime dhe kushte të pasigurta të punës.”

Lisa dhe Ken zotërojnë restorantin/barin me Rregullat e Vanderpompës dyshja, Tom Schwartz dhe Tom Sandovalpor yjet e realitetit nuk figurojnë si të pandehur në padi.

Lisa Vanderpump

Padia vjen pasi një tjetër ish-punonjës fitoi një vendim prej 24 mijë dollarësh kundër Lisa dhe Ken mbi pagat e papaguara gjatë pandemisë.

Muajin e kaluar, Erika Lepe, një ish-punonjës i restorantit të mbyllur që atëherë, PUMP, shënoi fitoren ligjore pasi paraqiti një kërkesë në Komisionin e Punës të Kalifornisë. Ish-punonjësja ka punuar si kontabiliste, asistente personale dhe menaxhere në restorantin e Hollivudit Perëndimor nga 1 nëntori 2013 deri më 8 qershor 2020, data kur u pushua nga puna.

Lisa Vanderpump

Lepe’s në padi thuhej se asaj i detyroheshin 14,076.90 dollarë paga të papaguara midis marsit dhe qershorit 2020. Ajo gjithashtu paditi PUMP LLC për dëmshpërblim ndëshkues.

Lepe dhe Ken u paraqit në një seancë dëgjimore të marsit 2023, ku Lepe akuzoi kompaninë për ndalimin e gjashtë pagesave dy-javore prej 2,307 dollarësh.

Komisioneri i punës tha – “[Todd] dëshmoi se PUMP ishte mbyllur në fillim të Pandemisë COVID-19 në Mars 2020, por që [Lepe] u mbajt në kryerjen e punës për ca kohë më pas.”

Lisa Vanderpump

Kështu tha komisioneri Lepe vazhdoi punën për të ndihmuar PUMP-në të sigurojë kreditë e qeverisë PPP. Ken ka shpjeguar se puna e PPP ka vazhduar deri në prill të vitit 2022. Ai tha se Lepe “mund të jetë mbajtur në kryerjen e punës” deri në qershor 2020.

Kështu vendosi komisioneri Lepe kishte dhënë “dëshmi dhe prova të besueshme se ajo ishte duke kryer punë” deri në qershor 2020. Zyrtari shtetëror tha se Ken nuk ishte në gjendje të jepte një përgjigje të qartë për sa kohë [Lepe] ishte duke kryer punë ose kur pikërisht ajo e ndërpreu punën për të pandehurin përveç biznesit nuk ishte mbyllur” deri më 15 qershor 2020.

Komisioneri e përcaktoi këtë Lepe i detyrohej 13,846.20 dollarë në paga të papaguara. Asaj iu dha një total prej 24,767,62 dollarë, të cilat përfshinin 3,998,32 dollarë interes dhe 6,923,10 dollarë të tjera në gjoba.