Jen Shah dhe Elizabeth Holmes ka kuptim, ja pse

Klea

Jen Shah dhe Elizabeth Holmes ka kuptim, ja pse

Nuk është për t’u habitur që ish-ylli i Real Housewives of Salt Lake City, Jen Shah, bëri miq prapa portave në burgun e saj në Teksas. Nëna e dy fëmijëve është karizmatike, domethënë kur nuk bërtet në fytyrat e kolegut të saj dhe nuk gënjen për mashtrimin e saj të moshuar dhe mashtrimin me tela. Kur Jen ishte në humor të mirë, ajo ishte argëtuese për ta parë. Pra, ju mund të imagjinoni se ajo do të ishte një mike e mirë, duke supozuar se kishit diçka që ajo kishte nevojë. Për ne, nuk është befasi kur dëgjojmë se Jen është miqësuar me themeluesen e Theranos, Elizabeth Holmes pas mbërritjes së saj.

Ju do të mendonit se është e vështirë të bësh miq në një mjedis si burgu, megjithatë të dyja gratë e kanë mposhtur atë pengesë. Burgjet federale dihet se janë shumë më të sigurta se burgjet shtetërore. Këto lloj burgjesh zakonisht rezervohen për krimin e jakës së bardhë, i cili përfshin mashtrimin me tela, mashtrimin me postë dhe mashtrimin e kujdesit shëndetësor. Ndërsa disa burgje federale kanë natë filmash dhe kohë për CNN, Elizabeth dhe Jen do të pritet të punojnë dhe të kenë një thirrje zgjimi në orën 6 të mëngjesit, FPC Bryan ulet në 37 hektarë, të cilat të dyja gratë do ta quajnë shtëpi për të ardhmen e parashikueshme.

Dy bizele në një tufë

(Fred Hayes/Getty Images)

Edhe pse këto dy gra nuk janë zuzare të Disney-t, ato të dyja kanë qenë pjesë e disa planeve të tmerrshme që përfunduan me pasoja në jetën reale pasi u bë e qartë se kishte viktima të shumta në secilën prej tyre.

Pasi u arrestua në serialin Bravo, Jen pranoi se kishte marrë pjesë në një skemë telemarketing gati 10-vjeçare që synonte qindra njerëz mbi moshën 55 vjeç. Elizabeth Holmes, nga ana tjetër, u shpall fajtore për mashtrimin e investitorëve me të dikur- kompani e njohur e testimit të gjakut.

Të dyja gratë kanë të njëjtin mendim për të pasur sukses, pavarësisht nga kostoja. Gjatë rrugëtimit të tyre, ata lanë mënjanë moralin e tyre dhe përqafuan të keqen sesa të mirën, gjithçka në emër të fitimit. Sipas përfaqësuesit të Jen, përmes People, “Ata janë miq. Ata të dy janë duke u rehabilituar dhe janë të lidhur për të qenë në këtë udhëtim të ndryshimeve pozitive. Situatat e tyre i kanë bashkuar dhe ata e kuptojnë mirë njëri-tjetrin. Ata po e kalojnë atë së bashku.” Jen thuhet se ka marrë edhe rolin e nënës.

Të dyja grave u janë ulur dënimet me burg

Jen Shah dhe Meredith Marks në RHOSLC
(Bravo/YouTube)

Në një kthesë të çuditshme komploti, si Jen ashtu edhe Elizabeth nuk do t’i kryejnë kushtet e tyre të plota. Themelueses së Theranos së fundmi iu shkurtua qëndrimi me dy vjet. Elizabeth u dënua për akuzat për mashtrim në janar 2022 dhe u dënua me 11 vjet e tre muaj për krimet e saj. Ajo filloi dënimin e saj me burg në maj dhe do të lirohet më 29 dhjetor 2032.

Jen do t’i thotë lamtumirë qelisë në korrik 2028. Ish-personalitetit Bravo, data e lirimit të saj u rrit dy herë që nga hyrja në burg. Deri tani më shumë se një vit i është ndërprerë shërbimi. Jen fillimisht ishte planifikuar të lirohej në vitin 2029, por në mars, Byroja e Burgjeve renditi datën e lirimit të saj si 30 gusht 2028, dhe tani ajo ka lëvizur përsëri. Të dyja gratë synojnë të përdorin grafikun e sjelljes së mirë për t’i nxjerrë ato më shpejt, duke dëshmuar se ndihmon të kesh miq në vende të larta dhe të fluturosh poshtë radarit.

Shokët e stërvitjes

Jen Shah
(Bravo/Getty Images)

Duket gjithashtu se si Jen ashtu edhe Elizabeth kënaqen duke e mbajtur veten në formë, pasi u raportua se ylli i turpëruar i Silicon Valley nuk humb kurrë një nga klasat e Jen’s Sha-mazing Abs. Jo vetëm që zonjat djegin kalori, por është vërtetuar nga Elle Woods se njerëzit e lumtur nuk shkojnë dhe mashtrojnë të tjerët – kështu që kjo mund të jetë një lëvizje për të përmirësuar veten e tyre. Miqësia e lulëzuar pa dyshim do të jetë një mjet shpëtimi për të dyja gratë pasi atyre u mungojnë fëmijët e tyre dhe komoditeti i krijesave të shtëpisë gjithashtu.

Gjatë periudhave të vështira si festat dhe ditëlindjet, Jen dhe Elizabeth do të jenë në gjendje të mbështeten tek njëri-tjetri për mbështetje derisa dënimi i tyre përfundimisht të marrë fund. Gishtat tanë janë të kryqëzuar që Jen mund ta mbajë nën kontroll zemërimin e saj, pasi një shpërthim emocional është një mënyrë e sigurt për të prishur një miqësi të re.