Ish-punonjësja e Lisa Vanderpump shpërblehet me 24 mijë dollarë

Klea

Ish-punonjësja e Lisa Vanderpump shpërblehet me 24 mijë dollarë

Ata që ndjekin Lisa Vanderpump dhe bashkëshorti i saj Ken Todd e dinë nga afër se prodhuesit e Vanderpump Rules shpesh janë të ngulitur në një proces gjyqësor. Ndonjëherë, çifti përballet me disa beteja ligjore në të njëjtën kohë.

Në fillim të këtij viti, Todd u padit për mbi 1 milion dollarë nga ish-pronari i tij PUMP për hapësirën që zinte restoranti. Në më shumë se një rast, Lisa dhe Ken u paditën për refuzimin e pretenduar për t’u paguar punëtorëve të tyre pagat e tyre të fituara mirë.

Kohët e fundit, Ken humbi një proces gjyqësor me një ish-punonjës për pagat e papaguara gjatë gjithë pandemisë. Erika Lepe, një ish kontabiliste e PUMP, pretendoi se nuk ka marrë kompensim për punën e kryer nga data 16 mars deri më 8 qershor 2020.

Ken Todd nuk ishte “në gjendje të siguronte prova të qarta”.

Sipas dokumenteve të marra nga RadarOnline, Lepe paraqiti një kërkesë në Komisionin e Punës të Shtetit të Kalifornisë. Lepe tha se PUMP ra dakord t’i paguante asaj 2,307 dollarë çdo dy javë dhe nuk arriti të mbulonte gjashtë periudha pagese. Sipas peticionit të saj, pagat e papaguara arritën në 14,076 dollarë. Lepe kërkoi gjithashtu 3 mijë dollarë për pushimet e papërdorura, si dhe dëmshpërblim.

Komisioni shkroi se Ken “dëshmoi se PUMP ishte mbyllur në fillim të Pandemisë COVID-19 në Mars 2020, por që [Lepe] u mbajt në kryerjen e punës për ca kohë më pas.” Lepe ofroi disa email dhe mesazhe me tekst si dëshmi të punës së saj gjatë gjashtë periudhave të pagave. Komisioneri vendosi që Lepe paraqiti “dëshmi dhe prova të besueshme”.

Nga ana tjetër, komisioneri tha se Ken nuk ishte në gjendje të jepte një përgjigje të qartë për sa kohë [Lepe] ishte duke kryer punë ose kur pikërisht ajo pushoi së punuari për të pandehurin, përveç biznesit, nuk u mbyll deri në” 15 qershor 2020. Lepe iu dha 24,767,62 dollarë për pagat e saj të papaguara, si dhe interesat dhe gjobat.

Mirëpo. Kjo duket mjaft e qartë.

Ndërkohë, LVP rikthehet në sezonin 11 të Vanderpump Rules, i cili do të shfaqet premierë më 30 janar në orën 8/7c në Bravo.