Sophie Cheshire

Klea

E fejuara 90 DITË: Zbulohet raporti i arrestimit të mamasë së Sophie Cheshire, Claire!

I fejuari 90 DITOR: Nëna e Sophie Cheshire Zbulohet raporti i arrestimit të Claire

I fejuari 90-ditor: Për fat të mirë yll Claire u arrestua në Teksas të premten pas akuzave se ajo kërcënoi vajzën e saj, Sophie Cheshiredhe ka bërë edhe kërcënime ndaj vetes.

Claire Cheshire dhe Sophie Cheshire

Dokumentet gjyqësore të marra nga Starkazmë ofrojnë njohuri të hollësishme për ngjarjet që çuan në arrestimin. Sipas kallëzimit penal të paraqitur në Williamson County, Texas, arrestimi erdhi pas disa javësh tensione në rritje. Sofia dhe shoku i saj i dhomës, Kaelin, i tha policisë këtë Claire kishte jetuar me ta për tre muajt e fundit. Megjithatë, ata i kërkuan asaj të largohej nga banesa më 22 prill 2024, për shkak të sjelljes së saj gjithnjë e më agresive.

Claire Cheshire dhe Sophie Cheshire

Konflikti ndërmjet Claire Cheshiredhe vajzën e saj Sofia vazhdoi të intensifikohej edhe më pas Claire u dëbua nga banesa që ndanin. Situata u përkeqësua pjesërisht për shkak të Claire's problemet financiare.

Claire Cheshire dhe Sophie Cheshire

Sophie i tha policisë se pavarësisht se i dërgoi nënës së saj 3000 dollarë pasi ajo u shpërngul, Claire e kontaktoi vazhdimisht duke kërkuar më shumë para. Sipas denoncimit të policisë, Claire iu drejtua masave ekstreme për t'i bërë presion vajzës së saj.

Claire Cheshire dhe Sophie Cheshire

“Claire po e kërcënonte Sophie-n se do të bënte vetëvrasje nëse ajo nuk ia dërgonte paratë,” vuri në dukje oficeri në dokument. Për më tepër, një nga mesazhet me tekst nga Claire për Sophie ishte veçanërisht alarmante: “Uber tani do të vij në shtëpinë tënde dhe do të të pres gishtin”.

Situata ndërmjet Claire Cheshire dhe vajza e saj Sophie u përshkallëzuan më tej kur Sophie thirri policinë më 9 maj, pas një sërë mesazhesh kërcënuese nga Claire. Ky zhvillim erdhi menjëherë pasi biseda me mesazhe me tekst u nda publikisht nga Kiki dhe Kibbitz gjatë fundjavës, duke theksuar ashpërsinë e kërcënimeve.

Claire Cheshire dhe Sophie Cheshire

Sipas ankesës, policia i kishte lëshuar më parë Claire një paralajmërim për shkelje kriminale më 8 maj dhe më pas aplikoi për një urdhër arrestimi të saj me akuzën e dhunës në familje me kërcënim terrorist të nesërmen, pasi ajo dyshohet se dërgoi mesazhe kërcënuese shtesë.

Kur policia mbërriti në e Sofisë apartament më 9 maj në përgjigje të thirrjes së saj, Sofia u dha atyre të gjithë informacionin përkatës, duke përfshirë mesazhet me tekst që dokumentonin kërcënimet. Ankesa thekson, “Sophie dhe Kaelin shprehën shqetësimin dhe thanë se kishin frikë dhe besonin se Claire ishte në gjendje të bënte atë që tha përmes mesazheve me tekst”. Oficerët vunë në dukje gjithashtu se Claire po qëndronte në një hotel vetëm katër minuta larg banesës së Sophie, duke shtuar shqetësimet e tyre.

Veçanërisht, ankesa nuk përmend e Sofisë burri, Rob Warneduke sugjeruar se ai nuk ishte i përfshirë drejtpërdrejt në incident.

Claire Cheshire dhe Sophie Cheshire

Sofia kontaktoi policinë më 9 maj duke shprehur shqetësimin për nënën e saj, Kler, por vetëm të nesërmen policia e arrestoi atë. Vonesa ishte për shkak të vështirësive në komunikimin midis Claire dhe Sophie, gjë që përfundimisht bëri që autoritetet të gjurmonin Claire.

Claire Cheshire dhe Sophie Cheshire

Policia iu përgjigj një shqetësimi për mirëqenien në hotelin Extended Stay America në Round Rock Sofia raportoi se ajo nuk mund të kontaktonte nënën e saj, e cila kishte një histori të tentativave për vetëvrasje. Me gjetjen e Klerit në hotel, një oficer policie Round Rock e arrestoi atë bazuar në një urdhër jo juridiksioni.

Claire u mor në paraburgim dhe u rezervua në burgun e kontesë Williamson me garancinë e saj të caktuar në 5,000 dollarë. Ajo ka qëndruar në burg për pesë netë deri më tani. E vetmja ngjarje e planifikuar në çështjen gjyqësore të Claire është një “thirrje në burg” e caktuar për 17 maj.