Stinët më të mirë të grave motra

Klea

Kody Brown e Sister Wives nuk ka ‘asnjë arsye’ për t’u martuar përsëri

Kody Brown një herë u përpoq të na bindte se “dashuria duhet të shumëfishohet, jo të ndahet”. Ai donte që ne të mendonim se të jetosh me katër gra dhe 18 fëmijë do të thoshte thjesht më shumë njerëz për të dashur. Por ato ditë kanë mbaruar. Ashtu si shumë gjëra të tjera që u shkatërruan gjatë Covid, familja Brown u shkatërrua si një shtëpi me rërë.

Gratë Motra ylli u martua me gruan e tij të parë Meri Brown në vitin 1990. Meri ishte ajo që donte të jetonte një mënyrë jetese poligame (për të cilën më vonë do të pendohej). Ajo e bindi Kody të martohej “shpirtërisht” me Janelle Brown (1993), Christine Brown (1994) dhe Robyn Brown (2010).

Në vitin 2014, Meri ra dakord të divorcohej nga Kody, duke e lejuar atë të martohej ligjërisht me Robyn dhe të adoptonte tre fëmijët e saj nga martesa e saj e mëparshme. Ky ishte fillimi i fundit për familjen Motra Gratë. Njerëzit kanë të gjithë çajin.

Sërish monogam pas 30 vitesh

(Foto nga Frederick M. Brown/Getty Images)

Reagimi ekstrem i Kody ndaj pandemisë Covid e ndau atë nga pjesa tjetër e familjes së tij. Gratë e tjera të tij u lodhën shpejt nga Kody duke i injoruar ato për muaj të tërë, veçanërisht kur ai gjithashtu shpërfillte fëmijët e tyre të përbashkët.

Kur Kody dukej se preferonte të kalonte kohë me Robyn dhe tre fëmijët e saj, nuk i pëlqeu pjesës tjetër të familjes së tij. Të tre gratë e tjera të tij u shpëtuan në harkun kohor prej 14 muajsh. Disa nga fëmijët e tij të rritur gjithashtu kanë ndërprerë lidhjet me të.

Duke e gjetur veten në një lidhje monogame për herë të parë në 30 vjet, Kody e sheh të ardhmen ndryshe nga sa e shikonte më parë. “Ideja për t’u martuar ndonjëherë përsëri,” thotë shitësi i armëve të zjarrit, “pas përvojës që kam pasur, nuk ka asnjë arsye që unë ta bëj këtë. Ndihem sikur kam goditur fundin e një pishine të thellë, por jam shtyrë dhe jam nisur në sipërfaqe.” Pra ndryshoni drejtim atëherë.

Poligamia nuk është shtrat me trëndafila (sidomos për gratë)

Gratë Motra
(Kredia e fotografisë: TLC)

Duke hyrë në martesën pluraliste, Kody imagjinoi një familje të madhe të lumtur. Më shumë gra dhe më shumë fëmijë nënkuptonin më shumë dashuri, apo jo? Realiteti ishte shumë më i vështirë, pasi familja përballej me xhelozinë mes grave, fëmijët që ndiheshin të injoruar dhe të gjitha pasojat ligjore me të cilat përballen martesat poliamoroze.

“Unë hyra me këto ide se sa idilike do të ishte martesa në shumësi,” pranon Janelle, “por ishte vërtet e vështirë. Unë dhe Meri u përplasëm për gjithçka. Kody dhe unë ishim të mrekullueshëm kur ishim vetëm ne, por dinamika e familjes ishte vërtet e vështirë.”

Duke ecur përpara, tre ish-të e Kody-t po qëndrojnë të gjithë pozitivë. Meri thotë se e ardhmja e saj ka të bëjë me “të mbajë dyert hapur dhe të thotë po”. Janelle nuk “ka asnjë pishman”, duke vënë në dukje se “përvoja është ajo që na dha jetën që kemi tani … do t’i bëja të gjitha përsëri”.

Christine ka gjetur tashmë “dashurinë e jetës së saj” dhe është fejuar për t’u martuar (ligjërisht këtë herë) me të fejuarin e ri David Wooley. “Vetëm sepse u largova, nuk do të thotë se ne dështuam,” thotë ajo tani. “Ajo [only] do të thotë se ka ndryshim.”

Sezoni 18 i Sister Wives shfaqet premierë më 20 gusht në orën 10/9c në TLC.