Kompania e bashkëshortit të Porsha Williams, Simon Guobadia, paditur për një shumë gjashtëshifrore për aeroplanin privat të dyshuar të papaguar

Klea

Kompania e bashkëshortit të Porsha Williams, Simon Guobadia, paditur për një shumë gjashtëshifrore për aeroplanin privat të dyshuar të papaguar

Akuzat kundër Simon Guobadia Vazhdoni të vazhdoni. Së pari, ishin historitë për jetën e tij të kaluar si mashtrues. Pastaj, gruaja e tij Porsha Williams tronditën botën duke paraqitur kërkesën për divorc vetëm 15 muaj nga martesa e tyre. Tani, ne kemi mësuar se kompania e tij është goditur me një padi të madhe për një avion privat.

Sipas Radar Online, Simcol Petroleum Limited Company, e cila është në pronësi të Simon, sapo u padit nga një kompani e quajtur NetJets Aviation, Inc. Ata janë një kompani që drejton një “program avionësh të pjesshëm”, i cili lejon pronarë të shumtë të kontribuojnë drejt pronësisë dhe përdorimit të një avioni privat. Me sa duket, biznesi i Simon pushoi së paguari për aeroplanin e tyre, kështu që NetJets po kërkon një pjesë të madhe të ndryshimit.

Probleme me avionët privatë

Dokumentet e gjykatës shpjeguan se si biznesi i Simon hyri në një marrëveshje qiraje në gusht 2020 për një avion. Ai kishte 12.5% ​​interes për aeroplanin dhe pranoi ta rriste atë në 15.62% më 3 korrik 2021. Fatkeqësisht, pagesat nga Simon ndaluan ngadalë.

Padia shpjegoi, “Të pandehurit kanë shkelur kushtet e Marrëveshjes së Programit duke dështuar t’u paguajnë në kohë paditësve të gjitha shumat e detyrimeve sipas Marrëveshjes së Programit dhe paditësit e ndërprenë Marrëveshjen e Programit sipas kushteve të saj më 28 shkurt 2023 ose rreth saj.”

NetJets pretendoi se Simcol zotëronte 974,213.11 dollarë kur pagesat u ndaluan. Në gusht 2023, ata hynë në një marrëveshje pagese ku Simcol duhej të paguante 839 mijë dollarë në këste mujore me interes. Ata bënë një pagesë fillestare prej 25 mijë dollarë për marrëveshjen, por më pas nuk arritën të bënin pagesat e tyre të mëvonshme. Kjo bëri që NetJets të ndërmarrë veprime ligjore.

Sipas dokumenteve të gjykatës, NetJets po kërkon bilancin e mbetur prej 814 mijë dollarë plus interes. Ata gjithashtu duan që Simon të paguajë shpenzimet e tyre ligjore. Ndërkohë, Simon dhe kompania e tij nuk i janë përgjigjur padisë, e cila u ngrit në janar 2024.

Kjo padi i shton vetëm një shtresë tjetër afatit kohor konfuz të marrëdhënies së Porshës dhe Simonit. Kemi kaq shumë pyetje. Gjithçka që dimë është se me një divorc në pjatë dhe tani një proces gjyqësor të kushtueshëm për një avion privat, Simon do të kalojë një pjesë të mirë të vitit 2024 në gjykatë.

Mos harroni, Real Housewives of Atlanta gjithashtu mund të transmetohet në Peacock në mes të ndërprerjes.