Jackie Goldschneider paralajmëron kundër vëzhguesve "të rrezikshëm" të peshës dhe Ozempic

Klea

Jackie Goldschneider paralajmëron kundër vëzhguesve “të rrezikshëm” të peshës dhe Ozempic

Shtëpiake të vërteta të Nju Xhersit Jackie Goldschneider po bëhet i vërtetë për interesin e shpejtë për Ozempic.

Jackie foli me The Messenger përpara publikimit të saj debutues me kujtime. Ajo ka qenë shumë e zëshme për çrregullimin e saj të të ngrënit dhe rrugën drejt rikuperimit. Ajo tregoi se programet dietike si Weight Watchers, të cilave iu bashkua, janë një mënyrë e rrezikshme për të humbur peshë.

“Unë mendoj se Weight Watchers në vitet ’90 ishte një dietë e rrezikshme,” tha ajo. “Nuk e di se çfarë është tani, kështu që nuk mund të flas me të tani. Por në atë kohë, programi me të cilin fillova quhej Quickstart, dhe ishte padyshim një dietë nga uria. Weight Watchers më mësoi se si të ndaloja së menduari për ushqimin si një pjesë të këndshme të jetës dhe më shumë si një numër.”

“Më mësoi të mendoj për ushqimin si [a] mekanizmi i thjesht humbjes së peshës dhe një lojë, pothuajse, llogaritjesh. Kështu që unë mendoj se Weight Watchers ishte një gjë shumë e rrezikshme.”

Jackie ndan mendimet e saj për përdorimin e Ozempic

(Foto nga Cindy Ord/Getty Images për GLAAD)

Që nga viti i ri, Ozempic ka qenë një temë e njohur në mesin e amvisave reale. Shumë prej tyre kanë rrëfyer përdorimin e tyre, duke shtuar se besojnë se është një mënyrë e shëndetshme për ta për të humbur peshë.

Yjet si Dolores Catania, Margaret Josephs dhe Emily Simpson kanë rrëfyer, së bashku me ish-yllin e Real Housewives of Dallas, LeeAnne Locken. Edhe pse këto zonja e zotërojnë atë, siç do të thoshte Lisa Rinna, Jackie beson se rritja aktuale e përdorimit të Ozempic mund të çojë në zakone të dëmshme më vonë.

“Nuk mendoj [Weight Watchers] është si Ozempic sot sepse mendoj se Ozempic thjesht e bën kaq të lehtë të biesh në një mënyrë të rrezikshme të të ngrënit. Weight Watchers nuk ishte e lehtë, por ishte padyshim një portë. Mendoj se të dyja janë një portë për një çrregullim të të ngrënit.”

Ajo më vonë tregoi se pavarësisht udhëtimit të saj personal me ushqimin, ajo nuk u thotë shumë për drogën kolegëve të saj dhe bashkëmoshatarëve Bravo sepse nuk dëshiron të duket e gjykuar.

“Unë nuk dua që askush të ndiejë se po i turpëroj për këtë, sepse nëse dikush e kupton dëshirën për të qenë i dobët, jam unë,” vazhdoi ajo.

Duke përfunduar për librin e saj, ylli i RHONJ vendosi të ndajë historinë e saj në mënyrë që të mund të ndihmonte të tjerët.

“Më kujtohet kur isha vërtet i sëmurë, ishte për një kohë të gjatë, por në të vërtetë ishte vetëm një person publik që shkroi një kujtim për çrregullimin e tyre të të ngrënit dhe unë e lexoja përsëri; ishte Portia de Rossi, dhe unë e lexoja vazhdimisht, duke u përpjekur të gjeja një lloj udhërrëfyesi se si ajo doli prej saj. Ishte një libër i jashtëzakonshëm, por mendoj se i mungonte ai udhërrëfyes. Kështu që doja t’u jepja njerëzve këtë – ndoshta pak nga mënyra se si e bëra atë.”