Kapiteni Sandy Yawn në të famshëm në listën e zezë nga jahtet luksoze

Klea

Kapiteni Sandy Yawn në të famshëm në listën e zezë nga jahtet luksoze

Paralajmërim për përmbajtjen: Ky artikull përmban një përmendje të shkurtër të sulmit seksual.

Kapiten Sandy Yawn ka parë pjesën e saj të drejtë të mbetjeve, si në dhe jashtë Mesdheut poshtë kuvertës. Për fat të mirë, ajo ende nuk është përballur me një situatë ku një mysafir të vinte në rrezik një anëtar të ekuipazhit.

Fatkeqësisht, ky nuk ishte rasti për një varkë çarter të kohëve të fundit që priti djalin e Diddy-t, Christian “King” Combs. Një punonjëse jahti akuzoi së fundmi djalin e reperit për sulm seksual.

Me këtë ngjarje në zeitgeist, një media pyeti veten se cila ishte përgjegjësia e kapitenit në rastet e dhunës nga mysafirët në ekuipazh.

Reflektimet e kapitenit Sandy mbi sjelljen e keqe të mysafirëve

Kapiteni Sandy kohët e fundit u ul për një intervistë me NewsNation. Sandy erdhi për të diskutuar se çfarë të bënte kur gjërat dolën jashtë kontrollit në një jaht. Lajmi për djalin e Diddy-t nxiti bisedën. “Puna kryesore e kapitenit është siguria e ekuipazhit dhe të ftuarve,” tha Sandy. “Në çdo rast që ndihem sikur ekuipazhi im është i kërcënuar, menjëherë, ne mund t'i japim fund kartës.

Nga atje, anija do të kthehej në bankën e të akuzuarve dhe ekuipazhi do të kontaktonte autoritetet. Pas kësaj do të vijonte një hetim. Megjithatë, Sandy tha se ajo kurrë nuk e ka përjetuar një skenar të tillë personalisht. Në përvojën e saj, situatat midis anëtarëve të ekuipazhit ishin më të mundshme sesa situatat midis një shoku të ekuipazhit dhe një punonjësi.

Gazetari më pas pyeti veten se çfarë mund të ndodhte nëse një situatë përshkallëzohej ndërsa ishte në ujë. “Ne thjesht i hedhim në det”, tha Sandy me shaka. “Ne nuk e kemi përjetuar këtë,” tha ajo përsëri. Ajo ritheksoi se situatat e rrezikshme ishin “të rralla. Shumica e klientëve janë vërtet të respektueshëm për ekuipazhin.”

Ajo vazhdoi, “E dini, ka shumë të ftuar që janë në listën e zezë.” Ajo zbuloi se kapitenët dhe agjentët flasin me njëri-tjetrin për të ftuarit. “Ka shumë personazhe të famshëm për të cilët ne nuk jemi të autorizuar. Për shkak se ata hedhin plehra varkën, ata janë të pasjellshëm me ekuipazhin dhe janë në listën e zezë. Natyrisht, Sandy nuk mundi të zbulonte se cilët personazhe të famshëm fusnin në listën e zezë konkretisht jahtet.