Wendy Osefo

Klea

Komuniteti nigerian SHFRYTËZON Wendy Osefo për mosrespektim dhe mohim të trashëgimisë ‘Osu’

Komuniteti nigerian SHFRYTËZON Wendy Osefo për mosrespektim dhe mohim të trashëgimisë ‘Osu’

Komuniteti nigerian është i neveritur dhe në një zhurmë pas komenteve të bëra nga Uendi Osefo në lidhje me trashëgiminë ‘Osu’, gjatë episodit të fundit të Amvisat e vërteta të Potomac.

Uendi Osefo

Në episodin e transmetuar më 12 nëntor, Uendi Osefo e gjeti veten në qendër të polemikave kur bashkë-ylli i saj, Ashley Darbypyeti doktoren e filozofisë për prejardhjen e saj të supozuar të mallkuar Osu. Wendy’s Përgjigja ndaj akuzës ishte një acarim i dukshëm, pasi ajo mohoi me forcë çdo lidhje me Osu dhe përçmoi trashëgiminë si diçka shumë negative.

“Osu është diçka nga, si perënditë e lashta në Nigeri. Familja ime nuk është e tillë, apo jo? Dhe në thelb janë njerëzit që konsiderohen të dëbuar.” Uendi tha Ashley.

Ajo vazhdoi, “Pra, fakti që ju erdhët në gllënjkë Kamrynn dhe patë dhe i patë të gjitha gratë me kokët dhe të gjithë njerëzit nigerianë që po festonin me ne? Nëse jeni një Osu, askush nuk do të vinte në ngjarjet tuaja. Askush nuk do të ishte rreth jush. Është si e ndaluar. Pra, po, është një gjë e keqe, por kjo nuk është … nuk jam unë.”

Uendi Osefo

Pas transmetimit të episodit, anëtarët e komunitetit nigerian dolën në mediat sociale për të shpërthyer Amvise të vërteta të Potomac yll për komentet e saj nënçmuese. Në videon më poshtë, një vendas nigerian sulmon ish-profesorin. Ai shprehet:

“Dëgjo, si një person i gjithë gjaku Igbo, dikush që beson në mirëqenien e kombit Igbo, ju nuk duhet të shiheni kurrë duke folur për kastin e Osu.”

Ai vazhdoi, “Nuk po e them këtë sepse jam një i dëbuar… mirë, nëse mendoni se jam, kjo është puna juaj! Problemi im është se nuk mund t’i vë duart mbi arsye të rëndësishme për stigmën. Nuk ka asnjë rrezik shoqërimi me ta [Osu], atëherë pse dikush që pretendon se është mjek do ta projektojë dobët fisin e saj në një TV global? Disa nga këta njerëz që ju stigmatizoni as nuk e dinë historinë dhe as nuk besojnë në të.”

Shtypni luaj më poshtë për të dëgjuar dhe lexuar përkthimin e mësipërm.

Pjesa e komenteve të postimit u përmbyt me komente që përplasnin divën e realitetit televiziv. Një person shkroi, “Uendi me 4 gradët e saj nuk mund ta mbyllte gojën.”

Një person tjetër ndau: “Pse ajo i përbuz kaq shumë njerëzit e OSU? Kjo nuk po duket mirë.”

Gjithçka Rreth Çajit

Dikush tjetër komentoi: “Si e quani veten ndi Igbo, por kaq injorant për kulturën tuaj?”

Një person u përgjigj, “@wendyosefo mendon se është më e mirë se osu krejt papritur? A do të thotë kjo se ajo nuk është osu?”

“[She’s] më e mira për të parë të keqen tek të tjerët, por jo nga vetvetja… Thirrja e xhelit, kokës vetëm për t’u ndjerë mes…plehrave.” Një tjetër shikues vëzhgoi.

Uendi Osefo

Një tjetër kritik ndau, “Uendi i pëlqen ta bëjë veten të duket më e mirë se të gjithë të tjerët për shkak të arsimimit të saj. Nuk jam i habitur që po e mohon prejardhjen e saj osu. Ajo është në siklet dhe gënjen për të shpëtuar fytyrën.”

Uendi Osefo

Si raportuar ekskluzivisht nga AllAboutTheTea.com në 2020një vjehërr i Uendi Osefo dha informacion të detajuar në lidhje me prejardhjen e saj të supozuar të Osu. Informatori pretendon se Wendy’s Trashëgimia Osu i ka shkaktuar burrit të saj, E Eddie Osefo-s familja të distancohet nga çifti.

Wendy’s familja është ekuivalenti perëndimor i anës së gabuar të gjurmëve,” ndau burimi i brendshëm me AllAboutTheTea.com. “Familja e saj dhe paraardhësit e tyre kanë pasur reputacion të keq për shkak të të këqijave që rrjedhin nga brezat e kaluar. Ata janë të mallkuar në thelb.”

Uendi Osefo

Burimi shtoi, “Familjet Osu shmangen nga njerëzit jo osu”. Kjo hedh dritë mbi arsyen Uendi do të denonconte Osu dhe në dukje do të distancohej nga ky aspekt i trashëgimisë.

“Tradicionalisht, kur një çift vendos të martohet, të dyja palët duhet të gjurmojnë prejardhjen e tyre për t’u siguruar që ata janë të mirë dhe jo të mallkuar,” shpjegoi burimi i familjes. “Të vazhdosh me një martesë pavarësisht zbulimit të prejardhjes osu nuk është thjesht martesë, por në mënyrë efektive shkatërron familjen tënde, reputacionin e tyre dhe kufizon lëvizshmërinë sociale të çdo fëmije të ardhshëm.”

“Familja është e skandalizuar përgjithmonë,” shpjegoi lajmëtari.

Uendi Osefo

Uendi zbuloi më parë se nëna e saj mban një pozicion prijës në Nigeri, megjithatë, një burim e kundërshtoi këtë, duke lënë të kuptohet se statusi fisnor i nënës së saj nuk është aq i lavdërueshëm sa sugjerohet.

Wendy’s mami është një kryetar, por kjo nuk ka rëndësi nëse ju jeni një kryetar nga një grup i dëbuar. Wendy’s Kasta është një grup etnik nigerian i dëbuar – kasta më e ulët”, vuri në dukje burimi. “Njerëzve nga kasta më të larta u ndalohet të martohen apo të arratisen në atë kastë. Fëmijët e tyre të ardhshëm do të shmangeshin.”

Amvisat e vërteta të Potomac transmetohet të dielave, në orën 21:00 ET, në Bravo.