Pioneer Woman

Klea

Historia e vërtetë e lidhjes së gruas pioniere me vrasjen, tokën e vjedhur indiane dhe paratë e gjakut

Historia e vërtetë e lidhjes së gruas pioniere me vrasjen, tokën e vjedhur indiane dhe paratë e gjakut

Ree Drummondi njohur gjerësisht si Gruaja Pioniere, prej kohësh është lidhur me vendosjen e Pawhuska, Oklahoma, në hartë përmes markës së saj të suksesshme të jetesës në fermë. Megjithatë, filmi i vitit 2023, “Killers of the Flower Moon”, ka zhvendosur vëmendjen në historinë më të errët që rrethon Drummond toka e familjes.

Gruaja Pioniere

Në një deklaratë të publikuar në rrjetet sociale, Drummond ndau njohuri për filmin e ardhshëm, duke sjellë pa dashje në dritë aspekte të së kaluarës së familjes së saj që kanë qenë kryesisht në hije. Zbulimi ka ngjallur kuriozitet dhe diskutime rreth kontekstit historik të pasurisë Drummond në Pawhuska.

Gruaja Pioniere

Filmi i Martin Scorsese dhe Leonardo DiCaprio “Killers of the Flower Moon”, i përshtatur nga best seller i David Grann, ka rindezur magjepsjen në Osage “Reign of Terror”. Kjo periudhë pa shumë njerëz Osage të vrarë brutalisht për tokën e tyre të pasur me naftë gjatë fillimit të shekullit të 20-të.

Gruaja Pioniere

Në mes të kësaj epoke të trazuar, familja Drummond hyri në skenë, duke ndërtuar pasurinë e tyre përmes marrëdhënieve me Osage dhe duke përvetësuar zona të mëdha toke. Blerjet e tyre përfundimisht i shtynë ata në radhët e 100 pronarëve më të mirë të tokave në vend.

Si familja e gruas pioniere fitoi Tokën Osage

Ree Drummond është i martuar me Ladd Drummond, i cili përfaqëson gjeneratën e katërt të familjes Drummond. Interesante, Ladd Drummond ndan një lidhje familjare si kushëri i dytë me Gentner Drummond, Prokurori i Përgjithshëm i Oklahomas.

Gruaja Pioniere

Sipas raporteve të Bloomberg, Drummond familja mban dallimin si pronari më i madh i tokës në Osage County. Ky fakt u hulumtua më tej në një podcast gjithëpërfshirës të prodhuar nga Bloomberg, bazuar në intervistat midis biografit Terry Hammons dhe Jack Drummond. Jack, i cili është një nga djemtë e të parës së Oklahoma Drummond, Frederick, u gërmua në historinë e familjes, duke u nisur nga rrënjët e tyre në Skoci, nga ku Frederick emigroi në vitet 1880.

Gruaja Pioniere

Pas shqyrtimit të të dhënave financiare, transkripteve të intervistave dhe raporteve të qeverisë, Bloomberg zbuloi se Drummond patriarkët grumbulluan sipërfaqe të mëdha toke duke shfrytëzuar fitimet nga marrëdhëniet me Osage, ose duke siguruar hua prej tyre.

Gruaja Pioniere

Për më tepër, hetimi i Bloomberg zbuloi se taktikat e blerjes së familjes Drummond shpesh i shtynin kufijtë e ligjshmërisë, madje edhe sipas standardeve të asaj epoke. Praktikat e tyre të biznesit, siç raportohet nga Bloomberg, herë pas here anashkalonin linjën e asaj që konsiderohej e pranueshme brenda kuadrit ligjor të asaj kohe.

“Ata u vunë në krye të financave të familjeve Osage, u morën hua nga pronat e Osage, testamentet e Osage-s të verifikuara dhe u mblodhën mbi borxhet që ata pretendonin si pronarë të një dyqani të licencuar nga qeveria,” sipas Bloomberg. “Ata blenë fraksione të të drejtës së kokës, edhe pse lobuan që sistemi i të drejtës së kokës të shfuqizohej. Dhe blenë tokë. Shumë prej saj.”

Gruaja Pioniere

E drejta e kokës i referohet të drejtës për të marrë honorare nga mineralet nëntokësore. Me origjinë nga një sistem i krijuar nga qeveria federale, të drejtat e kokës u krijuan për të garantuar që njerëzit e Osage të merrnin kompensim të barabartë për naftën e nxjerrë nga tokat e tyre të caktuara.

Megjithëse toka mund të shitej, e drejta e kokës mund t’i transferohej vetëm trashëgimtarit ligjor të anëtarit të fisit Osage. Ky kufizim çoi në vrasje të shumta pasi individët kërkuan të fitonin të drejtat kryesore të të ndjerit.

Gruaja Pioniere

Në fillim të viteve 1900, intervistat e Bloomberg zbuluan se Drummond familja drejtonte një dyqan ku individëve Osage u ngarkuan vazhdimisht çmime më të larta për mallrat.

Për më tepër, Drummond familja shërbeu si sipërmarrës për shumë individë Osage pas vdekjes së tyre, gjë që gjeneroi gjithashtu të ardhura për dyqanin e tyre.

“Hominy Trading Co. dhe dyqane të tjera funksiononin si sipërmarrës,” sipas Bloomberg. “Kostoja do të paraqitej si pretendim mbi pasurinë e një personi. Shumë herë, personi përgjegjës për verifikimin e këtij pretendimi ishte një nga ata Drummond vëllezërit. Ata do të jenë në gjendje të miratojnë pretendimet nga dyqani i tyre dhe të mbledhin një tarifë të konsiderueshme për ta bërë këtë.”

Megjithatë, Bloomberg raportoi se librave të disponueshëm në arkivat publike u mungon niveli i detajeve të nevojshme për të shqyrtuar plotësisht transaksionet individuale. Pavaresisht kesaj, Gentner Drummond pohon se i ka shqyrtuar këto të dhëna dhe nuk ka vërejtur asnjë indikacion shfrytëzimi.

Gruaja Pioniere

Në vitin 1925, Jack Drummond bleu gjysmën e të drejtës së kokës nga OV Pope, një burrë i bardhë që kishte trashëguar 1.5 të drejta të kokës nga gruaja e tij Osage, për një shumë të konsiderueshme prej 20,050 dollarë, ekuivalente me gati 340,000 dollarë në monedhën e sotme. Tre vjet më vonë, ai fitoi një të katërtën e të drejtës së kokës për 11,250 dollarë.

Edhe pse Bourne nuk e njohu fillimisht, informacioni është i disponueshëm. Seria e podcast-it e Rachel Adams-Heard 2022 e Bloomberg, “In Trust”, zbuloi se familja e zgjeruar me ndikim Drummond, e cila përfshin bashkëshortin e Ree Drummond, Ladd, dhe Prokurorin e Përgjithshëm të Oklahomas, Gentner Drummond, zotëron afërsisht 9% të tokës në Osage County. Kjo tokë më parë ishte në pronësi të fisit Osage dhe vlerësohet të jetë rreth 275 milionë dollarë.

Ree Drummond

Në një moment të caktuar, pronat e familjes Drummond përfshinin tokën që më parë i përkiste William K. Hale. Hale, e portretizuar nga Robert DeNiro në “Killers of the Flower Moon”, ishte ndër tre individët e akuzuar për vrasjet e mbretërimit të terrorit. Sipas zyrtarëve federalë, kjo periudhë e dhunshme rezultoi në humbjen e “të paktën dy duzina” jetësh të Osage midis 1921 dhe 1926, megjithëse shumë në komunitet dyshojnë se numri aktual i trupave është dukshëm më i lartë. (Hale u dënua për vrasje dhe u dënua me burgim të përjetshëm, por më vonë u lirua me kusht.)

“Në skemën e madhe të gjërave, në thelb ishte një mashtrim,” pohon Michael Snyder, një profesor në Universitetin Shtetëror të Oklahomas dhe autor i “Our Osage Hills”, një vepër që gërmon në të njëjtin rajon dhe tema historike si “Vrasësit e Hëna e luleve.” Snyder i referohet Aktit të ndarjes së Osage të vitit 1906, i cili konvertoi Rezervimin Indian Osage të Oklahoma-s prej gati 1.5 milion hektarësh në kontenë e sotme Osage.