Erika Jayne ishte e përfshirë në gjykimin e kompetencës së Tom Girardit

Klea

Erika Jayne ishte e përfshirë në gjykimin e kompetencës së Tom Girardit

Ylli i Real Housewives of Beverly Hills Erika Jayne’s burri i larguar, ish-avokat i turpëruar Tom Girardi, së fundmi u gjet kompetent për t’u gjykuar për çështjen e tij penale të mashtrimit. Kjo, pasi ekipi i tij ligjor pretendoi se diagnozat e Alzheimerit dhe demencës së 84-vjeçarit e bënë atë të paaftë të merrte pjesë në mbrojtjen e tij.

Një nga citimet më të shquara të Erikës është: “Unë jam një enigmë e mbështjellë në një gjëegjëzë – dhe para”. Por, një gjykatës vendosi që Tom është një gënjeshtar i mbështjellë me aktrim të dobët – dhe një triko të rremë (gjoja). Në këtë përfundim gjyqtarin e ndihmuan edhe disa nga bisedat telefonike të Tomit me Erikën.

Los Angeles Times ndau detajet.

Telefonatat e Tom Girardit me Erika Jayne e ndihmuan gjyqtarin të merrte vendimin

Tom do të duhet të përballet me muzikën, dhe Erika kishte një dorë në të – pa dashje.

Avokatët e Tomit argumentuan se Tom banon në një repart të çmendurisë sepse ai nuk ka memorie afatshkurtër. Thonë se nuk i njeh apo nuk e mban mend çështjen penale. Ata u deklaruan të pafajshëm në emër të tij vitin e kaluar për shkak të shqetësimeve të kompetencës. Tani që çështja e kompetencave është zgjidhur, procedurat e rregullta po ecin përpara. Seanca është caktuar për të mërkurën, më 10 janar.

Gjykatësi që tha se Tom ishte i aftë për gjyq, gjeti prova se ai po shtiret për çështjet e kujtesës, si në marrëdhënien e tij me Erika, ashtu edhe në një pulovër të vjetër që ai mbante vazhdimisht gjatë provimeve mendore. Distrikti i SHBA. Gjyqtarja Josephine Staton lëshoi ​​një vendim të premten e kaluar. Aty thuhej se Tom përmbushte standardin ligjor për t’u përballur me akuzat e mashtrimit në lidhje me një skemë të gjatë dekadash që dyshohej se kishte rrëmbyer klientët e tij të firmës ligjore.

Sipas gjyqtarit, dëshmitë e ekspertëve treguan se Tom i kupton qartë akuzat kundër tij dhe mohimit të njohurive të tij për akuzat i mungon besueshmëria. Vendimi fillimisht u ndal për redaktime.

Gjykatësi gjithashtu vuri në dukje pretendimin e Tomit për të mos kujtuar gruan e tij mbi 20-vjeçare, Erika. Staton iu referua dëshmisë së një neuropsikologu se Tom iu përgjigj një telefonate nga gruaja e tij gjatë një interviste klinike dhe kujtoi me saktësi se ajo po fluturonte për në Spanjë atë ditë.

Gjykatësi nuk po e blinte Tomin të veshur me një pulovër të vjetër dhe të copëtuar për intervista dhe takime gjyqësore

Gjykatësi gjithashtu theksoi zgjedhjen e çuditshme të Tomit për një pulovër burgundy të mbushur me vrima dhe të papërshtatshme. Tom e përdorte atë shpesh për paraqitjet në gjykatë dhe intervistat, edhe pse ai ishte i njohur për kostumet e tij të porositura “Xxpensive” në kulmin e tij. Prokurorët sugjerojnë se ishte një përpjekje e qëllimshme për t’u dukur me probleme mendore. Gjykatësi përmendi se Tom do të kërkonte xhupin në pengesë përpara takimeve të rëndësishme me ekspertë psikologjikë. Kjo gjithashtu tregoi se kujtesa e tij afatshkurtër ishte e paprekur.

Ndërsa pranimi i moshës së shtyrë të Tomit mund ta bëjë atë më pak të dobishëm për avokatët e tij, gjykatësi arriti në përfundimin se aftësitë e tij të pakësuara nuk janë aq të rënda sa pretendohet. Dhe, ai ka aftësinë të ndihmojë siç duhet në mbrojtjen e tij kur i hiqet teatri.

Mund ta kapni Erika në RHOBH, të mërkurën në 8/7c në Bravo.