Ekuipazhi i Brendshëm kundër Ekuipazhit të Kuvertës

Klea

Ekuipazhi i Brendshëm kundër Ekuipazhit të Kuvertës

Poshtë Deck Down Under Sezoni 2 ka parë ujëra të trazuar deri më tani – dhe nuk po flas për oqeanin. Ndërsa ekipi i brendshëm e ka rrëzuar atë nga parku, ekipi i kuvertës ka dështuar. Të ftuarit mund të largohen të lumtur, për shkak të shërbimit të shkëlqyer nga zierjet, por ekipi i kuvertës është vendimtar për sigurinë e të ftuarve, ekuipazhit dhe vetë anijes. Në shumë mënyra, skuadra e brendshme po kalon skuadrën e kuvertës këtë sezon, megjithëse të dyja skuadrat janë përballur me pengesa të mëdha.

Pjesërisht gjatë sezonit, të dy skuadrat humbën një anëtar – Bosun Luke Jones dhe First Stew Laura Bileskalne. Si Luke ashtu edhe Laura e meritonin absolutisht të pushoheshin nga puna dhe ne jemi të lumtur t’i shohim ata të ndjekin sjelljen e tyre të papërshtatshme ndaj anëtarëve të tjerë të ekuipazhit. Nuk ka nevojë të ripërsëritni veprimet e tyre këtu, pranoni fjalën time për këtë, ata janë të neveritshëm.

Natyrisht, humbja e një anëtari të ekipit në mes të sezonit charter është një problem i madh. Fatmirësisht, të dyja skuadrat gjetën zëvendësues, me João Franco dhe Jaimee Neale që zunë vendet e Luke dhe Laura. Por edhe duke marrë parasysh ndryshimin e anëtarëve të ekuipazhit, ekipi i brendshëm ka qenë në gjendje të rrokulliset me grushte shumë më mirë se ekuipazhi i kuvertës.

Ekipi i Brendshëm po e vret

(Foto nga: Mark Rogers/Bravo nëpërmjet Getty Images)

Një pjesë e suksesit të ekuipazhit të Brendshëm vjen nga udhëheqja e ekipit. Ndërsa skuadra e kuvertës udhëhiqej nga llum në formë njerëzore, Luke, pjesa e brendshme është udhëhequr nga e mrekullueshme Aesha Scott. Qëndrimi infektiv optimist i Aeshës e bën të pamundur të mos dashurojë dhe nuk është çudi që të ftuarit e adhurojnë po aq sa teleshikuesit. Me udhëheqjen e shkëlqyer të Aeshës, ekuipazhi i brendshëm ka mundur të zbusë çdo problem që ka lindur.

Por nuk është vetëm Aesha ajo që ka shkëlqyer në Below Deck Down Under Sezoni 2. Shefja Tzarina Mace-Ralph ka bërë një punë të shkëlqyer, veçanërisht duke pasur parasysh kuzhinën nën nivelin me të cilën ajo duhej të punonte. Deri më tani këtë sezon ajo ka shërbyer në dërrasa mahnitëse të karkalecave dhe festa mbresëlënëse. Edhe pse ndonjëherë natyra perfeksioniste e Tzarina-s e streson atë, ajo gjithashtu e shtyn atë të ketë sukses.

Margot Sisson gjithashtu është rritur në një mënyrë të madhe këtë sezon. Pavarësisht se ka kaluar një situatë vërtet të tmerrshme falë Lukës, Margot ka mbajtur një qëndrim pozitiv dhe i është përkushtuar punës së saj. Megjithëse Margot ka qenë vetëm në jaht për gjashtë muaj, ajo ka demonstruar një dëshirë për të mësuar dhe përmirësuar.

Jaimee nuk ka qenë pjesë e ekuipazhit për një kohë të gjatë, por nga ajo që shikuesit kanë parë prej saj, ajo duket se është një lojtare e shkëlqyer e ekipit dhe një zierje e talentuar. Ajo mund të ketë marrë anën e keqe të Chef Tzarina-s, por kjo nuk e largon shërbimin e shkëlqyer që Jaimee u tregon mysafirëve të saj.

Ekipi i kuvertës është… duke luftuar

Poshtë Deck Down Under
(Fotografia: Bravo/YouTube)

Megjithatë, aq sa ekipi i brendshëm ka shkëlqyer këtë sezon, skuadra e kuvertës e ka hequr topin. Ekuipazhi i kuvertës ishte në telashe që në fillim, me Lukën si drejtues, por kishte edhe të çara të tjera.

Adam Kodra, një nga drejtuesit e kuvertës, nuk di të notojë dhe sëmuret nga deti – cilësi jo të shkëlqyera në një anëtar të ekuipazhit. Harry Van Vliet ka qenë në jaht prej disa vitesh, por shpesh duket më i interesuar për të formuar një varkë se sa për të bërë punën e tij. Culver Bradbury iu bashkua ekuipazhit të kuvertës disa ditë pas sezonit të charterit, por i vetëshpallur “Shef Entertainment Officer” shpesh duket më i përshtatshëm për ekuipazhin e brendshëm.

Ekipi i kuvertës ka qenë përgjegjës për disa aksidente dhe fatkeqësi në bord këtë sezon. Pasi Adami neglizhoi të lante kuvertën kryesore të pasme, një mysafir i ngeci xhami në këmbë, ekipi la që një shkallë noti të hiqej nga varka, ata e dëmtuan përsëri varkën kur e sollën tenderin në bord dhe së fundmi shkaktuan një gërvishtje të madhe në byk kur nuk e fusnin në kohë një parafango në vend.

Pasi João zëvendësoi Luke si Bosun, ai vuri në dukje se Adam, Harry dhe Culver duket se po luftojnë me profesionalizmin dhe nuk po punojnë mirë si ekip. Në një ngacmues për episodet e ardhshme, duket gjithashtu se do të ketë një tjetër aksident të shkaktuar nga ekuipazhi i kuvertës.

Ka ende kohë që ekipi i kuvertës t’i kthejë gjërat

(Foto nga: Mark Rogers/Bravo nëpërmjet Getty Images)

Megjithëse ekipet e brendshme dhe të kuvertës punojnë shumë, ka shumë aksione të ndryshme për çdo ekip. Nëse skuadra e brendshme e lëshon topin, e vetmja gjë e vërtetë në rrezik është humbja e bakshisheve. Megjithatë, nëse skuadra e kuvertës e lëshon topin, njerëzit mund të lëndohen rëndë.

Fakti është se ekuipazhi i kuvertës me të vërtetë duhet ta rrisë atë për pjesën tjetër të sezonit charter. Me João si udhëheqësin e tyre të ri, është e mundur që ekuipazhi i kuvertës mund të bashkohet si një ekip dhe të tejkalojë pritshmëritë. Megjithatë, nuk po duket mirë. Nëse asgjë tjetër, ekuipazhi i kuvertës duhet të jetë shumë i këndshëm me ekuipazhin e brendshëm, pasi ata janë ata që mbajnë sezonin.