Gizelle Bryant

Klea

Gizelle Bryant adreson akuzat për kolorizëm, pretendon se vajzat e saj janë lënduar nga akuzat!

Gizelle Bryant adreson akuzat për kolorizëm, pretendon se vajzat e saj janë lënduar nga akuzat!

Prodhimi për sezonin 9 të Amvisat e vërteta të Potomac ka nisur, dhe Gizelle Bryant, një figurë e gjatë dhe qendrore e shfaqjes, mbetet një anëtar kyç i kastit. Në një intervistë të fundit me Fox 5 DC, Gizelle trajtoi çështjen e kahershme të kolorizmit brenda kastit.

Gizelle Bryant

Bryantvajza e aktivistes së ndjerë për të drejtat civile Curtis Graves, mohoi me vendosmëri akuzat për kolorizëm, duke theksuar ndikimin që akuza të tilla kanë në familjen e saj. “A jam unë një kolorist? Absolutisht jo. Jeta ime flet për këtë. Unë jam duke rritur vajza kafe. Është e lëndueshme për ta që njerëzit të thonë këtë për nënën e tyre,” tha ajo.

Gizelle Bryant

Gizelle, e njohur për qëndrueshmërinë e saj, tha se akuzat nuk e shqetësojnë atë personalisht sepse ajo e di të vërtetën. Gjatë ribashkimit të sezonit të 7-të, u ngrit tema e aktorëve me lëkurë më të çelur që merrnin trajtim preferencial, duke u larguar Bryant në dukje i hutuar nga biseda.

Kolorizmi ka qenë një çështje e rëndësishme RHOPveçanërisht e theksuar në sezonin 7 kur Uendi Osefo u etiketua “antagoniste” nga Robyn Dixon pas Mia Thornton i hodhi një pije. Pas transmetimit të incidentit, Uendi iu drejtua perceptimeve të rreme dhe thirri zemërimin e gabuar të tifozëve. “Më kujtohet mirë zemërimi kur njerëzit supozuan rrejshëm se unë hodha një gotë. Tani, ne të gjithë e shohim të vërtetën dhe në mënyrë magjike zemërimi zhduket. Sa i përshtatshëm,” vuri në dukje ajo.

Gizelle Bryant

Candiace Dillard, RHOP alum, i mbështetur gjithashtu Wendy Osefo's qëndrim, duke besuar se castmat me lëkurë më të lehtë mbahen sipas standardeve të ndryshme. Gjatë ribashkimit, Andy Cohen lehtësoi një diskutim të hapur mbi kolorizmin, ku Candiace filloi duke përcaktuar termin dhe duke shpjeguar përhapjen e tij brenda grupit.

“Unë jam parë si qarja si toni i parë që është emocional.” Candiace vuri në dukje, duke e krahasuar trajtimin e saj me atë të Robini cili ka shfaqur sjellje të ngjashme pa të njëjtat reagime. Robin u përgjigj, duke thënë se ajo gjithashtu është etiketuar si një vajzë e keqe dhe agresive.

Candiace Dillard-Bassett

Gizelleduke u shfaqur i hutuar, pyeti: “Çfarë lidhje ka të jesh emocional me ngjyrën e lëkurës?” Candiace u përgjigj, duke theksuar se si ajo ishte keqtrajtuar, megjithëse shpjegimi i saj dukej se ra në vesh të shurdhër.

Karen Huger pranoi se Candiace gjykohet më ashpër se shokët e saj me lëkurë të hapur. Ashley Darby gjithashtu e njohu privilegjin e saj si një grua me lëkurë të çelur, por pohoi se problemet e saj me kastin ishin për shkak të përplasjeve të personalitetit, jo kolorizmit. “Nuk bazohet kurrë në ngjyrën e lëkurës së një personi, që unë mund ta pohoj dhe ta ruaj.” Ashley tha.

Gizelle Bryant

Candiacemegjithatë, kritikuar Gizelle për “angazhimin e saj të perceptuar për ta keqkuptuar atë”.