Kuzhinierë kokëfortë poshtë kuvertës që injoruan atë që donin të ftuarit

Klea

Kuzhinierë kokëfortë poshtë kuvertës që injoruan atë që donin të ftuarit

Poshtë kuvertës Shefat e kuzhinës kanë punë të vështira. Ata jo vetëm që duhet të përgatisin ushqime për festa të mëdha pa sous-chefs, por gjithashtu duhet të gatuajnë gjithçka që shërbejnë në galera të vogla. Ndonjëherë, këta artistë të punësuar të kuzhinës e kanë tejkaluar veten, duke prodhuar pjata dhe ushqime epike që tejkalojnë fletët e preferuara të mysafirëve të tyre. Herë të tjera, ata kanë dështuar, duke lënë temperamentin e tyre të ndizet ndërsa enët e tyre djegin majat e të gjithëve deri në tokë.

Në raste të rralla, madje kanë ndodhur edhe keqkomunikime kulturore, të cilat mund të ndikojnë në mënyrën e përgatitjes së një pjate. Për shembull, Chef Jack Luby aktualisht po luan në Below Deck Mediterranean. Kur mysafirët e tij amerikanë kërkuan vezë, Jack u trondit. Ai më pas fajësoi origjinën e tij angleze për paaftësinë e tij për të kuptuar se si përgatiten vezët në SHBA

Jack gjithashtu luftoi se si të krijonte pjata vegane. Ky ishte një problem i madh, pasi të ftuarit kishin nevoja specifike dietike që duheshin plotësuar, prandaj edhe fletët e detajuara të preferencave të tyre. Për kredinë e tij, Jack po përpiqet, dhe ai është ankuar vetëm brenda intimitetit të galerisë së tij. Meqenëse ai nuk është zgjuar dhe nuk ka zgjedhur dhunën ndaj të ftuarve (ende), unë do t’i heq pak.

Duke parë prapa, jo çdo shef i kuzhinës i është përgjigjur me maturi preferencave të mysafirëve të tyre. Disa në fakt janë bërë mjaft kokëfortë, duke refuzuar të besojnë se çdo mysafir di më shumë se ata kur bëhet fjalë për ngrënien e mirë. Me këtë, tre nga jahtet e Bravo-s vijnë shpejt në mendje, pasi të gjithë injoruan kërkesat e mysafirëve të tyre. Për fat të mirë, asnjë nga këta kuzhinierë kokëfortë nuk ka të ngjarë të kthehet kurrë në këtë seri, por unë ende do t’i thërras, sepse kam kohë.

Adam Glick, Qepë > Preferencat e mysafirëve

Në Sezonin 2 të Below Deck Mediterranean, disa nga të ftuarit e charterit shkruanin në mënyrë shumë specifike “pa qepë” në fletët e tyre të preferencës. Shefi i kuzhinës Adam Glick hodhi një vështrim në pyetjen e tyre të përbashkët dhe u shndërrua menjëherë në Adam Dick. Duke menduar se ai i njihte sythat e tyre të shijes më mirë se ata, Adami i shpërfilli kërkesat e tyre me shkrim dhe gjithsesi përdori qepë. Të ftuarit u ankuan dhe ushqimi u kthye.

“Paratë e reja, ata mendojnë se është një mundësi për të ulur njerëzit,” ankonte ai, duke i marrë zakonet e tyre të të ngrënit si një sulm personal. Si hakmarrje, Adami zgjodhi të fuste edhe një herë qepë qëllimisht në vaktet e tyre, pavarësisht ankesave të tyre fillestare. Pasi një mysafir i frustruar u largua nga tavolina për të tërhequr mënjanë Hannah Ferrier, Hannah thirri Adamin jashtë. Mbi këtë, Adami dha zero f.

Mbi mashtrimet e tij, një mysafir i mërzitur i mori gjërat në duart e veta duke u ankuar te kapiteni Sandy Yawn. Kur u përball, Adami gënjeu shefin e tij për veprimet e tij. Jo vetëm ishte kokëfortë, por ishte edhe frikacak. Ec në dërrasë, Adam.

Kevin Dobson, Z. Kurrë e gabuar

O Kevin Dobson. Ju ishit kaq të talentuar, por kaq kokëfortë. Z. Never Wrong u shfaq në Sezonin 7 të Below Deck, ku u përplas rëndë me zonjat në bord. Një kameraman madje e kapi atë duke i shkelmuar rërën në sy Kate Chastain, si një fëmijë i vogël që aktron kur është i çmendur.

Sa i përket ndërveprimeve të tij me të ftuarit e charterit, njëri në veçanti ishte një kuzhinier privat, dhe për aftësitë e Kevinit, ajo nuk ishte e kënaqur. Në bord po festoheshin dy ditëlindje, të cilat të ftuarit i renditën në fletët e preferencave të tyre. Për më tepër, disa nga të ftuarit dëshiruan të shmangin bulmetin, gjë të cilën ata e vunë re gjithashtu para se të hipnin. Mbi këto shënime, veprimet e Kevinit thanë, neh.

Për drekën e parë të të ftuarve, Kejvina bëri pica. Çdo picë e vetme që ai bënte përmbante djathë, i cili është padyshim një produkt qumështi. Kate ia kujtoi Kevinit këtë dhe ai u ankua. Duke kaluar në darkën e tyre, të ftuarit kërkuan një tortë ditëlindjeje, për arsye të dukshme. Kur një tortë nuk doli në sipërfaqe, Kevin fajësoi Kate, duke thënë se ishte detyra e saj të planifikonte festimet.

Fatmirësisht, Kejvina kishte përgatitur një ëmbëlsirë për atë natë. Thjesht nuk ishte torta që kishin kërkuar të ftuarit. Duke u menduar shpejt, Kate nxori dy poza Absinthe, i ndezi të dyja në zjarr për të shërbyer si qirinj dhe më pas vazhdoi të këndonte Happy Birthday.

Kur të ftuarit shprehën ankesat e tyre për heqjen e fletëve të preferencës nga Kevin, Kevin u bë përsëri fëminor. Të nesërmen, ai urdhëroi Courtney Skipon të linte boronicat, sallamin dhe kremin nga pjata e mëngjesit të ftuarve të ofenduar. Në përgjithësi, Kate shpëtoi statutin që kokëfortësia e Kevinit kërcënoi ta shkatërronte.

Ryan McKeown, Z. Jo Squid For You

Shefi Ryan McKeown erdhi në bord për Below Deck Down Under Season 1. Fatmirësisht, ai u pushua nga puna. Po. ai ishte aq i keq, me një personalitet jofleksibël, deviktiv. Pasi erdhi për Aesha Scott dhe kapitenin Jason Chambers, Ryan më në fund u dërgua të paketonte.

Sa i përket aftësisë së tij për të lexuar dhe respektuar preferencat e të ftuarve, Ryan dështoi keq, ndërsa deklaroi se po u jepte të ftuarve atë që dëshironin. Kur Andy Cohen bëri thirrje për heqjen e fletëve të preferencave nga Ryan në Watch What Happens Live, Ryan belbëzoi “ahhhh, të lutem të ndryshoj, pak”. Më pas ai e ridrejtoi fajin, duke e hedhur Aeshën poshtë autobusit, pasi ishte mungesa e komunikimit të saj me të që ia prishi vaktet. Hm… çfarë?!

Për aktet e tij aktuale, këtu janë dy nga shumë. Së pari, pas një ekskursioni peshkimi, të ftuarit kapën një kallamar për Ryan për ta shtuar në darkën e tyre tashmë të planifikuar me ushqim deti. Pas shpinës së tyre, Ryan nuk pranoi të bënte asgjë me kapjen e tyre, sepse ajo nuk ishte e gërvishtur dhe e shkallëzuar. Kur të ftuarit u ankuan pas shkarkimit të tij flagrant atë natë, Ryan e gjeti veten në një konfrontim të ashpër me kapitenin.

Nëse kjo nuk ishte mjaft e bezdisshme për t’u kujdesur për ju, reflektoni përsëri për të ftuarit charter të cilët të gjithë donin artikuj të ndryshëm për mëngjes, gjë që shkaktoi zemërimin e Ryan. Për drekat e tyre, Ryan lëvizi shumë ngadalë, gjë që pa një nga të ftuarit të zbriste për të kontrolluar statusin e ushqimit të tyre. Madje akoma, sjelljet pasive-agresive të Rajanit e tregonin atë duke nxituar si kërmilli, sepse ai ishte përkufizimi i kokëfortë.