Eboni K. Williams

Klea

Eboni K. Williams shtatzënë në 40 vjeç me një vajzë!

Eboni K. Williams shtatzënë në 40 vjeç me një vajzë!

Eboni K. Williams po fillon një kapitull të ri emocionues.

Ish Amvise reale të qytetit të Nju Jorkut yll Eboni K. Williams40-vjeçarja është në pritje të fëmijës së saj të parë – një vajzë, e cila pritet më 16 gusht.

Eboni K. Williams

Njoftimi i gëzueshëm vjen pas një udhëtimi dy-vjeçar, gjatë të cilit Williams zbuloi përdorimin e saj të vezëve të ngrira për të ndjekur mëmësinë përmes dhurimit të spermës dhe fekondimit in vitro (IVF).

“Kushdo që ka kaluar IVF ose tentuar IVF do t'ju thotë se kaq shumë gjëra duhet të shkojnë siç duhet që rezultati përfundimtar i këtij udhëtimi të jetë një fëmijë.” Eboni ndan me NJERËZIT. “Kjo është arsyeja pse unë e kam quajtur këtë “mrekullia ime e jashtëzakonshme”, sepse me të vërtetë ndjehet sikur kam qenë marrës i një favori shumë të madh nga Zoti lart.”

Eboni K. Williams

Eboni me dashuri i referohet vajzës së saj si “një nga një”, një emër që simbolizon rëndësinë e foshnjës për të dhe fatin që i ktheu ëndrrat e saj të shtatzënisë në realitet.

“Kam marrë një vezë në moshën 34 vjeç, duke mos pasur një qëllim të qartë nëse do t'i përdorja ato vezë ose kur do t'i përdorja vezët. Dhe gjashtë vjet më vonë, ajo marrje e një veze çoi në një embrion gjenetikisht normal, i cili çoi në një transferim të suksesshëm të embrionit dhe – një shtatzëni më vonë – unë së shpejti do të kem, vullnetin e Zotit, një vajzë bukuroshe të shëndetshme. Kështu që me të vërtetë ndihet si fat.”

Eboni K. Williams

Mëmësia nuk ishte gjithmonë në krye të Ebonit mendjen.

“Dua ta them me bindje dhe qartësi; Unë nuk isha vajza e vogël që u rrit duke fantazuar për të pasur fëmijë dhe si do t'i quaja dhe të gjitha këto,” pranon ajo. “Kjo nuk ishte ëndrra apo fantazia ime. Nuk kisha asnjë pritshmëri të vërtetë rreth tij.”

Eboni K. Williams

Edhe pas ngrirjes së vezëve, Eboni i mungonte një plan konkret për mëmësinë. “Unë me të vërtetë mendoja se nuk do t'i përdorja kurrë, pavarësisht nëse u martova përsëri ose jo,” kujton ajo. “Ishte pandemia dhe të kisha disa biseda të vërteta ekzistenciale brenda vetes sime për trashëgiminë, jetën dhe dashurinë dhe mënyrat e ndryshme në të cilat doja vërtet të eksploroja familjen.”

Eboni K. Williams!

Me arritjet e saj profesionale – duke përfshirë rolin e saj si kryetare e trupit gjykues Drejtësi e barabartë me gjyqtarin Eboni K. Eboni – e kombinuar me stabilitetin personal, Eboni u ndje gati për të përqafuar mëmësinë.

“E kisha realizuar këtë aspekt të ëndrrës amerikane për veten time dhe ndjeva se mund të siguroja vërtet një fëmijë në një mënyrë që të ndihej e qëndrueshme, e sigurt dhe e sigurt”, thotë ajo. “Sapo filloi të kristalizohej për mua se jo vetëm që do të isha mirë vetëm në gjendjen time individuale, por gjithashtu se Zoti po më bekonte me një bollëk të jashtëzakonshëm dashurie dhe burimesh.”

Eboni K. Williams

Duke refuzuar t'i nënshtrohet presioneve të shoqërisë, Eboni pohon, “Nuk po pres. Unë jam 40 vjeç. Nuk pres të ndërtoj asete. Nuk pres të ndërtoj karrierën time. Unë nuk jam duke pritur për të udhëtuar. Dhe sigurisht që nuk pres të krijoj një familje.”

Eboni K. Williams

Me vendosmëri të palëkundur, Eboni përqafon momentin aktual, duke u shprehur: “Gjithçka që dua të bëj, po e bëj tani. Dhe unë jam i emocionuar. Ndihem aq gati sa do të jem ndonjëherë.”