Erika Jayne

Klea

Erika Jayne paditet për 18 milionë dollarë për bashkëpunim me shërbimin sekret për projektuesin e kornizës

Erika Jayne paditet për 18 milionë dollarë për bashkëpunim me shërbimin sekret për projektuesin e kornizës

Amvisat e vërteta të Beverly Hills yll Erika Jayne është sërish në ujë të nxehtë legal. Dizajneri i saj i mëparshëm i kostumeve ka nisur një padi, duke e akuzuar atë se është bashkuar me American Express dhe Shërbimin Sekret për të fiksuar gabimisht një akuzë për mashtrim me kartë krediti ndaj tij.

Erika Jayne

Sipas një ankese të paraqitur të martën në Distriktin Qendror të Kalifornisë, Christopher Psaila pretendimet Erika Jayne rimbursimet e përpunuara me mashtrim përmes American Express dhe më pas, përmes bashkëshortit të saj, dyshohet se pagoi një agjent të Shërbimit Sekret për ta goditur atë me akuza të pajustifikuara për krime. Los Angeles Times ishte e para që raportoi për këto akuza në shkurt.

Erika Jayne

Në vitin 2017, Christopher Psaila u përball me akuza për mashtrim me tela dhe vjedhje të rëndë identiteti. Megjithatë, në shtator 2021, prokurorët federalë vendosën të pushojnë çështjen.

Evan Borges, që përfaqëson Erika Jayne, hodhi poshtë pretendimet. Ai theksoi se koha e padisë dukej “e llogaritur”, në dukje duke u sinkronizuar me reagimet jashtëzakonisht pozitive nga E Erikës Rezidenca në Las Vegas. Shfaqja debutoi në House of Blues brenda Mandalay Bay vetëm fundjavën e kaluar.

“Prokurorët e pavarur federalë në Zyrën e Prokurorit të SHBA-së morën vendimin për të akuzuar paditësin për krime, askush tjetër,” tha Borges. “Nocioni se Erika kontrollonte qeverinë e SHBA-së, ose për këtë çështje një kompani Fortune 100 si American Express, është fantazi.”

Erika Jayne

Erika u bashkua me Christopher Psailanjë bashkëpronar i firmës së dizajnit Marco Marco, në vitin 2014 për të dizajnuar veshje për shfaqjet e saj muzikore, sipas padisë. Psaila pretendon se ka krijuar disa ansamble që Erika shfaqur në skenë. Ai thotë se faturoi kartën e kreditit që ajo i dorëzoi kur ajo vendosi të mos i kalonte faturat që ai i paraqiti asaj.

“Si klient i Marco Marco, i pandehuri Erika Girardinëpërmjet agjentëve të saj, ka blerë, gjatë viteve 2015-2016, mallra dhe shërbime me vlerë rreth 934,000 dollarë në bazë të 132 transaksioneve të veçanta, të cilat janë ngarkuar të gjitha në kartën AMEX”, thuhet në padi.

Erika Jayne

Për të mbështetur pretendimet e tij, Christopher Psaila ofroi mesazhe me tekst, email, fatura, skica dhe përmbajtje të mediave sociale si dëshmi se Erika me të vërtetë sportive planet e tij.

Bashkëpunimi i tyre vazhdoi deri në dhjetor 2016, në atë moment Erika ngriti shqetësime për faturimin dhe pretendoi Psaila kishte fryrë akuzat. Njëkohësisht, e Psailës padia pretendon se bashkëshorti i saj, Tom Giradi, i dorëzoi një nxitje prej 7500 dollarësh një agjenti të Shërbimit Sekret, një i njohur personal të cilin ai gjithashtu e përfaqësonte në një çështje ligjore, për të nisur një hetim kundër tij.

Erika Jayne

Ndërsa i implikuar në orkestrimin e ryshfetit të supozuar, Tom Girardi nuk është renditur si i pandehur në padi. Pasi u shpërnda në Kaliforni në vitin 2021, Tomtani i diagnostikuar me Alzheimer, është nën një konservator të mandatuar nga gjykata, me vëllain e tij që vepron si mbikëqyrës i tij.

Erika Jayne

Sipas padisë, më 14 dhjetor 2016, Erika supozohet se u udhëzua nga agjentët e Shërbimit Sekret të mbante një pajisje regjistrimi të fshehtë, gjatë një takimi me Psaila për të diskutuar tarifat dhe faturat, “regjistruesi i fshehur” më 14 dhjetor 2016, në një takim me Psaila dhe rishikoni tarifat dhe faturat, tha padia. Psaila nuk e pranoi fajin në takim, sipas padisë, por premtoi se “do të bënte atë që duhet për t’i bërë gjërat në rregull”.

Erika Jayne

Erika dhe Tom depozitoi ankesa në American Express, duke çuar në rimbursime në vlerën 787,117,88 dollarë, një shumë Psaila argumenton se nuk u detyroheshin me të drejtë. Ai pretendon se kompania e kartave të kreditit ka neglizhuar hetimin e plotë të tarifave përpara se të miratonte rimbursimin.

Christopher Psaila pohon se rimbursimet e kartës së kreditit ishin një element kryesor në vendimin e jurisë së madhe për ta paditur atë.

“Rimbursimi i AMEX rezultoi që të pandehurit e Shërbimit Sekret të merrnin një aktakuzë sepse shumica e njerëzve të arsyeshëm do të supozonin se një rimbursim i tillë i asaj madhësie do të ishte provë bindëse e keqbërjes,” tha padia.

Erika Jayne

Të mërkurën, American Express lëshoi ​​një deklaratë, duke vënë në dukje se autoritetet federale iu drejtuan atyre në fund të vitit 2016 në lidhje me hetimin në Psaila. Ata sqaruan se nuk kanë pasur asnjë përfshirje në fillimin apo përparimin e hetimit penal të tij.

“Ndërsa është politika jonë që të mos komentojmë mbi aktivitetin specifik në llogaritë e një Anëtari të Kartës individuale, ne kemi ndjekur proceset dhe procedurat tona të rregullta gjatë gjithë këtij hetimi teksa merreshim me zbatimin e ligjit,” tha kompania.

Erika Jayne

Padia pretendon se Shërbimi Sekret ka neglizhuar “të bëjë bazat e çdo hetimi për mashtrim biznesi kriminal”. Kjo mbikëqyrje e supozuar përfshin mosekzaminimin e dokumenteve të marra gjatë hetimit ose kryerjen e një auditimi mjeko-ligjor të e Psailës llogaritë e biznesit.

Duke cituar protokollin e tyre standard mbi çështjet aktive ligjore, Shërbimi Sekret zgjodhi të mos ofrojë asnjë koment në lidhje me padinë.

Erika Jayne

Psaila ka kërkuar një gjyq jurie dhe po kërkon dëmshpërblim në shumën 18.2 milionë dollarë.

Në vitin e kaluar, Erika Jayne u hoq nga një proces gjyqësor që pretendonte se bashkëshorti i saj përvetësoi 2 milionë dollarë nga familjet e prekura nga fatkeqësia e Lion Air në Indonezi të vitit 2018. Padia pretendonte se Girardi i mbajti këto fonde për të financuar një mënyrë jetese luksoze për veten dhe Amvise të vërteta të Beverly Hills yll.

Erika Jayne

Ne shkurt, Tom Girardi u përball me një aktakuzë në Gjykatën e Qarkut të SHBA në Çikago lidhur me incidentin e Lion Air. Ai mori gjithsej 12 akuza: nëntë ishin për mashtrim të dyshuar, ndërsa tre përqendroheshin në akuzat për sjellje të pahijshme nga zyrtarët e gjykatës. Këto akuza lindën nga pretendimet se të pandehurit nuk kanë disbursuar fonde për klientët e tyre.

Në nëntor 2020, Erika nisi procedurat e divorcit, vetëm një muaj para se të ngrihej padia. Më pas, në dhjetor, një gjyqtar mori një vendim për të bllokuar asetet e Girardit në lidhje me një çështje tjetër.