Todd Chrisley

Klea

Fed-ët do të MIRËSOJNË zgjidhjen e padisë prej 1 milion dollarësh të Todd dhe Julie Chrisley

Fed-ët do të MIRËSOJNË zgjidhjen e padisë prej 1 milion dollarësh të Todd dhe Julie Chrisley

Todd dhe Julie Chrisley shënoi një shlyerje prej 1 milion dollarësh pasi paditi zyrtarin tatimor të Gjeorgjisë, Joshua Waites, për hetimin e akuzave “false” kundër tyre, por federatat janë përpjekur që atëherë të bllokojnë pagesën.

Todd Krisli

Jay Surgent, një nga avokatët e çiftit të burgosur, në një intervistë për Radar Online, trajtoi përpjekjen e qeverisë për të sekuestruar fondet. Qeveria thuhet se dëshiron që paratë të aplikohen Todd dhe Julie’s Borxhi i kthimit prej 17 milionë dollarësh, i lidhur me dënimet e tyre për mashtrim.

Surgent vuri në dukje disa çështje me reagimin e vonuar të qeverisë ndaj lajmit për marrëveshjen e zgjidhjes, më e rëndësishmja ishte reagimi i tyre i ngadaltë.

Todd Krisli

Surgent tha: “Ata e dinin se 1 milion dollarë u liruan, por nuk bënë asgjë për këtë deri tani.”

Fed-ët thuhet se depozituan dokumente në një përpjekje për të kapur pagesën, duke pretenduar se kishin mësuar vetëm kohët e fundit për marrëveshjen.

Todd Krisli

Problemi i dytë i madh tregon pretendimin se fondet tashmë janë përdorur për të shlyer borxhin e çiftit.

Qeveria deklaroi në dokumente se besonte se pagesa ishte duke u mbajtur në firmën që përsëriste çiftin e burgosur. Avokati e mohoi pretendimin.

Todd Krisli

Firma ligjore që trajton ankesën e çiftit është e shënuar në dokumente. Surgent po shërben si bashkë-avokat, por firma e tij, Weiner Law Group, nuk është e listuar në dokumentet e gjykatës.

“Ata duhet të kishin ndërmarrë veprime për të bllokuar shpërndarjen dhe të argumentonin për fondet” sapo të ndodhte zgjidhja. Surgent shpjegohet. “Ata nuk morën asnjë veprim gjyqësor përpara se 1 milion dollarë të liroheshin.”

“Ne kemi thënë prej muajsh se çështja penale kundër Chrisleys ishte shumë e pazakontë dhe kishte probleme reale,” tha avokati i familjes, Alex Little, në një deklaratë për People muajin e kaluar. “Kjo zgjidhje është një shenjë inkurajuese.”

Todd Krisli

Avokati shtoi – “Është pothuajse e paprecedentë që një krah i qeverisë t’u paguajë para të pandehurve kur një krah tjetër lufton për t’i mbajtur ata në burg.”

Në tetor 2019, pasi u pastrua nga akuza për evazion fiskal shtetëror, i pari “Chrisley di më së miri” yjet ngritën një padi kundër ish-Drejtorit të Hetimeve Speciale të Departamentit të të Ardhurave të Gjeorgjisë, për “shënjestrim specifik” të tyre në rastin e shtetit.

Todd Krisli

Ish-avokati i çiftit, Michael J. Bowers, tha se akuzat fillestare të Waites kundër çiftit ishin “një shembull tronditës se si një nëpunës publik jashtë kontrollit mund të abuzojë me detyrën e tij dhe të shkelë të drejtat e qytetarëve të pafajshëm për arsye që kanë më shumë të bëjë me sigurimin e publicitetit dhe parave për zyrën e tij sesa me zbatimin e ligjit.”

Todd Krisli

Chrisleys më tej pohoi se Waites kishte përqendruar “përpjekjet dhe dëshirën e tij” si tek ata ashtu edhe tek ata Todd’s vajza e larguar, Lindsie Chrisley.

“Këto para nuk i kanë shkuar drejtpërdrejt asnjërit Todd ose Julie, megjithatë, dhe asnjëri prej tyre nuk ka marrë ndonjë fond nga vendbanimi. Por shumë borxhe që ata kishin më parë, duke përfshirë disa të pasqyruara në deklaratat financiare para dënimit, u paguan tërësisht ose pjesërisht. Duke pasur parasysh se këto pagesa zgjidhin një pjesë të borxhit të tyre, dhe për rrjedhojë ndryshojnë ‘rrethanat ekonomike’ të tyre në mënyra ‘materiale’, të pandehurit besuan se ishte e kujdesshme të njoftonin Gjykatën dhe Prokurorin e Shteteve të Bashkuara në përputhje me Aktgjykimin,” sqaroi Bowers në deklaratën e tij. duke shpallur zgjidhjen.

Një gjykatës ende nuk ka vendosur mbi përpjekjet e qeverisë për të kapur fondet.