Lisa Vanderpump

Klea

Ish-punonjësi i PUMP i Lisa Vanderpump dhe Ken Todd fiton 24 mijë dollarë në padi kundër çiftit

Ish-punonjësi i PUMP i Lisa Vanderpump dhe Ken Todd fiton 24 mijë dollarë në padi kundër çiftit

Lisa Vanderpump dhe burri, Ken Todd’s Ish-punonjësi është shpërblyer me 24 mijë dollarë pasi paditi çiftin për pagat e papaguara të fituara gjatë pandemisë.

Erika Lepei cili ka punuar në Rregullat e Vanderpompës Restoranti i mbyllur i çiftit, PUMP, paraqiti një kërkesë në Komisionin e Punës të Kalifornisë, raporton Radar Online. Ish-punonjësja ka punuar si kontabiliste, asistente personale dhe menaxhere për restorantin e Hollivudit Perëndimor nga 1 nëntori 2013 deri më 8 qershor 2020, data kur ajo u lirua.

Lisa Vanderpump

Lepe’s në padi thuhej se asaj i detyroheshin 14,076,90 dollarë paga të papaguara midis datave 16 mars – 8 qershor 2020. Ajo pretendoi se i detyroheshin 3 mijë dollarë shtesë në kohën e pushimeve të papërdorura.

Lepe gjithashtu paditi PUMP LLC për dëmshpërblim ndëshkues.

Lisa Vanderpump

Lepe dhe Todd u paraqit në një seancë dëgjimore të marsit 2023, ku Lepe akuzoi kompaninë për ndalimin e gjashtë pagesave dy-javore prej 2,307 dollarësh.

Komisioneri i punës tha – “[Todd] dëshmoi se PUMP ishte mbyllur në fillim të Pandemisë COVID-19 në Mars 2020, por që [Lepe] u mbajt në kryerjen e punës për ca kohë më pas.”

Ken Todd

Ai tha se Lepe vazhdoi punën për të ndihmuar PUMP-në të sigurojë kreditë e qeverisë PPP. Todd ka shpjeguar se puna PPP ka vazhduar deri në prill të vitit 2022. Ai tha se Lepe “mund të jetë mbajtur në kryerjen e punës deri në” qershor 2020.

Lepe dorëzoi një sërë email-esh dhe tekstesh që detajonin Todd’s udhëzimet e punës në datat në fjalë, në seancë.

Lisa Vanderpump

Kështu vendosi komisioneri Lepe kishte dhënë “dëshmi dhe prova të besueshme se ajo ishte duke kryer punë” deri në qershor 2020. Komisioneri i punës deklaroi se Todd nuk ishte në gjendje të jepte një përgjigje të qartë për sa kohë [Lepe] ishte duke kryer punë ose kur pikërisht ajo pushoi së punuari për të pandehurin, përveç biznesit, nuk u mbyll deri më 15 qershor 2020.

Komisioneri e përcaktoi këtë Lepe i detyrohej 13,846.20 dollarë në paga të papaguara, por mohoi që ajo të kishte të drejtë për paga pushimesh të papërdorura. Asaj iu dha një total prej 24,767,62 dollarë, të cilat përfshinin 3,998,32 dollarë interes dhe 6,923,10 dollarë të tjera në gjoba.

Lisa Vanderpump=

Javen e shkuar, Lepe kërkoi që një gjyqtare e Gjykatës së Lartë të Los Anxhelosit të konfirmojë çmimin, në mënyrë që ajo të mund të fillojë procedurat e mbledhjes.

Todd dhe Vanderpomp janë përfshirë edhe në një padi të veçantë të ngritur nga ish-pronari i çiftit PUMP. 8948 Santa Monica Partner deklaruar në tyre padi që Todd dhe biznesi kishte nënshkruar transferimin dhe përcjelljen e licencës së pijeve tek ata pas përfundimit të qirasë. Kompania pretendoi se Todd’s deklarata ishte e rreme dhe se ai kurrë nuk kishte ndërmend t’u përmbahej kushteve të qirasë pas skadimit të saj.

Lisa Vanderpump

Pronari po padit për 750 mijë dollarë dëmshpërblim për shkeljen e supozuar të kontratës dhe 200 mijë dollarë të tjera për Todd’s refuzimi për të dorëzuar licencën e pijeve alkoolike dhe pajisjet tatimore.

Todd dhe kompania e tij iu përgjigj padisë, duke argumentuar se veprimet dhe mosveprimet e tyre ishin të justifikuara dhe të ndërmarra në mirëbesim ndërsa ai drejtonte biznesin e tij.

Lisa Vanderpump

Në gusht, Todd pretendoi se neglizhenca e vetë pronarit ishte fajtor për çdo dëmtim që pësoi kompania. Ai kërkoi rrëzimin e padisë.

Në Maj, Lisa njoftuan se po mbyllnin hotspot-in e Hollivudit pas një periudhe dhjetëvjeçare.