Love Is Blind

Klea

Krijuesi i ‘Love Is Blind’ thyen heshtjen pasi konkurrenti padit për sulm seksual dhe burgim të rremë

Krijuesi i ‘Love Is Blind’ thyen heshtjen pasi konkurrenti padit për sulm seksual dhe burgim të rremë

Chris Coelenkrijues i reality show, Dashuria eshte e verber po trajton një padi të ngritur kundër kompanisë së prodhimit pas serialit nga një konkurrent që pretendon sulm, burgim të rremë dhe neglizhencë të producentit.

Dashuria eshte e verber

Tran Dang ka paditur kompaninë e prodhimit, Kinetic Content, duke pretenduar se ajo është sulmuar seksualisht në shesh nga ish i fejuari i saj. Dangi cili filmoi për Sezonin 5, por nuk u shfaq kurrë në shfaqje, pohoi se Kinetic nuk bëri asgjë për të ndaluar sulmin e supozuar. Dang pretendoi se ajo ishte burgosur në mënyrë të rreme gjatë xhirimeve dhe më vonë ngriti një padi kundër kompanisë së prodhimit, Delirium TV, kompania Kinetic pretendoi se ishte caktuar puna e xhirimit “Dashuria eshte e verber.”

“Prodhuesit po hedhin para për problemin duke shpenzuar një shumë të tepërt parash për humbjen e pozicioneve ligjore që nuk bëjnë gjë tjetër veçse i vonojnë palët të kalojnë ditën e tyre në gjykatë. Ata humbën në tre çështje të ndryshme ligjore para gjykatës dhe më pas paraqitën tre apelime të veçanta për të shumëfishuar procedurat që duhet të kalojmë përpara se të gjykojmë përfundimisht këtë çështje.” DangAvokati i, Benjamin W. Allen, i tha People në një deklaratë. “Por ne kemi besim se Zonja Dang pozicioni do të justifikohet sapo të arrijmë atje dhe të jemi të përkushtuar ta shohim atë gjatë gjithë rrugës. Ne duhet t’i mbajmë përgjegjës producentët e shfaqjes. Ne kemi një detyrë etike ndaj klientit tonë që ta bëjmë këtë, por edhe të ndiejmë një detyrim moral ndaj gjeneratës së ardhshme të pjesëmarrësve të reality show.”

Dashuria eshte e verber

Coelen i tha mediumit se ai mbështet njerëzit që flasin hapur për sulmet seksuale, por shtoi se produksionit “asnjëherë nuk iu tha se ajo ndihej e pasigurt ose kishte përjetuar ndonjë nga akuzat që ajo bëri”.

“Nëse dikush do të vinte ndonjëherë tek ne dhe do të thoshte se ndihej i pasigurt në çfarëdo mënyre, ne do t’i hiqnim menjëherë nga eksperimenti dhe do të bisedonim me ta dhe do të përpiqeshim t’i arrinim deri në fund,” tha ai. “Fatkeqësisht, në këtë rast, ai lloj ndjesie nuk na është adresuar kurrë në asnjë mënyrë dhe as nuk na është sjellë ndonjëherë në vëmendje ndonjë keqbërje e supozuar.”

Dashuria eshte e verber

Coelen thirrur Dang-it Akuzat për “burgim të rremë” janë “të pahijshme”, pasi pjesëmarrësit janë gjithmonë të lirë të largohen nga shfaqja në çdo kohë.

Kinetic Content LLC dhe Delirium TV LLC shprehën të njëjtat pika, përmes një deklarate të përbashkët.

Dashuria eshte e verber

Në deklaratë thuhet: “Ne mbështesim dhe qëndrojmë me viktimat e sulmeve seksuale, por Zonja Dang pretendimet kundër prodhuesve janë të pabaza. Ne dokumentojmë zgjedhjet e pavarura të të rriturve që dalin vullnetarë për të marrë pjesë në një eksperiment social. Udhëtimi i tyre nuk është i shkruar dhe as nuk është filmuar rreth orës. Ne nuk kemi njohuri apo kontroll mbi atë që ndodh në hapësirat private të jetesës kur nuk xhirohen, dhe pjesëmarrësit mund të zgjedhin të përfundojnë udhëtimin e tyre në çdo kohë.”

përfundon – “Ne e marrim seriozisht çdo shqetësim të pjesëmarrësve tanë dhe i japim përparësi mirëqenies së tyre. Natyrisht, ne nuk mund të adresojmë shqetësime të pazbuluara, dhe gjatë gjithë kohës Zonja Dang ishte përfshirë në prodhimin e Love is Blind, ajo kurrë nuk i informoi producentët për ndonjë keqbërje të supozuar të çfarëdo lloji. As ajo nuk zgjodhi t’i jepte fund pjesëmarrjes së saj në eksperiment. Në vend të kësaj, zonja Dang vazhdoi eksperimentin për javë të tëra pas kohës kur avokatët e saj tani pretendojnë se ka ndodhur një incident. Ne i mohojmë dhe do të mbrojmë me forcë akuzat kundër nesh.”

Dashuria eshte e verber

Dang pretendoi se ajo ishte “rekrutuar në mënyrë agresive” për t’u shfaqur në shfaqje dhe se kasti ishte “i izoluar qëllimisht për dy javë” në grupe.

“Gjatë ditëve të shumta të xhirimeve në vende të shumta, duke përfshirë Hjuston, [Kinetic Content and Delirium TV] u siguroi anëtarëve të kastit alkool – por ushqim të kufizuar”, thuhet në padi. “Ky kombinim u krijua për t’i inkurajuar ata të përfshiheshin në biseda dhe veprime të habitshme që do të rrisnin vlerësimet e shikuesve. Ndërsa jeni në set, deri në 18 orë në ditë, [Kinetic Content and Delirium TV] kërkohet znj. Dang për të kërkuar leje për të bërë pothuajse çdo gjë, duke përfshirë përdorimin e tualetit. Asaj iu ndalua të dilte nga dhoma e saj e hotelit pa leje të shprehur dhe mbahej nën mbikëqyrje 24 orëshe.”

Dashuria eshte e verber

Megjithatë, “Dashuria eshte e verber” pjesëmarrësi, Izzy Zapata, tha gjatë një paraqitjeje në The Viall Podcast se ai “hëngri aq shumë atje”, duke përsëritur – “Ne kishim ushqim gjatë gjithë kohës. Ishte e mrekullueshme.”

Dashuria eshte e verber

Coelen thirrur Dang-it pretendon “absolutisht të rreme”, duke pohuar – “Nuk është e vërtetë në asnjë mënyrë … ne nuk e shtyjmë alkoolin.”

“Në pods, ata janë në një skenë zanore prej 68,000 metrash katrorë, ku është errësirë, ka shumë njerëz, ka shumë pajisje, dhe madje edhe për mua, është shumë konfuze të lëviz nga një vend në tjetrin. Për shkak të kësaj, dhe për shkak se ne duam të mbrojmë integritetin e eksperimentit, ne nuk duam që ata të enden vetë dhe të enden në [the other sex’s] ambientet e banimit, sepse ndonjëherë njerëzit tundohen ta bëjnë këtë – ne duam ta shmangim atë.”

“Pra, nëse duhet të shkojnë në tualet, na thonë dhe ne kemi dikë që t’i përcjellë në tualet. Kështu funksionon në bishtaja. Kur ata janë jashtë bishtajave, ata mund të shkojnë në tualet kur të duan.”

Dashuria eshte e verber

Dang pretendoi se më 3 maj 2022 ajo u sulmua seksualisht nga i fejuari i saj i ri, Thomas Smith, në Meksikë, ndërsa xhironte shfaqjen.

“Smith, dhe pa Zonja Dang pëlqimin, e përqafoi me forcë, u ekspozua lakuriq dhe vazhdimisht bëri kontakte seksuale për kundërshtimet e saj të shprehura,” thuhet në padi, duke vënë në dukje se “për shkak të [Kinetic Content and Delirium TV’s] Mbikëqyrja 24-orëshe e anëtarëve të kastit, shumica, nëse jo të gjitha, nga këto akte traumatike ka të ngjarë të jenë kapur në film.”

Dang deklaroi se një asistent producent “e kishte lënë me gaz, duke nënkuptuar se ajo ishte fajtore për atë që kishte ndodhur me Thomas Smith duke mos komunikuar në mënyrë efektive ose duke mos e marrë seriozisht “marrëdhënien”.

Dang shpjegoi se ajo vendosi të linte shfaqjen dhe të punësonte një avokat.

Dashuria eshte e verber

Coelen mohuar Dang-it pretendon, duke vënë në dukje se konkurrenti “nuk bëri asnjë lloj pretendimi për sulm të asnjë lloji”.

Ai tha: “Ne nuk do të vazhdonim xhirimet me dikë që po shprehej se kishte ndodhur një incident i tillë. Ne kemi psikologë gjatë gjithë kohës, një ekip prodhimi shumë të trajnuar, ne kemi një batalion të tërë njerëzish që kanë për detyrë të sigurohen që ne i japim përparësi mirëqenies së pjesëmarrësve tanë. Por pjesëmarrësi duhet të përfshihet në mënyrë aktive në atë proces.”

“Duke pretenduar se jeni të burgosur në mënyrë të rreme Dashuria eshte e verber është absurde dhe qesharake. Ti vjen e shkon sipas zgjedhjes. Nuk ju kërkohet të qëndroni. Nëse qëndroni, ky është vendimi juaj”, vazhdoi ai. “Pjesëmarrësit nuk janë nën kontrollin tonë. Ata po jetojnë jetën e tyre. Hyjmë, i filmojmë për një periudhë kohe, ikim. Ata mund të largohen – si shumë, shumë, shumë njerëz më parë – kurdo që të duan.”

Coelen shtoi — “Dhe ne nuk po xhirojmë rreth orës. Ne nuk po montojmë kamera në hapësirat e tyre personale të jetesës. Ne nuk e bëjmë atë. Ne jemi si një dokumentar. Ata janë vetëm në periudha kohore, nuk janë nën vëzhgim. Ne nuk u themi njerëzve se çfarë të thonë, çfarë të bëjnë, ne vazhdimisht u themi njerëzve se ky është udhëtimi i tyre, kjo është jeta e tyre për të bërë ashtu siç ata zgjedhin. Ne jemi atje për ta ndjekur atë.”

Rasti është në vazhdim, por Coelen thirrur Dang-it pretendon “plotësisht pa merita”.

“Ne do të mbrohemi fuqishëm,” tha ai. “Unë nuk jam në gjendje të spekuloj se çfarë ndodh me të rriturit në kohën e tyre pas dyerve të mbyllura. Unë dua të jem vërtet, shumë i qartë për këtë. Nuk po them se pretendimet e saj për sulm seksual janë ose nuk janë të vërteta. Nuk jam në gjendje ta them këtë. Unë jam vërtet mbështetës dhe empatik i njerëzve që bëjnë këto pretendime.”

“Por ajo që do të them është se akuzat e saj kundër nesh janë krejtësisht të pabaza. Arsyeja është sepse, ndërsa unë jam tepër empatik dhe i kuptueshëm që ndonjëherë është e vështirë për njerëzit të flasin për këto çështje, nëse askush nuk del përpara për të na informuar për një shqetësim apo një pretendim, nuk mund të bëjmë fjalë për fjalë asgjë për të.” ai shtoi. “I nxis njerëzit, qoftë në emisionin tonë apo ndonjë emision, apo sinqerisht, në jetë, nëse jeni në një situatë të pakëndshme, nëse jeni në një situatë ku ndiheni të pasigurt apo ku mendoni se diçka ka ndodhur në përputhje me atë që pretendohet në këtë padi, ju duhet të mbështeteni në sistemin e mbështetjes dhe të flisni.”

Ai përfundoi – “Ndjehem shumë për këtë. Ne inkurajojmë fuqimisht njerëzit të flasin, por nuk mund të jemi të përgjegjshëm nëse dikush nuk na thotë se ka një shqetësim. Këto dy gjëra mund të bashkëjetojnë reciprokisht.”