Jay Z at the Grammys

Klea

Jay Z përdor fjalimin e tij të pranimit të Grammy për të goditur Akademinë e Regjistrimit për të mos i dhënë kurrë Beyoncé albumin e vitit!

Jay Z përdor fjalimin e tij të pranimit të Grammy për të goditur Akademinë e Regjistrimit për të mos i dhënë kurrë Beyoncé albumin e vitit!

Jay Z thirri Akademia e Regjistrimit, gjatë pranimit të çmimit Dr. Dre Global Impact në ndarjen e çmimeve Grammy. Me vajzën e tij 12-vjeçare, Blue Ivy, pranë tij, Jay Z vuri në dukje natyrën subjektive të muzikës dhe votimit për Grammy, duke theksuar se gruaja e tij, Beyoncenuk ka fituar ende kategorinë e albumit të vitit.

“Nuk dua ta turpëroj këtë vajzë të re, por ajo ka më shumë Grammy se të gjithë dhe nuk ka fituar kurrë albumin e vitit”, tha ai, duke iu referuar me sa duket gruas së tij. “Pra, edhe nga metrikat tuaja, kjo nuk funksionon. Mendoni për këtë. Albumi më i mirë i çmimeve Grammy, kurrë nuk është fituar. Kjo nuk funksionon.”

Ai vazhdoi të dyfishonte, duke shtuar: “Disa prej jush do të shkojnë në shtëpi sonte dhe do të ndihen sikur ju kanë grabitur. Disa prej jush mund të grabiten. Disa prej jush nuk bëjnë pjesë në kategori”, para se të sqarojë: “Kur nervozohem, them të vërtetën”.

Jay Z në Grammy

Jay Z, një ikonë më vete me një karrierë të shkëlqyer që përfshin dekada, nuk ka qenë i panjohur për skenën e Grammy-t. Arritjet e tij janë njohur shumë herë nga Akademia e Regjistrimit, duke e bërë komentin e tij nga një platformë kaq prestigjioze edhe më me ndikim. Në fjalën e tij, Jay Z nuk i gris fjalët kur trajtoi atë që shumë e perceptojnë si një mbikëqyrje sistematike, veçanërisht shqetësuese Beyoncenjë fuqi e talenteve, ndikimi dhe suksesi i të cilit janë të pamohueshme.

Jay Z dhe Beyonce

Beyonce, një figurë transhendente në muzikë, ka grumbulluar një numër marramendës nominimesh për Grammy gjatë gjithë karrierës së saj, duke e bërë atë një nga artistet më të nominuara në historinë e çmimeve. Pavarësisht kësaj, çmimi Albumi i Vitit i ka shpëtuar, fakt që nuk ka kaluar pa u vënë re nga fansat, kritikët dhe tashmë, bashkëmoshatarët e saj. Jay Z kritika sjell në plan të parë çështjen më të gjerë se si shpërndahen çmimet dhe ngre pyetje në lidhje me kriteret dhe paragjykimet që mund të ndikojnë në këto vendime.

Jay Z në Grammy

Rëndësia e Jay Z komentet shtrihen përtej kontekstit të menjëhershëm të e Beyonce-s diskografia. Ai prek një narrativë më të gjerë rreth përfshirjes dhe përfaqësimit të çmimeve kryesore në industrinë e argëtimit.

Me kalimin e viteve, çmimet Grammy janë përballur me kritika për mungesën e diversitetit të tyre dhe për favorizimin në dukje të disa zhanreve apo artistëve mbi të tjerët. Kjo ka çuar në një diskutim më të gjerë rreth nevojës për reformë brenda Akademisë së Regjistrimit për të siguruar që çmimet të pasqyrojnë peizazhin në zhvillim të muzikës dhe grupin e saj të ndryshëm të artistëve dhe zhanreve.

Jay Z

Jay Z thirrja nuk është vetëm një lutje për njohje për kontributet e gruas së tij në muzikë, por edhe një kërkesë për transparencë dhe drejtësi në procesin e ndarjes së çmimeve. Ajo sfidon industrinë për të introspektuar dhe rivlerësuar se si njihen dhe festohen arritjet. Grammy, si një simbol i përsosmërisë muzikore, ka potencialin për të udhëhequr me shembull në përqafimin e diversitetit dhe gjithëpërfshirjes, jo vetëm në nominime, por në nderimin e arritjeve të të gjithë artistëve.

Jay Z

Reagimi ndaj Jay Z fjalimi ka qenë i përhapur, duke ndezur debate në mediat sociale, midis kritikëve të muzikës dhe brenda vetë industrisë. Shumë janë mbledhur pas deklaratës së tij, duke e parë atë si një kritikë të nevojshme të një sistemi të vjetëruar. Të tjerë kanë bërë thirrje për një rishikim më gjithëpërfshirës të mënyrës se si vendosen çmimet, duke mbrojtur një proces që pasqyron më mirë meritën dhe ndikimin e punës së një artisti.

Jay Z në Grammy

Në përfundim, Jay Z kritika e theksuar ndaj çmimeve Grammy për mosdhënien e çmimeve Beyonce Albumi i Vitit është një moment vendimtar për industrinë e muzikës. Ajo nënvizon jo vetëm nevojën për njohjen e e Beyonce-s kontribute por gjithashtu sinjalizon një thirrje më të gjerë për ndryshim në mënyrën se si njihen arritjet muzikore.

Jay Z

Ndërsa industria vazhdon të evoluojë, shpresa është që çmimet që festojnë arritjet e saj do të përshtaten gjithashtu për të pasqyruar në mënyrë më gjithëpërfshirëse dhe të saktë diversitetin dhe pasurinë e talenteve muzikore në mbarë botën.

A besoni ju Beyonce është mashtruar nga Akademia e Regjistrimit? Zëri poshtë!