Katie Thurston zbulon se ishte përdhunuar, thërret sistemin e drejtësisë

Klea

Katie Thurston zbulon se ishte përdhunuar, thërret sistemin e drejtësisë

Paralajmërim për përmbajtjen: Ky artikull trajton përdhunimin dhe sulmin seksual. Teksti nuk ndan përvoja të qarta. Megjithatë, nëse kjo temë është potencialisht nxitëse, lexuesit duhet të klikojnë tani.

Bachelorette vet Katie Thurston foli për përvojën e saj si viktimë e përdhunimit më 29 qershor. Ajo shpresonte t’u ofronte ndihmë atyre në nevojë. Në një postim në Instagram, Katie foli për burimet në dispozicion të saj menjëherë pas sulmit të saj.

Burimet në dispozicion të Katie si viktimë e përdhunimit

“Sistemi i drejtësisë vazhdon të zhgënjejë viktimat çdo ditë. Unë refuzoj të ndihem i mundur në forcën që duhej për të qenë një avokat për veten time. Shpresoj se përvoja ime do t’i ndihmojë ata të ndiejnë forcën dhe mbështetjen që kanë nevojë. Ndërsa nuk jam gati të ndaj historinë time, dua të ndaj burimet e vlefshme që më shpëtuan jetën.”

“Telefonova 911 për të raportuar përdhunimin tim. Ata dërguan një oficer për të marrë deklaratën time dhe më pas më çuan në një qendër mjekësore speciale për të kryer një ekzaminim SART. Kisha dy gra me vete. Njëra ishte infermierja dhe tjetra avokati im.” Katie i përshkroi këto gra si të sjellshme, edukuese dhe të durueshme. “U ndjeva si një fëmijë i vogël i humbur që ishte i pambrojtur dhe i frikësuar.”

Katie tha se këto gra i shpjeguan se çfarë do të ndodhte me të dhe i dhanë mundësinë që të “refuzojë ose të ndryshojë [her] mendje në çdo kohë.” Ajo u zhyt në kujdesin mjekësor të ofruar, duke përfshirë një test gjaku dhe planin B. “E gjithë kjo u përfundua për mua pa asnjë kosto, pavarësisht [of] nëse kisha sigurim apo jo.”

Katie kritikon sistemin “të prishur” të drejtësisë për dështimin e saj

Mbledhja e provave të ADN-së dhe dërgimi i tyre në laboratorë/zbatues të ligjit do të zgjaste rreth katër muaj. Ndërkohë, Katie kërkoi mbështetje për shëndetin mendor. Ajo pa një terapist dhe kishte një avokat në dispozicion përmes tekstit. Ajo shpjegoi gjithashtu rimbursimin financiar për kujdesin e saj, si dhe “humbjen e mundshme të të ardhurave, shpenzimet e lëvizjes, faturat mjekësore, terapinë dhe më shumë”.

Katie rekomandoi librin Know My Name nga Chanel Miller. “Ndërsa mund ta konsumoja vetëm në doza të vogla në një kohë para se të fillonte të përziera, gjithashtu ndjeva vërtetim me secilin kapitull. Sa i përket drejtësisë, Katie tha se “bëri gjithçka [she] duhej të ishte bërë viktimë e përdhunimit”. Por, pavarësisht se ofroi gjithçka që ajo mundi, dukej se një vendim fajësie nuk doli kurrë.

“Kjo nuk është një humbje për mua,” vazhdoi Katie. “Jo, kjo është edhe një humbje në një sistem të prishur. Ndryshimi ndodh në dështim. Dhe sistemi i drejtësisë më dështoi. Dhe vazhdon të dështojë mijëra çdo ditë. Por mos u dorëzo.” Ajo i inkurajoi lexuesit të “Bëhuni avokati juaj më i madh” dhe u kujtoi të gjithëve forcën dhe vlerën e tyre. Ajo e mbylli me: “Unë besoj në ty”.

Linja Kombëtare për Sulmet Seksuale është e disponueshme 24 orë çdo ditë në numrin 1-800-656-4673. Ndihma është e disponueshme.