Eboni K. Williams ndjehet 'shfajësim' pas artikullit të Vanity Fair dhe Bethenny Frankel Diss

Klea

Eboni K. Williams ndjehet ‘shfajësim’ pas artikullit të Vanity Fair dhe Bethenny Frankel Diss

Bravo ka pasur një ecuri të vështirë në muajt e fundit. Më shumë kritikë tërheqin vëmendjen për keqbërjet e tyre të supozuara me sa duket çdo javë. Kritikat kulmuan kohët e fundit me një ekspoze nga Vanity Fair që hulumtoi ekskluzivitetet e Housewives, ndër të tjera.

Artikulli ishte i ndarë në disa seksione kryesore. Një nga këto ishte Bethenny Frankel’s perspektiva si udhëheqës i vetë-emëruar i llogaritjes së realitetit që po afrohet. Një seksion tjetër trajtonte shokët e tij Real Housewives të Nju Jorkut, Eboni K. Williamsdhe përvojat e saj me racizmin në xhirime.

Pas artikullit, Eboni tha, “F**k Bethenny Frankel. Mendon se do të lë një vajzë të bardhë të flasë për mua? Bethenny u përpoq të nxirrte faturat nga tre vjet më parë kur Eboni e lavdëroi atë, por me efekt minimal. Tani, Eboni po reflekton mbi përvojën në tërësi.

Eboni ndjen drejtësi falë producentit RHONY

Eboni foli me TheGrio më 8 nëntor, duke thënë se ajo ndihej “e shfajësuar”, pas artikullit të Vanity Fair. Ajo shtoi: “Jo se më duhej, por është bukur. Është për të ardhur keq që si një grua e zezë në Amerikë, i nevojiten të gjitha këto për të tejkaluar zhurmën, për të prerë anti-Ziqarët, për të prerë sytë e verbër për hir të rehatisë së bardhë nën maskën e argëtimit.”

Megjithatë, pas pjesës VF kishte edhe shumë dhimbje. Eboni shpjegoi, “Kam parë se rishikimi i të gjithëve për pjesën e Vanity Fair ishte jashtëzakonisht ri-traumatizues dhe më ri-traumatizues nga sa prisja.” Për shembull, sjellja e mikro dhe makroagresioneve të Ramona Singer, si kur ajo e quajti Ebonin “një grua e zemëruar” dhe përdori fjalën n me një producent të zi.

“Gjithçka që thashë ishte thënë më parë,” i kujtoi Eboni gazetës. “Ajo që është e ndryshme, megjithatë, është vërtetimi, veçanërisht nga producenti i zi, me të cilin Singer thuhet se përdori fjalën n… Unë u vërtetova shumë publikisht nga një grua shumë e guximshme, e guximshme, zezake e quajtur Darian, e cila për herë të parë shkoi. në të dhënat publike për të thënë të vërtetën e saj.”

Falë Darian, Eboni tha se kritikët e saj nuk mund të “ndiqnin gazin dhe të hidhnin poshtë fjalët e mia”. Sa për Bethenny-n, Eboni tha: “Gjithçka që më intereson është ndikimi… Gjëja e fundit që më nevojitet në të gjithë këtë botë është një grua e bardhë që kërkon të rrëmbejë dhe ‘të shpjegojë’ përvojën dhe rrëfimin tim. Periudha.”