Julie Chrisley u dënua në rastin e mashtrimit bankar dhe evazionit fiskal

Klea

Julie Chrisley u dënua në rastin e mashtrimit bankar dhe evazionit fiskal

Julie Chrisley sapo shënoi një fitore mjaft të rëndësishme ligjore, një fitore që burri i saj nuk iu lejua. Julie dhe Todd Chrisley bënë emrat e tyre si yje të realitetit në Chrisley Knows Best. Por këto ditë, Chrisleys janë në zemër për krimet e tyre.

Në vitin 2022, çifti u dënua për komplot për të mashtruar bankat e komunitetit. Të dy kërkonin të merrnin më shumë se 30 milionë dollarë kredi mashtruese. Ata gjithashtu u përballën me akuza për evazion fiskal duke pasur parasysh stilin e tyre të jetesës luksoze dhe fitimet e fshehura.

Që në momentin që të dy morën dënimin, ata e luftuan atë. Dhe ndërsa Todd nuk ka pasur shumë fat, Julie mund të marrë disa lajme të shkëlqyera së shpejti.

Gjykata e lartë kërkon një ulje të dënimit për Julie

Më 21 qershor, AP News raportoi se dënimi i Julie do të përditësohej. Gjyqtarët federalë të apelit hodhën poshtë dënimin e saj fillestar dhe kërkuan nga gjykatat më të ulëta të ripërpunonin çështjen. Kolegji i apelit e quajti dënimin fillestar të Julie një “çështje të ngushtë”.

Tre gjyqtarët e 11th Gjykata e Apelit e Rrethit të SHBA-së la në fuqi dënimet origjinale të Todd dhe Julie. Megjithatë, vendimi i tyre postuloi një gabim në vendimin ndaj Julie. Gjyqtarët vendosën se gjykata më e ulët bëri një gabim në llogaritjen e dënimit të saj, duke e mbajtur atë përgjegjëse për të gjithë skemën e mashtrimit bankar.

Çështja e dënimit të Julie u kthye në gjykatën më të ulët, pa asnjë fjalë për specifikat ende. Avokati i Chrisleys, Alex Little, tha, “Ne jemi të kënaqur që gjykata ra dakord që dënimi i Julie ishte i pahijshëm, por ne jemi të zhgënjyer dukshëm që ajo refuzoi apelimin e Todd.” Megjithatë, familja Chrisley mbeti “me shpresë për më shumë lajme të mira në të ardhmen”.

Sa i përket gjyqtarëve, ata shpjeguan se skema e Chrisleys daton në vitin 2006. Megjithatë, as prokurorët dhe as gjyqtari i gjykatës më të ulët nuk mund të citojnë “ndonjë provë specifike që tregon [Julie] ishte përfshirë në vitin 2006.” Trupi gjykues gjeti prova nga viti 2007 e tutje.

Trupi gjykues prej tre gjyqtarësh tha: “Ne duhet ta lirojmë dënimin e Julie në mënyrë që gjykata e qarkut të mund të trajtojë çështjen e ngushtë të asaj që është shuma e duhur e humbjes që i atribuohet Julie.”