Gjithçka që duhet të dini rreth gjyqit të Tom Girardit

Klea

Gjithçka që duhet të dini rreth gjyqit të Tom Girardit

Amvise të vërteta të Beverly Hills prezantuar Tom Girardi nëpërmjet Erika Jayne, gruaja e tij ende ligjërisht e detyrueshme. Në Bravo, ne pamë sesi Tom i ofronte Erikës një mënyrë jetese luksoze. Ai i siguroi asaj skuadra të shkëlqyera, stilistë stilistësh dhe një rezidencë aq të madhe sa kishte kishën e saj. Kjo ishte e lehtë për Tomin, pasi ai ishte një nga avokatët më të shquar të paditësve në vend.

Në letër, Tom ishte një kampion për të dobëtit. Ai fitoi qindra miliona dollarë në vendbanime, pasi luftoi për të vejat, jetimët dhe viktimat që u ndikuan nga ngjarje të mëdha që ndryshuan jetën. Gjigantët globalë si Lockheed Martin dhe Boeing nuk e trembën Tomin dhe firma e tij, Girardi & Keese, i mori të gjitha, duke fituar çdo rast me lehtësi. Megjithatë, Erin Brockovich është një nga rastet më të famshme të Tomit.

Këtu, Tom ndihmoi në rikuperimin e 333 milionë dollarëve për 600 banorë në Hinkley, Kaliforni. Këto viktima të pafajshme ishin sëmurë të gjitha, me kancerin të listuar si diagnozën e tyre më të zakonshme. Sa i përket shkakut, Pacific Gas & Electric Company kontaminoi ujërat e tyre nëntokësore, duke paguar edhe mjekët vendas. Këto mjekësore profesionistët pricks pohuan se uji i pijshëm i qytetit nuk kishte të bënte me shëndetin në rënie të askujt.

Unë i urrej njerëzit.

Një tjetër nga rastet e famshme të Tomit ishte përplasja e Lion Air në vitin 2018, por çuditërisht, familjet e këtyre viktimave nuk panë asnjë monedhë nga ky rast. Prandaj, ata filluan të luftojnë kundër. Tani, ekipi ligjor i Tomit po e përgatit atë për betejë. Ndërsa data e tij e gjyqit afrohet, këtu është gjithçka që duhet të dini rreth gjyqit të ardhshëm të Tomit, ku shpresojmë se drejtësia do të shërbehet.

Një shpjegues i akuzave kundër Tomit

Shkurtin e kaluar, Tom u akuzua nga prokurorët në dy qytete të ndryshme; Çikago dhe Los Anxhelos. Në këto dosje, Tom akuzohet për vjedhje fondesh nga vendbanimet e klientëve të tij. Si rezultat, Tom tani përballet me pesë akuza për mashtrim me tela në Los Anxhelos, me tetë akuza të tjera për mashtrim me tela, së bashku me katër akuza për shpërfillje penale të akuzave gjyqësore, të kryera në Çikago. Si përgjigje, Tom u deklarua i pafajshëm dhe ne pamë këtë histori kryesisht skandaloze të diskutuar në RHOBH.

Për të zbërthyer këto akuza, padia e parë buroi nga përplasja e sipërpërmendur e avionit në vitin 2018. Tom e zgjidhi këtë çështje në vitin 2019, megjithatë, këto fonde shlyerjesh nuk i goditën asnjëherë llogaritë e familjeve të viktimave. Prandaj, ata u bashkuan dhe paditën, duke e akuzuar Tomin për përvetësim të 3 milionë dollarëve nga çështja 12.55 milionë dollarë. Në padinë e tyre, ata pretenduan se në vend që të paguante fondet e tyre aq të nevojshme, Tom pagoi faturat ligjore të firmës së tij dhe kartat American Express.

Ankesa të mëtejshme kundër Tomit u ngritën.

Jose Ruigomez punësoi Tomin për të ndjekur PG&E, i cili zotëronte tubacionin e gazit San Bruno që shpërtheu. Ky incident e la Jose të plagosur rëndë në vitin 2010. Pasi u zgjidh ky rast, Tom sugjeroi që fondet të vendoseshin në një nga llogaritë e tij të investimeve, ku më pas do t’i shpërndante para çdo muaj Jose. Deri në vitin 2017, pagesat e Jose ishin “zhdukur plotësisht”, gjë që ai e deklaroi në dokumentarin e Hulu, “The Housewife and the Hustler”.

Për më tepër, Tom fitoi një pagesë prej 17 milionë dollarësh për 138 gra, të cilat të gjitha zhvilluan kancer nga një terapi zëvendësuese hormonale. Mjerisht, 28 nga ato gra u detyruan të padisnin Tom dhe firmën e tij ligjore, duke pretenduar se më shumë se 10 milionë dollarë nga fondet e tyre të shlyerjes ishin përvetësuar. Eshtë e panevojshme të thuhet se firma e Tomit u mbyll dhe salla e tij e gjyqit tani mund të shohë shumë viktima të zemëruar të pranishëm në gjyqin e tij.

A është Tom kompetent për gjykim?

Në paraqitjen e tij të parë në gjykatë vitin e kaluar, avokatët e Tomit pretenduan se klienti i tyre ishte i paaftë. Prandaj, një gjyqtar i magjistraturës u deklarua i pafajshëm në emër të Tomit. Sa i përket prokurorisë, ata duartrokitën, duke argumentuar se Tom po shtirte problemet e tij të kujtesës në rënie. Ata deklaruan se Tom po ekzagjeronte çështjet e tij tipike të lidhura me moshën për ta ndihmuar atë të shpëtonte nga përgjegjësia për veprimet e tij.

Ekspertët neurologë u sollën për të dyja palët dhe u dhanë edhe dëshmi nga ish-miqtë e Tomit. Pastaj, Tom u ngrit. Përpara çdo vendimi që do të merrej për kompetencën e tij, Tom thuhet se u betua në një prokuror gjatë një seance dëgjimore për kompetencën mendore në 2023. Prandaj prokuroria argumentoi se shpërthimi i Tomit ishte provë se ai e kuptonte situatën e tij aktuale.

Të martën, më 2 janar 2024, Tom u shpall kompetent për të dalë në gjyq. Na pëlqen ta shohim.

Rezultatet e mundshme të gjyqit të Tomit

Erika është përjashtuar nga shumë aspekte të çështjes së Tomit, por shikuesit ende e kanë kritikuar atë për mungesën e saj të përgjithshme të ndjeshmërisë. Për fat të mirë, Tom është ende në grep dhe ai do të përballet me një juri të mbushur me individë të zgjedhur vetë, të cilët mund, ose jo, të vendosin t’ia hedhin librin. Në Kaliforni, akuzat tipike për përvetësim ndryshojnë. Prandaj, është e vështirë të thuhet se çfarë lloj dënimi do të përballet Tom, nëse ai shpallet fajtor.

Në një procedurë të ngjashme në Kaliforni, një ekzekutiv mori 5 vjet burg. Ky djalë mashtroi investitorët e tij prej 15 milionë dollarësh. Në të kundërt, një tjetër avokat nga Kalifornia u dënua me 15 vjet burg kur u shpall fajtor për vjedhjen e më shumë se 4 milionë dollarëve nga klientët e tij. Duke përdorur këto dy raste të ngjashme, por të ndryshme, rezultatet e gjyqit të Tomit, nëse ai vërtetohet fajtor, ka të ngjarë ta shohin atë të jetojë ditët e tij në paund.

Informacion rreth gjyqit të Tomit

Ora tani po shkon për Tomin dhe ekipin e tij, të cilët kërkuan një datë gjyqi në vitin 2025. Kjo kërkesë mori një mospërfillje të madhe nga gjykatat. Në vend të kësaj, gjyqi i jurisë së Tomit do të fillojë më 21/5/2024 në orën 9:00 të mëngjesit.

Dhe tani, ne presim.