Kim Kardashian

Klea

Kim Kardashian goditet me padi për mobiljet BOOTLEG!

Kim Kardashian goditet me padi për mobiljet BOOTLEG!

Kim Kardashian u godit me një padi të ngritur nga pasuria e Donald Judd të mërkurën, për gjoja paraqitjen e “versioneve nockoff” të mobiljeve të artistit si pjesë autentike.

Kardashian tregoi zyrën e saj Skkn by Kim dhe orenditë e saj në një turne video e fshirë që nga viti 2022.

Kim Kardashian

“Këto tavolina të Donald Judd janë vërtet të mahnitshme dhe përzihen plotësisht me ndenjëset,” tha ylli i realitetit, duke treguar një grup pjesësh minimaliste. që i ngjan Tabelës 22 dhe Karriges 84 të La Mansana të Judd.

Manjatja 43-vjeçare punësoi kompaninë e dizajnit të brendshëm, Clements Design, për të bashkuar hapësirën e saj të zyrës, sipas padisë. Fondacioni Judd pohoi se firma kishte “prodhuar dhe shitur versione nockoff” të dizajneve të Judd dhe më pas i instaloi ato në hapësirën e punës së yllit”, sipas dokumenteve të gjykatës.

Padia gjithashtu pretendoi se firma e projektimit përdori foto të origjinalit copa në hapin e saj për të Kardashian. Fondacioni pretendoi se firma ishte fajtore për “reklamim mashtrues të veprave që do të jepeshin Zonja Kardashian ishin të autorizuara, mobilje autentike të Donald Judd.”

Pjesët origjinale të artistit shiten respektivisht për 90,000 dollarë dhe 9,000 dollarë, sipas New York Times.

Kim Kardashian

Padi gjithashtu vuri në dukje se të dy fansat e e Kardashian dhe artdashësit “do të prisnin Zonja Kardashian të zotërosh dhe të shfaqësh mobilje autentike – jo të rreme – Donald Judd dhe të kesh miratimet e vërteta dhe të vërteta – jo të rreme – të të famshëmve, stilistëve ose artistëve me të cilët Zonja Kardashian diskuton punën ose përmend me emër.”

Kim Kardashian

Clements Design iu përgjigj padisë, duke i thënë Page Six se pretendimet e fondacionit “nuk kanë absolutisht asnjë meritë”.

Kim Kardashian

Kompania deklaroi – “Kjo çështje u soll në vëmendjen tonë më shumë se një vit më parë. Ne komunikuam me këshilltarin e Fondacionit Judd dhe u shpjeguam atyre në mënyrë të paqartë se kishte dallime të dukshme kryesore midis tavolinave dhe karrigeve në e Kim-it zyra dhe tavolinat dhe karriget e Fondacionit Judd.”

“Avokati i mëparshëm i Fondacionit Judd i pranoi këto dallime dhe që atëherë, ne nuk kemi dëgjuar prej tyre për më shumë se një vit, dhe tani po mbyllemi me një padi. U bënë përpjekje për ta zgjidhur këtë çështje në mënyrë miqësore në atë kohë dhe Fondacioni Judd nuk ishte i gatshëm të vendoste me kushte të arsyeshme.

Kim Kardashian

Fondacioni Judd i tha gazetës se ata ishin “të befasuar” nga pretendimet e firmës së projektimit se të dyja palët ishin përpjekur të zgjidhnin çështjen përpara paraqitjes ligjore.

Kim Kardashian

Fondacioni deklaroi – “Fondacioni Judd u përpoq vazhdimisht të fitonte qartësi nga Clements Design dhe Kim Kardashian se si dhe pse ata kopjuan dhe promovuan mobilje të rreme si autentike të Donald Judd.

“Fakti i çështjes është se Clements Design u shit Zonja Kardashian Kopje false të tryezës Donald Judd La Mansana dhe Donald Judd Chair 84, duke përdorur foton e mbrojtur nga e drejta e autorit të Fondacionit Judd për ta bërë këtë. Zonja Kardashian më pas promovoi mobiljet si 'Donald Judd' për miliona ndjekës të saj në mediat sociale.”

Kim Kardashian

Fondacioni pretendoi se kompania “refuzoi të merrte ndonjë hap për të zgjidhur këtë çështje”, kështu që “me ngurrim iu drejtua procesit gjyqësor për të mbrojtur të drejtat e saj të pronësisë intelektuale dhe rëndësinë e modeleve të përjetshme të Donald Judd”.