Gratë motra: Robyn Brown thotë se COVID ofroi një mundësi për t'i dhënë fund martesës pluraliste

Klea

Gratë motra: Robyn Brown thotë se COVID ofroi një mundësi për t’i dhënë fund martesës pluraliste

Robyn Brown është gruaja e fundit në këmbë. Ish-i i saj Gratë MotraChristine Brown, Janelle Brown dhe Meri Brown, të gjithë kanë lënë ish-bashkëshortin e tyre të përbashkët Kody Brown.

Sipas Robyn, marrëdhëniet filluan të prishen kur familja u shpërngul në Las Vegas në vitin 2011. Në atë kohë, fëmijët e tyre kishin filluar të rriteshin dhe të largoheshin nga shtëpia, duke e zhvendosur fokusin e familjes nga patriarku Kody.

Në një intervistë me People, Robyn tha se ajo beson se faktori më i madh që copëtoi familjen e tyre ishte pandemia COVID-19. Ajo ka të drejtë, por jo për arsyet që mendon. Rregullat kufizuese të Kody-t që pengonin familjen e tij të mblidhej dhe izolimi i tij me Robin e zgjeruan përçarjen.

Stuhia perfekte

TLC/YouTube

Në vitin 2018, familja Brown u zhvendos nga Las Vegas në Flagstaff, Arizona. Thuhet se familja u zhvendos për t’i mundësuar fëmijës më të madh të Robyn, Dayton, të frekuentonte kolegjin atje dhe të jetonte ende në shtëpi (konfirmuar nga të paktën dy nga fëmijët Brown të ​​rritur). Por historia zyrtare ishte se Kody donte të largonte familjen e tij nga “Sin City” dhe të jetonte në një vend me “temperatura më të ftohta, ajrin malor, pamje piktoreske dhe stilin e jetesës më të ngadaltë të Flagstaff”.

Përpara lëvizjes, Browns jetonin në katër shtëpi në një rrugë komode në periferi të Vegasit. Fëmijët mund të luanin së bashku dhe të vizitonin lehtësisht shtëpitë e njëri-tjetrit. Por zhvendosja në Flagstaff i dha fund gjithë atij bashkimi, pasi familja u shpërnda përsëri në katër shtëpi në pjesë të ndryshme të qytetit.

Sfidat e krijuara nga pandemia, përveç ndarjes gjeografike të familjes krijuan atë që Robyn e quan “stuhia e përsosur”. Sipas saj, bashkëshortet e tjera jo vetëm që e kanë ndërprerë mbajtjen e martesës me Kody-n, por edhe marrëdhëniet me njëra-tjetrën.

“Kjo na bëri të ndiheshim më të pavarur nga njëri-tjetri,” shtoi ajo. “Ishte më e lehtë thjesht të mos kalonim kohë së bashku, sepse ishte më e vështirë të hipje në makinë dhe të shkoje në shtëpinë e dikujt… Mendoj se ky ishte hapi tjetër.”

Pavarësia e sapogjetur ishte fajtore

kur kthehet Sister Wives Data e premierës së sezonit 18 TLC
Foto Kredia: TLC

Me përhapjen e pandemisë, familja u nda gjithnjë e më shumë. Gratë e tjera, ato që rritnin fëmijët e tyre pa ndihmën e një burri të gjallë, kuptohet që u bënë më të pavarura.

“Ne nuk ishim aq të bashkuar,” tha Robyn, “dhe të gjithë [was] mosmarrëveshje për mënyrën e trajtimit [the pandemic]. U bë kjo luftë dhe njerëzit ishin kaq të pavarur deri në atë moment.”

Nëna e pesë fëmijëve sugjeroi gjithashtu se mosha mund të ishte pjesë e historisë. Ajo beson se kur gratë e martuara arrijnë një moshë të caktuar, ato kanë një ndryshim në prioritetet dhe pavarësinë. Ndoshta kjo është për shkak të detyrimit për të bërë gjithçka vetë? Ose ndoshta ata thjesht u lodhën duke duruar bullsh*t e Kody-t.

“I kam dëgjuar të gjithë të flasin rreth, ‘Epo, nuk e di nëse e dua më këtë’, ‘Unë thjesht dua diçka ndryshe’, ose, ‘Dikur isha mirë me këtë … por tani’ Nuk jam në rregull që e pranoj atë që ka qenë’”, tha ajo.

The Sister Wives me katër pjesë Një-për-Një transmetohet të dielave në orën 10/9c në TLC.