Jada Pinkett Smith

Klea

Jada Pinkett Smith rrëfen se përdori Voodoo dhe Santeria për të kuruar DRAMën e saj FAMILJARE!

Jada Pinkett Smith Spills rrëfen se përdori Voodoo dhe Santeria për të kuruar DRAMËN FAMILJARE të saj!

Në librin e saj të ri zbulues, Jada Pinkett Smith tregon për një periudhë të jetës së saj ku ajo ndihej krejtësisht e pafuqishme. Aktorja ndan sinqerisht udhëtimin e saj për të kërkuar ngushëllim, madje duke eksploruar rrugë të mbinatyrshme si vudu.

Chris Rock

Në librin e saj të ri, “Worthy”. Jada Pinkett Smith zhytet thellë në emocionet e saj, duke shprehur se pavarësisht se kishte një burrë të suksesshëm dhe të kujdesshëm dhe të bekuar me fëmijë të gëzuar e inteligjentë, kishte ende një dëshirë të zjarrtë për diçka më shumë në jetën e saj. Aktorja rrëfen kërkimin e saj për kuptim më të thellë dhe se si, në një moment, e gjeti veten duke iu drejtuar të mbinatyrshmes për udhëzim.

Jada Pinkett Smith

Në një pjesë zbuluese të librit të saj, Jada Pinkett Smith ndan udhëtimin e saj në Ojai, Kaliforni, një vend i rrënjosur thellë në historinë e popullit Chumash, një komunitet indigjen që dikur lulëzoi përgjatë rajoneve bregdetare të Kalifornisë, nga Gjiri Morro në Malibu, duke përfshirë Ishujt Channel.

Jada Pinkett Smith

Rajoni i Ojait shpesh konsiderohet për energjinë e tij mistike, me “gratë mjekuese” të ndryshme që banojnë atje, që besohet se përdorin këto elemente të mbinatyrshme për të ndihmuar ata që kërkojnë ndihmë.

Jada rrëfen përvojën e saj, duke përshkruar se si, pas një telefonate të shkurtër, e gjeti veten duke vizituar një shëruese të tillë “shpirtërore” në kërkim të ekuilibrit për jetën dhe familjen e saj.

“Unë kam dalë nga rruga e lakuar malore në atë që rezulton të jetë maja e një rruge të pjerrët që të çon në shtëpinë e Mjekësisë – të cilën sapo e takova në telefon vetëm disa javë më parë.”

Jada Pinkett Smith

Në kërkimin e saj për themelimin shpirtëror, Jada ndan në librin e saj se ajo nuk e kufizoi veten vetëm në një traditë. Sipërmarrje në Kubë, Jada kërkoi mençurinë e një Padrino, një figurë në Santería. Përmes fjalëve të saj, Jada u ofron lexuesve një vështrim intim mbi përpjekjet që ajo bëri për të kërkuar harmoninë dhe mirëkuptimin në jetën e saj dhe për familjen e saj.

Madje shkova në Kubë dhe u takova me një Padrino (ishte intensive). Jada rrëfen në librin e saj.

Jada Pinkett Smith

Santería, e rrënjosur thellë në traditat e Afrikës Perëndimore, u soll në Karaibe nga afrikanë të skllavëruar dhe shkriu fenë jorube me katolicizmin. Ky hap në udhëtimin e saj tregon thellësitë e e Jada-s përkushtimi ndaj mirëkuptimit dhe rritjes shpirtërore.

Jada Pinkett Smith

Jada ka qenë gjithmonë e hapur për betejat e saj personale. Gjatë një episodi të përzemërt të “Red Table Talk”, ajo u thellua në sfidat me të cilat është përballur, duke theksuar predispozitën gjenetike ndaj varësisë në familjen e saj. “Alkoolizmi dhe varësia nga droga përshkon familjen time dhe unë kisha varësitë e mia që duhej t’i kapërceja,” rrëfeu ajo. Duke theksuar natyrën e paparashikueshme të betejave të saj, ajo shtoi, “Lloji i varësive të mia kërcejnë. Ata kërcejnë përreth.” Ky zbulim i sinqertë hedh dritë mbi kompleksitetin e varësisë dhe se si edhe individët më të suksesshëm nuk janë të imunizuar ndaj kapjes së saj.

Chris Rock

Jada ka qenë gjithmonë e sinqertë për betejat e saj personale, duke hedhur dritë jo vetëm mbi arritjet e saj, por edhe mbi sfidat e saj. Në një reflektim të sinqertë, aktorja e njohur foli për një rast ku u përball me zakonet e saj të pijes. “Isha si, ‘Tani duroni. A jeni në këtë shtëpi vetëm duke hyrë në shishen tuaj të tretë të verës? Mund të kesh një problem’”, tregoi ajo.

Por e Jada-s zbulimet nuk ndalen te alkooli. Gjatë rinisë së saj, ajo u përpoq të kuptonte marrëdhënien e saj me intimitetin, duke theksuar: “Kur isha më e re, padyshim mendoj se kisha një lloj varësie ndaj seksit, po, se gjithçka mund të rregullohej nga seksi. E dini çfarë po them?”

Pavarësisht këtyre sfidave, aktorja tregoi qëndrueshmëri dhe vendosmëri. Për fat të mirë për Jada, ajo arriti të përballet dhe t’i kapërcejë zakonet e saj kokë më kokë. “Unë jam një qejf dhe gjithmonë duhet të shikoj veten dhe thjesht mund të fiksohem pas gjërave,” tha ajo, duke theksuar vetëdijen e saj.

Will Smith

Jada është përballur me sfida të thella në jetën e saj dhe në një bisedë emocionuese në Megyn Kelly Today të NBC (siç raportohet nga E! News), ajo ndau disa nga momentet e saj më të errëta. Ajo tregoi momentet e “dëshpërimit kaq të thellë” që e shtynë të mendonte për t’i dhënë fund jetës së saj. Duke reflektuar mbi këto beteja, Jada dëshironte që ajo të kishte sigurinë më herët në jetë se gjithçka do të shkonte në rregull. “Do të doja që dikush të më kishte thënë se do të ishte mirë,” tha ajo.

Jada vazhdoi, duke theksuar rëndësinë e këmbënguljes: “E dini, do të kemi pengesa. Do të keni kohë të vështira. Do të keni kohë vërtet të errëta, e dini? Por vetëm kuptoni, vazhdoni të ecni. Sepse jeta fillon t’ju zbulohet dhe drita do të vijë. Vazhdo të shkelësh.”