Më poshtë Deck Down Under Sezoni 2 Fituesit dhe Humbësit

Klea

Kohët kur kapitenët poshtë kuvertës merrnin vendime të diskutueshme

Poshtë kuvertës Kapitenët janë komponenti më kritik i ekuipazhit të jahteve, pasi ata udhëheqin të gjithë ekipin dhe janë përgjegjës për çdo mysafir në bord. Ndërsa kapitenët zakonisht janë të saktë me vendimmarrjen e tyre, ka pasur gjithashtu raste kur ata e kanë hequr topin me të vërtetë.

Ne e kuptojmë se të qenit kapiten në një super jaht është stresuese, por thjesht nuk mund ta kuptojmë se çfarë po mendonin këta kapiten gjatë këtyre momenteve.

Vendimi i keq i kapitenit Sandy shkaktoi kaos në Sezonin 4 të Below Deck Med

Sezoni 4 i Below Deck Mediterranean nuk ishte aspak kaotik, dhe kapiteni Sandy Yawn është me të vërtetë i vetmi që duhet fajësuar. Gjërat filluan të shkonin keq pasi u zbulua se shefja Mila Kolomeitseva me gjasë kishte gënjyer në rezymenë e saj, teksa përpiqej të gatuante pjatat bazë për të ftuarit. Kapiteni Sandy duhet të kishte marrë iniciativën dhe ta shkarkonte Mila menjëherë, por në vend të kësaj e mbajti atë rreth pesë episode shumë të gjata.

Pasi mori shumë kohë për të pushuar Mila-n, kapiteni Sandy mori një tjetër vendim të keq duke vendosur t’i jepte pozicionin e saj 3-të Stew Anastasia Surmava. Ndërsa Anastasia bëri më të mirën dhe padyshim që përgatiti pjata më të mira se Mila, ajo nuk ishte e trajnuar profesionalisht. Kur të ftuarit charter paguajnë qindra mijëra dollarë, ata meritojnë të kenë në bord një kuzhinier i cili është më i miri nga më të mirët.

Kapiteni Sandy përfundimisht e ktheu Ben Robinson si shef kuzhine për pjesën e mbetur të sezonit, megjithatë, vendimet e saj kishin ende pasoja të këqija për disa nga ekuipazhi. Pasi Anastasia u kthye në pozicionin e saj të tretë Stew, kapiteni Sandy duhej të linte June Foster, i cili që atëherë kishte hyrë në rol. Kapiteni Sandy nuk arriti t’i thoshte qershorit se pozicioni i saj ishte i përkohshëm, gjë që ishte një gabim tjetër i madh.

Ndërsa kapiteni Sandy është disi i diskutueshëm, shikuesit e Below Deck mund të bien dakord se ajo e di se çfarë po bën kur bëhet fjalë për drejtimin e një varke. Sidoqoftë, kapiteni Sandy ishte jashtë lojës së saj gjatë sezonit 4, gjë që në fund të fundit dëmtoi si ekuipazhin ashtu edhe mysafirët. Nëse kapiteni Sandy thjesht do ta kishte shkarkuar Mila më shpejt, kaosi i pjesës tjetër të sezonit mund të ishte shmangur.

Kapiteni Jason u ngatërrua duke pushuar Adam Kodrën

Kapiteni Jason Chambers nga Below Deck Down Under është një nga kapitenët më të dashur të Below Deck, megjithëse edhe ai bën gabime kritike. Një nga këto do të ishte vendimi i tij i fundit për të shkarkuar Deckhand Adam Kodra, i cili tërboi shumë fansa.

Qëllimi i Adamit bazohej kryesisht në një gabim të bërë në bord, në të cilin ai aksidentalisht hodhi një spirancë shumë larg në ujë. Kapiteni Jason shpjegoi se ky gabim nuk ishte i vogël dhe potencialisht mund të përbënte shumë rrezik për varkën. Ndërsa kapiteni Jason dhe ekuipazhi i jashtëm ishin në gjendje ta zgjidhnin problemin, ai ende në fund mori vendimin për t’i dhënë fund punësimit të Adamit për shkak të tij.

Kapiteni Jason gaboi kur pushoi Adamin, pasi ai ishte një lojtar i madh skuadre pavarësisht nga gabimi i tij. Adam e mori shumë seriozisht rolin e tij si Deckhand dhe shumë shikues nuk menduan se ai e meritonte të pushohej nga puna. Të tjerë besojnë se kapiteni Jason duhet të kishte shkarkuar Deckhand Culver Bradbury në vend të kësaj, pasi ai nuk e merr pozicionin aq seriozisht sa e bëri Adami.

Kapiteni Glenn fajësoi padrejtësisht Daisy-n për mysafirë të neveritshëm

Kapiteni Glenn Shephard është një tjetër kapiten i preferuar i tifozëve nga Below Deck Sailing Yacht, megjithëse gjykimi i tij nuk është gjithmonë më i miri. Një nga gjykimet më të këqija të kapitenit Glenn ishte kur ai fajësoi shefin Stew Daisy Kelliher dhe ekuipazhin e brendshëm për një grup të ftuarish krejtësisht mosrespektues.

Gjatë një takimi kokë më kokë me Daisy, kapiteni Glenn e thirri atë pasi të ftuarit u ankuan se nuk kishin asnjë letër higjienike. Daisy shpjegoi me respekt se të ftuarit kishin gjithmonë letër higjienike, pasi ajo dhe të tjerët Stews kujdeseshin që dhomat e tyre të ishin të pajisura. Kapiteni Glenn më pas e pyeti Daisy-n nëse ajo po nënkuptonte se të ftuarit po gënjenin, gjë që ishte krejtësisht e paarsyeshme.

Ndërsa është normale të pritet që ekipi i brendshëm të ofrojë vetëm cilësinë më të lartë të shërbimit, kapiteni Glenn duhet t’i kishte besuar më shumë fjalës së Daisy. Të ftuarit e çarterit në fjalë ishin veçanërisht të turpshëm dhe me sa dukej dolën jashtë rrugës për t’i bërë dhomat dhe shtretërit e tyre të çrregullt. Kapiteni Glenn kishte punuar me Daisy për tre sezone deri në këtë pikë, kështu që ai duhet ta dinte se etika e saj e punës është e nivelit të lartë.