Marjorie Taylor Greene

Klea

Jen Psaki e MSNBC-së përqesh Fox News dhe Marjorie Taylor Greene për 'Fearmongering' pas eklipsit diellor

Jen Psaki e MSNBC-së përqesh Fox News dhe Marjorie Taylor Greene për 'Fearmongering' pas eklipsit diellor

Komentatori i MSNBC, Jen Psaki, u gris në Fox News dhe Përfaqësues Marjorie Taylor Greene për komentet që ajo i karakterizoi si “ngjallje frike”, në lidhje me tërmetin e fundit që goditi zonën e qytetit të Nju Jorkut dhe eklipsin diellor të së hënës.

Marjorie Taylor Greene

Greene pretendoi në mediat sociale se tërmeti dhe eklipsi ishin shenja nga Zoti që amerikanët duhet të “pendohen”.

Fox News la të kuptohej gjatë një alarmi lajmesh se dritarja katërminutëshe e errësirës gjatë eklipsit do të ndihmonte më tej vërshimin e vazhdueshëm të emigrantëve të paligjshëm që kalonin kufirin jugor.

Marjorie Taylor Greene

Psaki u tall me rrjetin dhe Greene gjatë episodit të së hënës të “Inside with Jen Psaki”. Ajo gjithashtu kritikoi ish-presidentin Donald Trump, të cilin Fox News e shfaqi në një videoklip të kapur gjatë eklipsit të vitit 2017.

“Mos harroni, vetëm në gusht të 2017-ës eklipsi i fundit diellor preu Shtetet e Bashkuara. Dhe ashtu si sot, amerikanët në të gjithë vendin ndalojnë ditët e tyre për të parë në mënyrë të sigurt diellin përmes hijeve të tyre mbrojtëse, me, natyrisht, përjashtimin e dukshëm të këtij djali.” Psaki komentoi.

Ajo vazhdoi – “Në mijëvjeçarët e kaluar, eklipset diellore ishin të lidhura me bestytninë masive dhe frikën shumë kohë më parë, por tani ato janë momente të rralla të frikës kolektive ku njerëzit mund të shikojnë një ngjarje qiellore të pabesueshme dhe sinqerisht, shumë të lezetshme. ”

Jen Psaki

Prezantuesi shtoi: “Por ndonjëherë, edhe në këtë kohë, disa njerëz përpiqen shumë për ta bërë atë diçka më shumë.”

Psaki lexoni postimin e Greene që u bën thirrje amerikanëve të pendohen, duke komentuar – “Dua të them, thjesht do ta ndaloj atë deklaratë për një moment sepse është thjesht – është me të vërtetë diçka dhe ju duhet ta lexoni.”

Ajo vazhdoi – “Tani, postimi i saj, natyrisht, u etiketua shpejt me një shënim të komunitetit që vuri në dukje se SHBA mesatarisht ka rreth katër tërmete në ditë. Kështu ndodh. Dhe se eklipset diellore janë në gjendje të parashikohen paraprakisht, por nuk keni frikë.”

Jen Psaki

Psaki pastaj lexoni postimin e mëpasshëm të Greene, i cili përsëriti pozicionin e saj, përpara se të qëllonte në Fox News.

“Dua të them, një shpjegim tjetër është se ndonjëherë këto gjëra janë thjesht rastësi, ndoshta. Dua të them, por edhe “Fox News” u përpoq të mos e lidhte eklipsin me çështjen e tyre të preferuar politike të të gjitha kohërave”, tha ajo.

Marjorie Taylor Greene

Shfaqja më pas shfaqi një klip nga rrjeti konservator i cili thoshte: “Alarmi i Fox News, një ngjarje e rrallë qiellore përplaset me një dështim të politikës në terren. Kufiri jugor do të jetë drejtpërdrejt në rrugën e tërësisë sot kur hëna të mbulojë diellin për gati katër minuta.”

Psaki tha — “Gjëja qesharake është se në vitin 2017, hera e fundit që pati një eklips diellor në SHBA, asnjë person serioz nuk po përpiqej ta kthente atë në këtë mënyrë.”

“Por në kontekstin më të gjerë të gjuhës që e djathta po shtyn shtatë muaj nga dita e zgjedhjeve, meqë ra fjala, frika nga nxitja për pushtimin e migrantëve dhe qyteteve të banueshme dhe Donald Trump duke paralajmëruar për një gjakderdhje nëse ai nuk rizgjedh”, drejtuesi i MSNBC. vërejti. “Ky është vetëm një shembull tjetër i frikës se ata janë të gjithë shumë të etur për të injektuar në çdo gjë dhe gjithçka nën diell.”