Fondacioni Vanderpump Dog akuzohet për 'kushte të patolerueshme të punës' në padi

Klea

Fondacioni Vanderpump Dog akuzohet për ‘kushte të patolerueshme të punës’ në padi

Në vitin 2016, Lisa Vanderpump themeloi The Vanderpump Dog Foundation, një organizatë jofitimprurëse e fokusuar në shpëtimin e qenve nga kushtet e pasigurta dhe rehabilitimin e tyre në qeskat më të shtrenjta të Beverly Hills. Megjithatë, sipas një padie të ngritur së fundmi nga një ish-punonjës, qentë në TVDF po trajtoheshin më mirë se stafi.

The Sun mori dokumente gjyqësore që tregojnë një betejë të egër gjyqësore që ka vazhduar për gati katër vjet. Një ish-punonjës i quajtur Eswin Rolando Bulux Yac, ose thjesht Bulux, ngriti një padi në vitin 2020 dhe i përshkroi kushtet e punës në bamirësinë e Lisa-s si të tmerrshme.

Pushimet e humbura dhe pagat e skicuara

Fondacioni Vanderpump Dog punësoi Bulux në 2017 si pjesë e ekuipazhit të pastrimit, duke fituar 12,50 dollarë në orë. Duket si punë e ndershme, por sipas padisë, koncerti ishte një makth. Ai gjithashtu pretendoi se ishte nën “presion të vazhdueshëm” dhe u detyrua të anashkalonte pushimet e tij të përcaktuara me ligj.

Në padi thuhej, “Ushqimet e paditësit u ndërprenë kur doli një detyrë që të pandehurit donin që ai të merrte pjesë. Çdo periudhë e ndërprerjes së vaktit duhet të trajtohet si një vakt i humbur dhe për këtë arsye duhet të kompensohet si një orë kohë pune”.

Bulux pohoi gjithashtu se fondacioni nuk e ka kompensuar siç duhet gjatë punësimit. Ai pretendoi se ata nuk e kishin llogaritur siç duhet orët jashtë orarit ose nuk kishin dhënë fletëpagesa. Është e vështirë të thuash nëse dikush po ju paguan më pak nëse nuk mund të japë as një deklaratë pagash.

Sipas padisë, Bulux shkoi në udhëheqjen e TVDF për t’u ankuar për “kushtet e patolerueshme të punës”. Më pas, ata u hakmorrën. Ai tha se menaxhmenti i inkurajoi anëtarët e tjerë të ekipit që ta ngacmonin dhe ta trajtonin keq në punë. Më në fund, situata u bë e padurueshme, kështu që ai u largua.

Bulux ngriti padinë e tij në vitin 2020. Vanderpump Dogs nuk u përgjigj, kështu që ai fitoi një barrë vendimi për 246,377 dollarë kundër pronës së bamirësisë. Fondacioni nuk e pëlqeu këtë.

Vanderpump Dogs kafshon përsëri

Fondacioni Vanderpump Dog po lufton kundër pretendimeve katërvjeçare të Bulux. Ata e kthyen çështjen në gjykatë dhe arritën që vendimi të pezullohej për momentin. Ata kërkojnë që gjykata të pushojë tërësisht çështjen përveç dëmshpërblimit për tarifat ligjore.

Disi, kjo nuk është hera e parë që fondacioni vihet nën kritika për kushte të dyshimta pune. Në vitin 2020, një kujdestar qensh paditi Vanderpump Dogs për ngacmim seksual. Ajo pretendoi se menaxheri i saj e ngacmonte dhe krijoi “kushte të patolerueshme pune”. Përfundimisht, ish-punonjësja e pushoi çështjen.

Në situatën e Bulux, Vanderpump Dogs pretendoi se atyre nuk u ishin dorëzuar siç duhet dokumentet e gjykatës për padinë. John Sessa (po, djali nga Puppygate) dha një deklaratë në media, duke pretenduar se ata nuk dinin për padinë, prandaj Bulux fitoi.

Ai tha, “Kjo është një padi që u ngrit 4 vjet më parë në 2020. Ajo me të vërtetë mori një gjykim të paracaktuar, pasi të gjitha njoftimet u dërguan në një adresë të rastësishme në një qytet tjetër që nuk kishte lidhje me Fondacionin.”

John vazhdoi, “Fondacioni është krenar për të mirën që ka bërë për qytetin dhe mijëra qen në mbarë botën, dhe si një organizatë bamirëse që përbëhet kryesisht nga vullnetarë të jashtëzakonshëm, vlerëson punën e palodhur dhe përkushtimin nga punonjësit e tij të mrekullueshëm dhe mbështetësit besnikë. ”

Këtu po ndodhin shumë gishta. Fondacioni Vanderpump Dog mendon se është faji i Bulux që ai pati një përvojë të tmerrshme duke punuar për ta. Natyrisht, askush nuk dëshiron të pranojë se ka krijuar një mjedis të tmerrshëm pune. Sido që të jetë, ne do të jemi në kërkim të përditësimeve pasi të dalin më shumë detaje nga rasti.