Leah McSweeney 'trondi' pas diagnozës së sëmundjes Lyme

Klea

Leah McSweeney 'trondi' pas diagnozës së sëmundjes Lyme

Goditjet vazhdojnë të vijnë Leah McSweeney. Ish-ylli i Real Housewives of New York u përfshi në procese gjyqësore me Bravo dhe humbi menjëherë në gjykatën e opinionit publik. Ajo është tmerruar nga qyteti i Nju Jorkut dhe është gati të ikë në çdo moment. Tani, ajo sapo mësoi se kishte sëmundjen Lyme dhe tha se diagnoza e kishte lënë ndjenjën e saj “të tronditur”. 2024 thjesht nuk është viti i saj.

Lea flet për diagnozën e saj të fundit

Siç raportoi Page Six, Leah ndau përditësimin e shëndetit në Historitë e saj në Instagram. Ajo postoi një foto të rezultateve të testit dhe kërkoi “histori suksesi të shërimit nga Lyme”. Dikush ta kontaktojë atë me Yolanda Hadid.

Sipas Leas, ky është një infeksion i ri dhe jo kronik. Për fat të mirë, nuk ka asnjë mënyrë që ajo të fajësojë Andy Cohen ose Bravo. Sëmundja Lyme vjen nga bakteri borrelia, i cili transmetohet te njerëzit nga rriqrat.

Simptomat më të zakonshme janë të ngjashme me gripin, por ndonjëherë pacientët hasin paralizë të fytyrës dhe parregullsi të rrahjeve të zemrës. Ekziston gjithashtu një skuqje e shenjave që shkon së bashku me infeksionin. Nëse nuk trajtohet, infeksioni mund të përhapet në të gjithë sistemin nervor dhe në nyje.

Në Instagram, Leah tha se ajo ndihej “si sh-t” për dy muajt e fundit përpara se të merrte një diagnozë. Në një postim tjetër në Stories e saj, ajo tregoi mbi një duzinë shishe gjaku nga raundi i fundit i testimit të saj. Ajo shkroi, “Gjithçka është e mrekullueshme” së bashku me një emoji duke qeshur.

CDC thotë se shumica e rasteve të sëmundjes Lyme pastrohen me disa raunde antibiotikësh. Megjithatë, ekziston një përqindje shumë e vogël e pacientëve që përjetojnë simptoma afatgjata, duke filluar nga lodhja deri te vështirësitë në të menduarit. Kjo është ajo që ata e quajnë “sëmundja kronike Lyme”.

Për të gjithë ata që do të vrapojnë jashtë këtë verë, le të shërbejë si një kujtesë. Merrni masa për të parandaluar pickimin e rriqrave.