Jackie Goldschneider në Trolling "Hard to Digest".

Klea

Jackie Goldschneider në Trolling “Hard to Digest”.

Ballafaqimi me negativitetin është një problem universal me të cilin është përballur të gjithë, dhe Jackie Goldschneider është hapur për përvojat e saj në kujtimet e saj të ardhshme, The Weight of Beautiful. Libri është i papërpunuar, i sinqertë dhe pa kufizime. Ajo prek fëmijërinë e Jackie-t, martesën, realitetin televiziv dhe gjithçka në mes.

“Në të vërtetë më pëlqen shumë të shkruaj,” the Amvise të vërteta të Nju Xhersit alum i ndarë me New Beauty. “Është pasioni im. Dhe i kisha të gjitha këto kujtime të tmerrshme të mënyrave se si ta torturoja veten ulur në kokën time. Ishte shumë terapeutike t’i lësh të gjithë jashtë.”

Ajo tregoi se si shkrimi i sinqertë për përvojat e vështira të së kaluarës e ndihmoi që t’i linte ato.

Trolling pa ndalesë

Një nga ato vështirësitë e së kaluarës ishte trolling pa ndalesë që ajo mori kur debutoi në RHONJ. Jackie foli për mënyrën sesi njerëzit vazhdonin të komentonin fytyrën e saj në librin e saj. Disa njerëz thanë se buzët e saj lëvizën anash, se ajo kishte buzë dhe komente të tjera të këqija për fytyrën e saj.

Negativiteti ishte aq i pamëshirshëm sa ajo pranoi se shkoi te një mjek dhe një logopeed. “Isha shumë i prekur nga ajo që njerëzit thoshin për mua. U desh pak kohë për t’u mësuar me të dhe për t’u larguar.” Që atëherë, ajo ka mësuar të tërhiqet dhe të injorojë shaminë e urryer në internet, por në sezonin e saj të parë në reality show, ajo u trondit nga sa të tmerrshëm ishin njerëzit në internet.

Por, ka gjithmonë një rreshtim argjendi. Jackie beson se ndarja e sfidave të saj mund të ndihmojë të tjerët që luftojnë me sfida të ngjashme.

Mund të jesh i lumtur

“Kur isha në vështirësi, nuk kishte kë të shikoja dhe të thosha, në rregull, ata u shëruan. E di që ata ishin po aq të sëmurë sa unë, dhe ata u shëruan dhe tani bëjnë një jetë krejtësisht normale, “tha ajo. “Nuk e kisha idenë se si dukej rikuperimi. Shpresoj që ky libër t’u tregojë njerëzve se shërimi është plotësisht i mundur – pavarësisht se sa i sëmurë jeni.”

Qëllimi i saj përfundimtar në ndarjen e historisë së saj është t’u kujtojë njerëzve se mund të jetoni një jetë të plotë, të lumtur dhe të shëndetshme, pavarësisht nga vështirësitë që keni hasur në të kaluarën, duke përfshirë pasiguritë dhe çrregullimet e të ngrënit. “Ju mund të ndiheni ende bukur,” tha Jackie.

Ajo shtoi se shpreson se historia e saj mund t’u japë njerëzve përgjigje dhe t’u japë atyre një “hartë” se si ta gjejnë veten dhe të ndihen më mirë. Ajo e di se shumë gra kanë luftuar me çrregullimet e të ngrënit dhe përshtatjen me nocionet e shoqërisë për bukurinë.

“Doja t’u jepja njerëzve shpresë,” shpjegoi ajo. “Nëse jeni duke luftuar, këtu është hop. Mund të bëhesh shumë më mirë.”

Kjo nuk do të thotë gjithmonë të përmirësohesh menjëherë. Jackie pranoi se ajo ende viziton një terapist dhe dietolog dhe punon çdo ditë për shëndetin e saj.

Mirë për të!