Heather Thomson tërhiqet zvarrë për një postim të pandjeshëm në Instagram

Klea

Heather Thomson tërhiqet zvarrë për një postim të pandjeshëm në Instagram

Çmenduri që në vitin 2023, ne ende shohim të famshëm që rrëshqasin në mënyra mjaft të mëdha. Një nga rezultatet pozitive të lëvizjes Black Lives Matter në 2020 ishte inkurajimi i amerikanëve për t’u përballur më plotësisht me të kaluarën e racizmit të vendit dhe racizmin e normalizuar e të brendësuar që ka ekzistuar që nga skllavëria.

Ky konfrontim ishte për një kohë të gjatë për SHBA-në dhe ishte ndërtuar prej disa vitesh me heqje të ikonografive që konsideroheshin të pandjeshme. Tani, tre vjet pas BLM, të gjithë duhet të dinë të jenë më të vetëdijshëm dhe më të ndjeshëm kulturalisht. Të gjithë përveç Heather Tomsonme sa duket.

Kohe e gjate Shtëpiake të vërteta të Nju Jorkut Fansat mund ta kujtojnë Heather si një pjesëtar kryesor të kastit nga Sezonet 5-7, dhe si mysafir dhe “mik i” në disa sezone e tutje. Për fat të keq për Heather, fama e saj RHONY nuk ishte pothuajse e mjaftueshme për ta shpëtuar atë nga thirrja.

Heather var figurën e Blackamoor në derën e saj

Midis 19 dhe 20 dhjetorit, Heather postoi një foto në Instagramin e saj që u prit me reagime të menjëhershme. Përdoruesi i TikTok thekempire postoi një video në lidhje me situatën. Siç shpjegoi përdoruesi i TikTok, postimi i Heather tërhoqi aq shumë polemika sepse e tregoi atë duke varur një figurë Blackamoor në derën e saj.

Siç shpjegon Merriam Webster, Blackamoor është një stil figurash dhe arti që përshkruan figura me lëkurë të errët në forma të zbukuruara. Më shpesh sesa jo, Blackamoor përshkruan në mënyrë specifike skllevër afrikano-amerikanë. Përpara se postimi të fshihej, një përdorues i Instagram komentoi fragmente nga një artikull i House Beautiful, duke e përshkruar Blackamoor si “të papranueshëm … në të kaluarën” dhe “të papranueshëm sot”.

Fotografia u hoq dhe u zëvendësua me një postim në IG të Heather duke pësuar fytyrë, por kjo mezi i shpërndau kritikat. Nëse ka ndonjë gjë, kjo thjesht krijoi më shumë kritika pasi fansat e pyetën nëse do t’i drejtohej fotos ose do të kërkonte falje për të. Edhe fansat e Heather nuk mund të mbronin veprimet e saj, vetëm duke shpresuar se ajo do të merrte përgjegjësi për postimin origjinal. Tani për tani, heshtja është shurdhuese.