Dr. Jackie Walters

Klea

‘I martuar me mjekësinë’ Dr. Jackie lëshon një tjetër falje për profilizimin racor të grave shtatzëna zezake: “Lotët e krokodilit nuk e presin atë”

‘I martuar me mjekësinë’ Dr. Jackie lëshon një tjetër falje për profilizimin racor të grave shtatzëna zezake: “Lotët e krokodilit nuk e presin atë”

I martuar me Mjekësinë yll Dr Jackie Walters ka lëshuar një përgjigje të re pas profilizimit racor të grave të zeza, këtë herë me një falje të përlotur dhe të shkruar.

Dr Jackie Walters

Polemika filloi kur një klip nga një YouTube Live u rishfaq nga viti 2020, duke treguar Dr Jackie duke bërë komente të rrezikshme për gratë shtatzëna me ngjyrë. Në video, ajo pohoi se gratë e zeza shpesh i mbivlerësojnë dhimbjet e tyre të shtatzënisë për të marrë pushimin nga puna, duke thënë, “ujk qaj”, gjë që çoi në kritika dhe zhgënjim të gjerë në mediat sociale.

Shtypni luajtjen më poshtë.

Pas rilindjes së Jackie Walters’ Dr. vërejtjet e diskutueshme të vitit 2020 për gratë shtatzëna me ngjyrë, ajo ka kërkuar falje dhe ka kërkuar të sqarojë deklaratat e saj.

Dr Jackie Walters

Në komentet origjinale, Dr Jackie kishte thënë se gratë shtatzëna me ngjyrë mund të jenë “pak më dramatike” dhe priren të “qajnë ujkun gjatë gjithë shtatzënisë”, gjë që mund të bëjë që mjekët e tyre të mos i marrin seriozisht simptomat e tyre të vërteta.

Të premten, më 22 dhjetor, Dr Jackie adresoi këto komente për herë të dytë. Ajo e ka titulluar postimin e saj, “Më falje” dhe ka thënë:

“Po bëj një pauzë shumë të nevojshme për të adresuar komentet që bëra gjatë një interviste të drejtpërdrejtë të vitit 2020 me një nga shokët e mi të kastit.” Dr Jackie pranoi lëndimin dhe mungesën e mbështetjes që ndjejnë gratë dhe nënat zezake për shkak të fjalëve të saj, duke thënë: “Dua të dini se ju dëgjoj, ju shoh, ju besoj dhe ju kërkoj falje nga thellësia e zemrës. Unë jam i thyer me zemër për këtë. Faji dhe realiteti që kam lënduar dhe ofenduar njerëzit, veçanërisht gratë e zeza dhe disa nga pacientët e mi, më dhemb deri në thelb.”

Shtypni luajtjen më poshtë.

Çështja mori më shumë vëmendje pas episodit të fundit të I martuar me Mjekësinëku Dr Walters u shfaq në një bisedë me Zoom Zëvendës Presidentja Kamala Harrisduke diskutuar normat më të larta të vdekshmërisë së grave të zeza gjatë lindjes.

Kjo i shtyu fansat të rishikojnë deklaratat e saj të mëparshme problematike, të bëra fillimisht gjatë një transmetimi të drejtpërdrejtë Heavenly Kimes’ Dr. podcast, Na ndihmo Qiellor. Walters ishte përpjekur të përcillte se gratë zezake mund të mos jenë gjithmonë të sinqerta me mjekët e tyre, duke pohuar: “Ndonjëherë si gra afrikano-amerikane, ne jemi pak më dramatike dhe se ju shkoni te mjeku dhe ankoheni, ankoheni dhe ankoheni. dhe nuk je marrë seriozisht sepse qan ujk gjatë gjithë shtatzënisë.” Ajo gjithashtu sugjeroi disa gra zezake që t’i ekzagjerojnë problemet e tyre të shtatzënisë për të marrë pushim nga puna.

Dr Jackie Walters

Duke reflektuar në komentet e saj të mëparshme, Walters tani e kupton gabimin e saj: “Kam përdorur fjalët dhe përshkrimet e gabuara për të përcjellë siç duhet shqetësimet e mia në lidhje me vdekshmërinë amtare që lidhet me gratë me ngjyrë. Fakti është se ne duhet të bëjmë më shumë sepse jemi ende duke vdekur më shumë.” Ajo gjithashtu përmendi se do t’i këshillonte pacientët të mbajnë një regjistër të simptomave të tyre dhe të kërkojnë mendime të shumta.

Dr Jackie Walters

Ajo përfundoi duke shprehur mirënjohjen ndaj fansave të saj për vëmendjen dhe mirëkuptimin e tyre, duke thënë: “Jam tronditur dhe jam prekur për të qenë më mirë”.

Heavenly Kimes ndahet shpejt Jackie’s video e faljes në faqen e saj, duke e mbishkrimin, “Ky është qeni im!!! E dija që ajo do ta bënte të drejtë! Ne Të duam ty.”

Dr Simone Whitmore gjithashtu ka shprehur mbështetjen e saj duke postuar rreth Dr Jackie’s profesionalizëm dhe përkushtim si OBGYN femër e zezë.

Megjithatë, shumë fansa mbeten skeptikë ndaj kërkimit të faljes së Dr. Jackie, me një person që komentoi sinqeritetin e lotëve të saj. Një person shkroi në Twitter: “Dikush tha se nuk u besojnë lotëve të Dr.

Një person tjetër vuri në dukje, “Dr Jackie duhej të merrja disa mësime aktrimi nga zonja Quad përpara se të lëshonte këtë video të faljes, sepse lotët e krokodilit nuk po e presin atë!”

Dr Jackie Walters

Një person tha: “Ajo ende nuk zotëronte asgjë. Ajo që tha ajo ishte se kërkoj falje që nuk përdor fjalët e duhura për të përcjellë ndjenjat e mia bla bla. Mirë zonjë, ju thatë atë që munde pa qenë plotësisht përgjegjëse për disa pasoja. Ju do të humbni shumë nga kjo, por do të fitoni shumë nga brenda.”

Dikush tjetër komentoi: “Dr. Jackie mund ta kishte mbajtur atë falje. Ndihej jo autentike dhe ata lot japin dridhje të “ujkut të qarë”.

Një tjetër shikues shkroi, “Dr.Xheki me to fallco lotët dhe deklaratat vajzë bye! ANULUAR!”

Dr Jackie Walters

Një fans tha: “Nuk e di nëse dikush tjetër e ka vënë re, por duket se Dr. Jackie po e lexon të ashtuquajturën falje. Dhe ajo duket se po qan por nuk ka lot. Ky është një dështim epik.”

I martuar me Mjekësinë transmetohet të dielave në mbrëmje, në orën 21:00 ET, në Bravo.