Kapiteni Sandy Yawn mund të jetë i diskutueshëm, por ajo është një TV e shkëlqyer

Klea

Kapiteni Sandy Yawn mund të jetë i diskutueshëm, por ajo është një TV e shkëlqyer

Poshtë Deck Mesdheut është kthyer, dhe ende në krye është kapiteni Sandy Yawn. Për disa sezone, shikuesit janë të dyzuar mes pëlqimit ose urrejtjes së saj. Polemika vjen kryesisht nga paaftësia e saj për t’u lëshuar, pasi ajo kënaqet me mikromenaxhimin e ekuipazhit të saj. Megjithatë, me gabimet e saj, Sandy gjithashtu i shton shumë anijes, falë sjelljes së saj të kujdesshme dhe dëshirës së madhe që ata që e rrethojnë të kenë sukses.

Kapiteni Sandy shpesh veçohet nga fansat për shkak të ambientit të punës që ajo nxit në jaht. Që nga dita e parë, Sandy nuk ka qenë e njohur, por askush nuk mund ta mohojë që ajo bën nga disa momente të mrekullueshme televizive.

Ajo që e bën Sandy të papëlqyeshme e bën atë edhe argëtuese

Bravo/YouTube

Gjatë sezonit të fundit të Below Deck, kapiteni Sandy Yawn u thirr për të plotësuar një kapiten të sëmurë Lee Rosbach, por djali, ajo shkaktoi disa valë pasi hyri në varkë. Jo vetëm që ajo nxirrte merak Camille Lamb, por ajo gjithashtu zhvilloi një grindje të tmerrshme me Fraser Olender.

Ndërsa disa shikues e panë kapitenin Sandy të mbizotëruar, unë dhe shumë të tjerë shijuam dramën që ajo solli në ekranin e vogël. Kapiteni Lee kishte humbur kontaktin e tij dhe, guxoj të them, u bë i mërzitshëm. Sandy bëri atë që bën çdo kapiten i mirë – shkurtoi peshën e vdekur.

Kapiteni Sandy nuk u mërzit kur bëhej fjalë për Camille, e cila ishte dembel përtej fjalëve dhe e pabindur. Por koha e saj me Fraser ishte thjesht dramatike. Pasi dëgjoi thashethemet e tij në qilar, të cilat në fakt po shfrynin vetëm zhgënjimet, Sandy iu referua merakit të saj kryesor si një “kancer” në varkë. Megjithatë, ajo nuk gjeti shumë kohë për ta njohur atë.

Disa episode ishin të vështira, por përfundimisht, të dy ia dolën mbanë. Krijoi një moment shumë emocionues që u kap natyrshëm nga kamerat e Bravo dhe u shënua si një moment shpengimi.

Sandy mishëron aspekte toksike

Kapiten Sandy Yawn
Jamie McCarthy/Getty Images

Ndonjëherë, ajo që e bën Sandyn kaq të diskutueshme është aftësia e saj për të përqafuar etikën toksike të punës që amerikanët kanë përqafuar prej vitesh. Një narrativë e zakonshme në shtete është “jeto për të punuar, jo për të punuar për të jetuar” dhe ngadalë po e vret shoqërinë tonë. Ndonjëherë, Sandy duket robotike pasi ajo shpesh thotë se nuk mund të jesh i mirë në punën tënde nëse nuk e pëlqen atë.

Shpesh, ushtrimet e Sandy-t për ndërtimin e ekipit janë momente që shkaktojnë lëndime ose sëmundje. Për shembull, Sandy krijoi ekipet Below Deck me aftësi të pabarabarta atletike dhe vendosi ekipet e kuvertës dhe të brendshme kundër njëri-tjetrit. Sandy gjithashtu u sigurua që të veçonte Fraserin si një taktikë ngacmimi.

Ndonëse ndonjëherë është e vështirë për t’u parë, mënyrat toksike të Sandy-t e bëjnë një histori fantastike. Atributet e vendasit të Kolorados shpesh fshihen nga fasada e dëshirës që të gjithë të bëjnë mirë, gjë që ajo do ta quante dashuri e ashpër. Megjithatë, mund të argumentohet se Sandy më mirë do të thyente punëtorët që ajo i konsideronte të papërshtatshëm për industrinë e saj të dashur. Ndonjëherë, plani funksionon, por herë të tjera, është thjesht shpërthyes për episodin.

Kapiteni Sandy pëlqen një grindje të mirë

Kapiteni Lee Rosbach dhe Kapiten Sandy Yawn në BravoCon
Astrid Stawiarz/Bravo nëpërmjet Getty Images

Fansat e Bravo jetojnë për një grindje të mirë mes personazheve televizivë dhe kapiteni Sandy nuk bën përjashtim nga ky rregull. Sezoni 5 tregoi Hannah Ferrier dhe Sandy duke u futur me të vërtetë pasi kapiteni mësoi se merak kishte Valium dhe një stilolaps CBD vape në bord. Në një lëvizje jopopullore, Sandy vendosi që ajo duhej të pushonte Hannah për shkak të Ligjit Detar. Sulmi me sëpatë do të hynte në historinë e Below Deck, por jo përpara se Sandy të bëhej zuzar.

Gjatë sezonit 10 të Below Deck, Sandy ngriti disa vetulla pasi nuk u bisedua me kapitenin Lee për një gjuajtje. Kapiteni Sandy shpesh e merr demin nga brirët dhe rrallë tërhiqet nga një luftë. Kjo është ajo që e bën atë të shkëlqyer për ekranin e vogël.

Në fund të fundit, unë e di se për çfarë po akordoj. Gjithçka që dua është një orë televizor ku nuk duhet të mendoj dhe të shijoj pamjen. Personalisht, Sandy nuk më shqetëson shumë, por vetëm fakti që disa shikues çmenden kur ajo rikthehet çdo sezon është një arsye e mjaftueshme që ajo ende luan në shfaqje – thjesht na pëlqen të flasim për të!