Kapiteni Lee Rosbach pranon se është penduar që ka gjuajtur një yll poshtë kuvertës

Klea

Kapiteni Lee Rosbach pranon se është penduar që ka gjuajtur një yll poshtë kuvertës

Poshtë kuvertës OG Kapiten Lee Rosbach nuk ka shumë keqardhje për kohën e tij në det. Por ka një anëtar të ekuipazhit që dëshiron t'i jepte një mundësi tjetër.

“[I fired] të gjithë ata që e meritonin”, tha ai në një intervistë më 25 prill. “Por është vetëm një person që kam shkarkuar dhe jam penduar për këtë. Por jo për arsyet që mund të mendoni.”

I vetmi anëtar i ekuipazhit që Lee i vjen keq për shkarkimin në karrierën e tij të gjatë ishte Andrew Sturby nga Sezoni 2. “Ai ishte një fëmijë kaq i mirë dhe u përpoq kaq shumë,” kujtoi ai.

Mungesa e përvojës i dha atij këpucën

Kur Andrew hyri për herë të parë në bord në vitin 2014, aftësitë e tij si deckhand mungonin. Ai dukej injorant i njohurive bazë të jahteve dhe krijoi një katastrofë në ujërat e kripura kur la një vrimë të hapur ndërsa anija ishte në lëvizje.

“Ai kishte zbukuruar rezymenë e tij, që është një fjalë tjetër për të gënjyer,” tha kapiteni në podkastin e Amy dhe TJ. “Por në një milion vjet, ai nuk do ta merrte kurrë. Për mua, ju duhet ta merrni atë në mënyrë që të funksiononi në një mega jaht.”

“Ai bëri [have a good heart],” ai shtoi. Unë thashë, 'Endrju, kjo po më thyen zemrën dhe e urrej ta bëj këtë me ty. Por ju jeni thjesht shumë i rrezikshëm. Nuk kam kohë për t'ju stërvitur vërtet.'”

Nga të gjithë njerëzit që Kapiteni Lee duhej të pushonte gjatë viteve, Andrew ishte “i vetmi për të cilin në fakt pendohesha”, pranoi ai. “Kishte shumë prej tyre që më pëlqeu [firing] … Ka diçka të kënaqshme në të qenit në gjendje t'u jepni ushqim njerëzve që [deserve it]. Nuk ndihem keq… [Not] një copë.”

Përfundimisht, vendasja kanadeze rrëfeu se ai kishte mbushur rezymenë e tij dhe nuk kishte ndonjë përvojë të vërtetë me jaht. Megjithëse iu dha mundësia për t'u përmirësuar, ai thjesht nuk mundi të përparonte.

“Nuk u befasova që ekuipazhi donte që të më lironin,” tha ai në një intervistë të vitit 2014. “Ohana nuk ishte vend për dikë që nuk ishte mësuar me punë intensive … Ka shumë për të bërë me shumë pak kohë për të … mësuar punën. Në mbrojtjen time, po të isha shumë më pak në ankth, mund të isha përshtatur më shpejt.”

Sezoni 11 i Below Deck vazhdon të hënën në orën 9/8c në Bravo.