Kthesat e Big Brother: më të çmendurat dhe më të paharrueshmet

Klea

Kthesat e Big Brother: më të çmendurat dhe më të paharrueshmet

Big Brother motoja është “Prisni të papriturën”, e cila zakonisht vjen në formën e kthesave që tronditin lojën. Çdo sezon i Big Brother prezanton diçka të re. Nga Rewind Buttons te Fuqitë Sekrete, shfaqja e konkurrencës ka gjetur një mënyrë për t’i mbajtur lojtarët në këmbë për më shumë se dy dekada.

Jo çdo kthesë e Big Brother është një hit. Në fakt, shumë kthesa i kanë lënë shikuesit të nënshtruar, por disa i kanë qëndruar provës së kohës. Këtu janë pesë nga kthesat më të çmendura të Big Brother të të gjitha kohërave.

Kthimi i lojtarit të Amerikës

(Foto nga Frederick M. Brown/Getty Images)

America’s Player u prezantua për herë të parë në sezonin 8 kur mysafirit të shtëpisë Eric Stein iu dha përgjegjësia e frikshme për të kryer detyrat e dërguara nga shikuesit në këmbim të çmimeve në para. Kjo kthesë u dha fansave një fuqi të tepruar, pasi ata mund të kontrollonin disa aspekte të lojës së Eric, duke përfshirë edhe kë votoi.

Kthimi ishte argëtues, por i rrëmbeu Erikut mundësinë për të luajtur lojën e tij. Ishte tronditëse se sa mirë luajti, duke pasur parasysh se sa i hendikepuar ishte nga kthesa.

Lojtari i Amerikës u kthye në Big Brother 10, por shikuesit kishin më pak kontroll mbi lojën këtë herë. Dan Gheesling u zgjodh për rolin dhe përfundoi me sukses një sërë detyrash pa kuptim gjatë mbretërimit të tij, duke përfshirë përqafimin e tij të gjatë me Jessie “Mr. PEC-Tacular” Godderz.

Detyrat e Danit në Sezonin 10 mund t’i kishin bërë miqtë e tij të pakëndshëm, por “American’s Player” nuk ndikoi në lojën e tij pothuajse aq sa ndikoi në lojën e Eric.

Përdredhja e trajnerëve

(Foto nga Sonja Flemming/CBS nëpërmjet Getty Images)

Në sezonin 14, katër lojtarë ikonë u kthyen në shtëpinë e Big Brother për të shërbyer si trajnerë për të sapolindurit. Dan Gheesling, Janelle Pierzina, Mike “Boogie” Malin dhe Britney Haynes surprizuan mysafirët e shtëpisë në ditën e parë dhe zgjodhën lojtarët përmes një procesi hartimi.

Objektivat e trajnerëve ishin që një nga lojtarët e tyre të fitonte ndeshjen. Nëse do të ishin të suksesshëm, ata do të shpërbleheshin me 100,000 dollarë. Megjithatë, kthesa u bë më interesante në gjysmë të sezonit, kur trajnerëve iu dha mundësia të hynin në lojë si lojtarë.

Trajnerët që hynë në lojë i dhanë jetë të re sezonit dhe shtuan një dramë të re. Gjithashtu, ne duhet të shikonim përsëri Dan Gheesling duke luajtur Big Brother, kështu që po, ishte shumë e mrekullueshme.

X-Factor Twist

(Foto nga Doug Benc/Getty Images)

A mund ta imagjinoni të ngeleni në një shtëpi me ish-in tuaj gjatë gjithë verës? Epo, në Big Brother 4, një sërë të ftuarish duhej të duronin torturën e lojës së bashku me ish-in e tyre.

Alison Irwin, Jun Song, Erika Landin, David Lane dhe Scott Weintraub ishin në një zgjim të vrazhdë kur ish-të e tyre hynë në derë. Disa lojtarë e bënë kthesën të funksiononte në dobi të tyre. Jun dhe ish-i i saj, Jee Choe, punuan së bashku për pjesën më të madhe të lojës dhe mbronin njëri-tjetrin kur mundën.

Scott, nga ana tjetër, nuk e përballoi dot që ish-ja e tij, Amanda Craig, në shtëpi dhe përfundoi duke u përjashtuar nga loja. Po.

Kthimi i X-Factor, i njohur gjithashtu si Exes Twist, ishte super argëtues dhe duhet të jetë një nga kthesat më të çmendura që prodhuesit kanë ardhur gjatë viteve.

Vera e të fshehtave/Twist i dyshe sekrete

(Foto nga Eric Neitzel/WireImage)

Në dy dekadat e fundit, Big Brother ka prezantuar një numër kthesash ekipore dhe çiftesh, por e preferuara jonë është kthesa Secret Duos në Big Brother 6.

Secili lojtar e filloi lojën me “një palë”, dikë që e njihnin përpara se të hynin në shtëpi. Objektivi ishte të arrish në dy finalet me çiftin tënd. Nëse një dyshe do të hynte në dyshen e fundit, të dy do të shpërbleheshin me 500,000 dollarë.

Twist shtoi një element interesant në lojë. Lojtarët punuan shumë për të gjetur çiftet dhe kjo ndikoi se kush synonin. Kthimi e bëri të vështirë fshehjen në sfond dhe e bëri praktikisht të pamundur strategjinë e slitës, gjë që e bëri lojën më të mirë në përgjithësi.

Twin Twist/Projekt ADN

“Twin Twist”, i njohur gjithashtu si “Project DNA”, u prezantua për herë të parë në sezonin 5 me binjakët identikë Adria Klein dhe Natalie Carroll.

Gjatë 5 javëve të para, Adria dhe Natalie luajtën lojën si një person. Ata i ndërronin vendet çdo disa ditë dhe shpresonin që miqtë e tyre të shtëpisë të mos e kishin vënë re. Nëse u mbijetuan 5 dëbimeve të para, ata lejoheshin të bashkoheshin në lojë si individë.

Kthimi u kthye në sezonin 17 me binjakët Liz dhe Julia Nolan. Binjakët Nolan nuk ishin aq të suksesshëm në fshehjen e identitetit të tyre dhe shtëpia u kap shumë shpejt. Megjithatë, binjakët mbroheshin nga një aleancë që pa përfitimin e mbajtjes së tyre në lojë. Ata përfundimisht u bashkuan me shtëpinë si individë.

Sezoni 25 i Big Brother shfaqet premierë të mërkurën, 2 gusht në orën 20:00 me orën standarde Lindore në CBS.

NA THONI – CILI ESHTE TWISTI JUAJ I PREFERUAR I BIG BROTHER?