Erika Jayne u kthye në çështjen Tom Girardi mbi 9 milionë dollarë

Klea

Erika Jayne u kthye në çështjen Tom Girardi mbi 9 milionë dollarë

Vetëm kur Erika Jayne mendoi se do të ishte e sigurt të kthehej përsëri në ujë, rezulton se ajo ndoshta do të ketë nevojë për atë varkë më të madhe. Ylli i Real Housewives of Beverly Hills ka qenë nën kritika dhe të mbingarkuara nga çështjet ligjore falë bashkëshortit të larguar. Tom Girardi.

Big Tommy dikur ishte një avokat i madh dhe tani ai është thjesht në telashe të mëdha. Rezulton se ai nuk e ndihmoi të dobëtin në fund të fundit, por sigurisht që e ndihmoi veten për paratë e njerëzve të tjerë. Ndërsa Tom shërohet dhe përgatit një strategji, EJ po përpiqet të korrigjojë. Sipas viktimës së djegur Joseph Ruigomez, nuk po shkon aq mirë dhe kërkon që Erika të kthehet në gjykatë. Radari ka detajet.

Ajo është ende në të për të fituar atë

Kohët e fundit, kundër Tom dhe ish-bashkëpunëtorëve të tij u ngritën akuza për mashtrim me tela. Ai u akuzua për vjedhjen e 18 milionë dollarëve nga klientët midis 2010 dhe 2020. Erika u përfshi në këtë çështje pasi u padit për 25 milionë dollarë nga administratori i besuar që mbikëqyrte falimentimin. Ajo kërkoi nga padia të kthente paratë që biznesi përdori për të mbuluar kompaninë e saj, EJ Global.

Erika së fundmi kërkoi që pagesat e planifikuara të administratorit për kreditorët të mos autorizoheshin. Ajo pretendoi se administratori i besuar po përpiqej të “bënte marrëveshje të pamatur” me kreditorët “të supozuar” dhe duke vepruar shumë shpejt.

Dhe tani ajo është gjithashtu një detektiv. Erika tha se zbuloi mashtrimin e supozuar në falimentim. Ajo tha se Departamenti i Drejtësisë do të kontaktohet dhe se avokatët e saj kanë hapur një hetim për situatën.

Derisa të zgjidhet hetimi, ajo ka kërkuar që të pezullohen pagesat e planifikuara. Këtu hyn familja Ruigomez. Në vitin 2010, Joseph ishte viktimë e shpërthimit të gazsjellësit PG&E. Atij iu dogj mbi 90% e trupit dhe në aksident humbi jetën e dashura. U ra dakord që ai do të merrte 11.5 milionë dollarë nga PG&E, por Joseph këshilloi që Girardi Keese të mos i paguante shumën e plotë.

Erika beson se viktima e djegur mori para të mjaftueshme

Ndërsa skuadra e Erikës deklaroi se ata kanë “simpati të madhe” për Jozefin, me sa duket ai tashmë është paguar “mbi” 11 milionë dollarë. “Kreditorët e Ruigomez, megjithëse e meritojnë plotësisht, tashmë kanë marrë dhjetëra miliona dollarë në para dhe vlera të tjera nga GK”.

Për më tepër, “Besuesi nuk duhet të frikësohet nga kërcënimet e interesit të vazhdueshëm mbi pretendimet e kreditorëve të Ruigomez, nëse hetimi i mëtejshëm do të tregonte se pagesat shtesë ndaj tyre do të përbënin një fitim të papritur që tejkalon humbjen e tyre aktuale. Shumë viktima të tjera legjitime të kreditorëve nuk kanë marrë asnjë qindarkë,” tha ajo.

Dokumentet e reja të gjykatës tregojnë se Jozefi dëshiron të shohë provat e mashtrimit që pretendon Erika. Ai këshilloi gjithashtu: “Avokati i Erikës bëri pretendime të ngjashme mashtrimi siç bën Erika në kundërshtimin e saj, të gjitha akuzat për mashtrim në të kaluarën dhe në opozitë ishin dhe janë thjesht deklarata përfundimtare nga avokati i Erikës, të cilat nuk janë provë para Gjykatës”.

Ai shtoi, “Dhe nëse ka pasur mashtrime në Gjykatë, pse Erika nuk ka paraqitur prova për një mashtrim të tillë në Gjykatë, veçanërisht pasi kjo çështje ka mbi 2 vjet e 7 muaj në pritje”.

Joseph tha më tej se EJ beson se ai nuk ka të drejtë për pagesën prej gati 10 milionë dollarësh që supozohej të vinte nga administruesi i besuar. “Përsëri, Erika nuk ka dhënë asnjë provë,” shpjegoi ai.

Të dyja palët janë aktualisht në pritje të një gjyqtari për të vendosur.