Ramona Singer

Klea

Këngëtarja Ramona u pushua nga BravoCon pas shkëmbimit të teksteve në fjalë me reporterin

Këngëtarja Ramona u pushua nga BravoCon pas shkëmbimit të teksteve në fjalë me reporterin

Ngjarja e ardhshme BravoCon, e pritur me padurim nga fansat, do të ndodhë pas pesë ditësh. Megjithatë, një raport i rëndësishëm i kohëve të fundit që përmban akuza të ndryshme për racizëm kundër Ramona Singer mund të ndikojë në atmosferën e konventës.

Ramona Singer

Shtëpiake të vërteta të Nju Jorkut yll Ramona Singer është përjashtuar nga konventa vjetore e tifozëve Bravo, BravoCon, që do të nisë këtë të premte.

Ky vendim pason shfaqjen e pamjeve të ekranit të mesazheve me tekst ndërmjet Ramona Singer dhe një reporter i Page Six, i zbuluar publikisht, në të cilin Ramona hodhi poshtë akuzat për shqiptimin e një epiteti racor, ndonëse pjesërisht duke përdorur fjalën në diskutim. Shikoni më poshtë.

Ramona Singer

Në një ekspoze zbuluese nga Vanity Fair të publikuar të hënën, Ramona u përshkrua në mënyrë të pafavorshme. Ajo nxori në dritë se Bravo, transmetuesi i serialeve të ndryshme “Real Housewives”, kreu një hetim – i cili përfundimisht rezultoi jopërfundimtar – pas akuzave të drejtuara ndaj Ramona për përdorimin e një sharje racore.

Ramona Singer

Në një bashkëveprim me një gazetar të Page Six, duke pyetur për incidentin, Ramona hodhi poshtë pretendimet për përdorimin e termit në fjalë. Megjithatë, brenda shkëmbimit, ajo përdori një version të përmbledhur të fjalës së diskutueshme. Pas zbulimit të këtij ndërveprimi me gazetën e thashethemeve, te Ramona detajet u fshinë nga faqja zyrtare e BravoCon 2023.

Dorinda Medley

Paraqitjet e planifikuara më parë në BravoCon përfshinin promovimin e të afërmit Udhëtimi i vërtetë i vajzave shtëpiake të vërtetë shtëpiake: Trashëgimia RHONY. Ramona u regjistrua për t’u shfaqur përkrah personaliteteve të shquara si p.sh Luann de Lesseps, Sonja Morgan, Dorinda Medley, Kelly Killoren Bensimondhe Kristen Taekman. Një veçori shtesë përfshinte një stendë të dedikuar në Pazarin Bravo, ku Ramonae shoqëruar nga vajza e saj, Avery Singersynonte të promovonte markën e tyre, Bachboss.

Ramona Singer

Ramona festohet si një nga anëtarët inaugurues të Shtëpiake të vërteta të qytetit të Nju Jorkut, është i njohur për një sërë komentesh kontestuese dhe të papërshtatshme, të bëra si në serialet televizive ashtu edhe në platforma të ndryshme të mediave sociale. Pas një sezoni të RHONY, e shënuar nga ndikimi i përhapur i pandemisë dhe rigjallërimi i lëvizjes Black Lives Matter, pritja ishte dukshëm e pafavorshme. Kjo e bëri Bravo të rishqyrtojë dhe të rishikojë rrënjësisht grupin e aktorëve për sezonin e 14-të, një kapitull që arriti në përfundim të dielën e mëparshme.

Ramona Singer

Një ekspoze e fundit e Vanity Fair zbuloi akuza të reja për komente raciste të bëra nga Ramona një ish-anëtar i kastit të Amvise reale të qytetit të Nju Jorkut. Eboni K. Williamsnjë tjetër ish-anëtar i kastit të RHONY, dhe burime të shumta, ndanë përvojat dhe ndërveprimet e tyre me të Ramonaduke përcaktuar një model të vërejtjeve të pandjeshme racore.

Eboni K. Williams

Ebonii cili mori pjesë në sezonin e 13-të të shfaqjes, paraqiti një ankesë për racizëm kundër Ramona pas akuzave se ajo përdori fjalën N. Më parë, në vitin 2021, TMZ raportoi se rrjeti kishte hetuar Ramona për një koment të supozuar “të motivuar racor”, por ajo u pastrua më pas.

Eboni K. Williams

Artikulli i Vanity Fair përfshinte një pretendim të ish-it RHONY producenti Darian Edmondson, i cili është me ngjyrë, duke pretenduar këtë Ramona përdori fjalën N-pas xhirimeve të një episodi të sezonit 13. Ramona në një bisedë me Edmondson, krahasoi një term nënçmues që ajo ishte thirrur me fjalën N, duke pohuar se kishte një konotacion të ngjashëm. Ramona ka mohuar përdorimin e sharjes racore në deklaratën për Vanity Fair.

Eboni K. Williams

Për më tepër, ekspozita detajonte një shembull ku Ramona dyshohet se kishte reaguar në mënyrë shpërthyese gjatë një diskutimi në një emision mbi garën. Sipas llogarisë, Ramona u akuzua se pohoi se futja e anëtarëve të kastit të zi në shfaqje do të “prishte shfaqjen tonë”, një pretendim se Ramona e ka hedhur poshtë gjithashtu.

Eboni K. Williams

Raportet dolën gjithashtu për Ramona duke i bërë një koment racialisht të pandjeshëm një punonjëseje me ngjyrë në lidhje me vështirësinë e dallimit mes anëtarëve me ngjyrë të ekuipazhit për shkak të ndryshimit të modeleve të flokëve. Në një tjetër episod të rrëfyer përpara xhirimeve të një sezoni, Eboni pretenduar se Ramona bëri komente nënçmuese në lidhje me baballarët me ngjyrë gjatë një sesioni për edukimin racor. Ramona thuhet se vuri në dyshim këshillat kundër përdorimit të stereotipeve racore, duke iu referuar veçanërisht stereotipit që lidhet me individët me ngjyrë që rriten në familjet me një prind.

Eboni K. Williams

Eboni dhe anëtarë të shumtë të ekuipazhit thuhet se ngritën shqetësimet e tyre në lidhje me te Ramona komente për HR të Warner Bros. Discovery gjatë sezonit. Në lidhje me përdorimin e supozuar të fjalës N nga Ramona, Eboni pohoi se drejtuesit e NBCUniversal e pranuan Ramona duke përdorur termin, por u përpoq të minimizonte rëndësinë e tij pasi nuk u përdor drejtpërdrejt kundër Edmondson. Pas këtyre incidenteve, Eboni ka deklaruar se zgjodhi të largohej nga spektakli, ndërsa Edmondson thuhet se nuk ishte ripunësuar nga Bravo.