Grindja Giudice-Gorga po shkatërron RHONJ, Ja pse

Klea

Grindja Giudice-Gorga po shkatërron RHONJ, Ja pse

Në vitin 2011, e gjithë dinamika e Amvise të vërteta të Nju Xhersit ndryshoi kur Bravo zgjodhi për të prishur hierarkinë, aka Teresa Giudicedhe sillni Melissa Gorga. Melisa ishte gruaja e vëllait të vogël të Terezës, Joe Gorga. Megjithatë, ishte e qartë shumë shpejt se gjithçka nuk ishte mirë brenda familjeve Gorga/Giudice. Si një vajzë nga Jersey, nuk kam pasur kurrë përplasje kaq masive me familjen time, por mund të lidhem me afërsinë e ekskluzivitetit. Fatkeqësisht, grindja Giudice-Gorga ka filluar të ndikojë në RHONJ.

Si Melissa ashtu edhe Tereza duken keq

(Foto nga: Charles Sykes/Bravo/NBCU Photo Bank/NBCUniversal nëpërmjet Getty Images)

Përleshja verbale me një vëlla për të “huazuar” një copë veshje është një gjë, por Melisa dhe Tereza nuk u grindën kurrë në fusha të barabarta loje. Secili shpesh shkonte për jugular, me trifecta që ishin burri, fëmijët dhe prindërit. Tereza ka folur shpeshherë me zë të lartë për rëndësinë e familjes. Megjithatë, veprimet e saj kurrë nuk përputheshin plotësisht. Ajo është kapur disa herë me dorën e saj në kavanozin e biskotave ndërsa komplotonte vdekjen e Melissa-s.

Melisa, nga ana tjetër, me të vërtetë thjesht po hakmerret në këtë pikë. Pasi u përpoq ta bënte të lezetshme për vite me rradhë dhe të falte kunatën për pakujdesinë e saj, nëna e tre fëmijëve tani është duke u larguar shumë. Shikuesit mund të ndjehen më së shumti me mentalitetin e luftimit ose fluturimit të Melissa-s. Megjithatë, disa nga nxitjet thjesht nuk janë të nevojshme sepse, në këtë pikë, ajo duhet të dijë se nuk do të fitojë kundër të çmendurve.

Tereza është problemi

Teresa Giudice në Watch What Happens Live
(Fotografia: Ralph Bavaro/BRAVO nëpërmjet Getty Images)

Ne, si audiencë, mund të shohim se si është problemi Tereza. Pas vitesh trazirash, Joe dhe Melissa janë aq të thyer sa është në të vërtetë e vështirë për t’u parë. Tereza është bërë mbretëresha e manipulimit, që nuk është titulli i konkursit që dikush dëshiron të fitojë. Ish blerësi për Macy’s fillimisht ishte mjaft i afërt, madje i sjellshëm.

Gjatë sezoneve të para të RHONJ, Teresa u duk paksa naive dhe nën gishtin e madh të Joe Giudice. Por pas qëndrimit të saj në burg, ajo me të vërtetë u rrit në zërin e saj, por kjo pati një kosto. Tereza me të vërtetë ndjeu se ishte më e madhe dhe më e mirë se të gjithë rreth saj, dhe kjo u tregua. Ajo ka ndërprerë të gjitha lidhjet me çdo anëtar të familjes, përfshirë Kathy Wakile. Mbani në mend, njerëzit e lumtur në përgjithësi nuk shkojnë vetëm dhe i ndërpresin familjet e tyre gjelit të ftohtë; diçka ishte duke u përgatitur gjithmonë.

Historia është e përsëritur

(Foto nga: Andrei Jackamets/Bravo/NBCU Photo Bank/NBCUniversal nëpërmjet Getty Images)

Për dhjetë sezone, Teresa dhe Melissa kishin kryesisht të njëjtën histori. Ne do t’i japim Terezës përfitimin e dyshimit se ajo ka pasur dy raste të mëdha jetësore në shfaqje – dërgimi në burg dhe martesës me Luis Ruelas. Por në pjesën më të madhe, historia e konfliktit Giudice-Gorga nuk ka ndryshuar. Është kthyer pothuajse në një seri ngjarjesh të trishtueshme.

Sa herë mund të shikojnë vërtet shikuesit që Joes të përfshihen në një përleshje fizike? Le te jemi te sinqerte; të dy ishin të shkurtër dhe të fortë; nuk ishte sikur shikuesit të kishin një vend në rreshtin e parë në një ngjarje të WWE. Edhe takimi i vazhdueshëm i Terezës dhe Melisës është bërë diçka ku fansat mund të mbështeten. Në fund të fundit, shikuesit e Real Housewives of New Jersey janë lodhur duke pritur që familja ta kuptojë.

Joe mund të ketë nevojë për terapi

Melissa Gorga dhe Joe Gorga
(Foto nga Dave Kotinsky/WireImage)

Në këtë pikë, Joe mund të ketë nevojë për terapi pasi duhet të përballet me vite dhe vite të urrejtjes së Melissa dhe Terezës ndaj njëri-tjetrit. Imagjinoni që duhet të jeni paqeruajtës për të dyja këto gra. Duhet të ketë qenë rraskapitëse.

Joe më në fund po fillon të plasaritet, siç e panë shikuesit gjatë sezonit 13. Kontraktuesi u mjaftua dhe zgjodhi të largohej një herë e përgjithmonë nga motra e tij. Toksiciteti po drejton dinamikën e grave gjithashtu, pasi çdo bisedë sillet rreth grindjes.

RHONJ mund të rindizet

(Foto nga: Heidi Gutman/Bravo/NBCU Photo Bank nëpërmjet Getty Images)

Askush nuk do të habitej nëse Bravo do të kthehej dhe do të njoftonte se ekskluziviteti do të rifillonte, ashtu si Real Housewives të Nju Jorkut. Megjithatë, rrjeti ndau se në një lëvizje tronditëse, Tereza dhe Melissa do të riktheheshin për sezonin 14.

Ndërsa ne nuk jemi saktësisht të sigurt se si do të funksionojë kjo, pasi asnjëri nuk duket se po flet me njëri-tjetrin, fansat shpresojnë që ata të mund të bashkohen dhe të shpëtojnë atë që ka mbetur nga ekskluziviteti i dashur.