Këshilla e Jesse Solomon për burrat pas kancerit të testikulit në moshën 24 vjeçare

Klea

Këshilla e Jesse Solomon për burrat pas kancerit të testikulit në moshën 24 vjeçare

Në sezonin 8 të Shtëpi verorefillestar Jesse Solomon doli në skenë me një buzëqeshje të madhe dhe një dëshirë edhe më të madhe për të flirtuar me çdo vajzë në shtëpi. Ai është plotësisht i përkushtuar ndaj mantrës së shfaqjes “vera duhet të jetë argëtuese”. Dalëngadalë, ne po mësojmë më shumë për të, dhe ai së fundi u hap për përvojën e tij me kancerin e testisit në moshën 24-vjeçare.

Ylli i Summer House intervistoi për Men’s Health dhe ndau udhëtimin e tij me kancerin në vitin 2017. Ai është i shëndetshëm sot, por ai foli sesi kanceri e ndryshoi atë fizikisht dhe mendërisht. Plus, ai dha disa këshilla serioze për të gjithë atje me një sërë topa.

Parandalimi është çelësi

Në intervistën e Jesse-it për gazetën, ai foli për atë se si është mirënjohës për gjërat e vogla në jetë pasi mundi kancerin. Ai tha se të kesh FOMO është një gjë e së kaluarës, dhe në vend të kësaj, ai është thjesht i lumtur që ka jetën e tij.

Jesse tha: “Unë kisha FOMO kur miqtë e mi dilnin jashtë dhe bënin gjëra të tjera dhe unë thoja, ‘Ah, duhet të dal apo jo?’ Tani unë jam si, ‘Unë fjalë për fjalë nuk jap një sh*t. Unë jam gjallë dhe jam i shëndetshëm.’

Kur bëhet fjalë për mesazhin e tij për burrat e tjerë, ai kërkoi që ata të fokusohen në parandalimin e kancerit. Këshilla e tij është shumë e thjeshtë. Thjesht duhet të prekni veten dhe t’i raportoni mjekut tuaj çdo gjetje të pazakontë.

“Çelësi për të mposhtur kancerin është parandalimi,” shpjegoi Jesse. “Duhet të prekni arrat tuaja dhe nëse ndjeni diçka, duhet të shkoni te mjeku dhe ta kontrolloni atë.”

Jeta pas kancerit

Përveç ekzaminimit të vetes, Jesse përsëriti se është thelbësore të keni kontrolle të rregullta me mjekun tuaj. Mjetet fizike vjetore me gjak janë të rëndësishme për shëndetin tuaj të përgjithshëm. Ai gjithashtu tha se përfshin parandalimin e kancerit në stilin e jetës së tij duke qëndruar aktiv dhe duke u fokusuar në atë që vendos brenda trupit të tij.

Jesse tha: “Unë përpiqem të bëj gjëra për parandalimin e kancerit, si agjërimi me ndërprerje, sauna dhe zhytja në të ftohtë. Unë nuk mendoj se zhytja e ftohtë ndihmon me kancerin, por të qenit në saunë supozohet të jetë mirë për ju. Unë stërvitem pesë, gjashtë ditë në javë.”

Në fund të fundit, intervista e Jesse-së ishte plot me xhevahire për shëndetin dhe mirëqenien. E gjithë kjo e vendos atë në një këndvështrim tjetër. Ai ndau perspektivën e tij të përgjithshme për jetën, dhe ndoshta është diçka që të gjithë mund ta kenë prapa.

Ai tha, “Unë e vlerësoj jetën, familjen dhe miqtë e mi, dhe shpresoj që të gjithë të tjerët ta gjejnë atë mirënjohje dhe vlerësim pa pasur nevojë të kalojnë diçka të tillë. Përpiqem të jetoj çdo ditë kështu.”

Mund të shihni më shumë nga Jesse në Summer House. Sezoni 8 vazhdon në Bravo të enjten në orën 21:00.