Dr. Jackie Walters

Klea

Dr. Jackie dyfishon komentet e diskutueshme për gratë e zeza dhe dhimbjet e shtatzënisë, nuk kërkohet falje

Dr. Jackie dyfishon komentet e diskutueshme për gratë e zeza dhe dhimbjet e shtatzënisë, nuk kërkohet falje

I martuar me Mjekësinë yll Dr Jackie Walters e gjeti veten në qendër të polemikave kur u rishfaq një klip në YouTube Live që shfaqte atë duke bërë komente për gratë shtatzëna me ngjyrë. Në pamjet, Dr Jackie bëri komente duke sugjeruar se gratë e zeza i ekzagjerojnë dhimbjet e tyre të shtatzënisë “ujku qaj”, për të marrë pushim nga puna. Kjo shkaktoi zemërim në mediat sociale, me shumë njerëz që shprehën zhgënjimin dhe zemërimin e tyre.

Dr Jackie Walters

Duke iu drejtuar reagimit, Dr Jackie65-vjeçe, shkoi në Instagram Stories për t’iu përgjigjur polemikave. Ajo filloi duke pranuar se një klip nga një video gati dy orëshe ishte nxjerrë jashtë kontekstit, duke e bërë të duket sikur ajo nuk e merrte seriozisht çështjen e krizës së shëndetit të nënës së zezë. Dr Jackie deklaroi se puna e jetës së saj ka qenë e përqendruar në nxjerrjen në pah dhe adresimin e çështjeve që prekin në mënyrë disproporcionale nënën e zezë në krahasim me homologët e tyre. Megjithatë, ajo nuk kërkoi falje për komentet e saj të rrezikshme që kanë dëmtuar mijëra gra të zeza gjatë lindjes.

Dr Jackie Walters

“Kohët e fundit, një klip nga një video gati 2 orëshe u hoq jashtë kontekstit për të bërë të duket se unë, disi, e marr lehtë atë që kam mbrojtur në lidhje me problemin shkatërrues me të cilin përballet kriza e shëndetit të nënës së zezë,” shkroi ajo në Instagramin e saj. Tregime të enjten.

65-vjeçari I martuar me Mjekësinë Ylli deklaroi se adresimi dhe zgjidhja e sfidave që prekin në mënyrë disproporcionale nënat e zeza ka qenë përkushtimi i saj i përjetshëm. Ajo vazhdoi, “Ka qenë puna e jetës sime të theksoj dhe të përpiqem të korrigjoj çështjet që ndikojnë në mënyrë shkatërruese nënat e nënës zezake kundrejt homologëve tanë.”

Dr Jackie Walters

Ajo theksoi se qëllimi i saj në bisedën më të gjerë ishte të fuqizonte pacientët me informacion dhe mjete për të komunikuar në mënyrë efektive nevojat e tyre me mjekët e tyre gjatë shtatzënisë. Dr Jackie theksoi rëndësinë e mbrojtjes për shëndetin e dikujt, veçanërisht duke marrë parasysh keqtrajtimin dhe ndezjen e gazit që shumë gra të zeza përjetojnë në sistemin mjekësor.

“Si mjek, unë i edukoj pacientët e mi çdo ditë që të jenë avokati i tyre më i mirë shëndetësor. Ndërsa vazhdojmë të përballemi me keqtrajtimin mjekësor dhe ndezjen e gazit, qëllimi im me bisedën më të gjerë ishte të siguroja që pacientët të hynin në shtatzënitë e tyre të armatosur me informacione dhe mjete për të komunikuar në mënyrë efektive nevojat e tyre me mjekët e tyre për të siguruar një rezultat pozitiv.

Dr Jackie Walters

Dr Jackie kryesisht kujdeset për pacientët e famshëm si Kandi Burruss dhe Tamar Braxton, pretendon se është e përkushtuar të luftojë për jetën e nënave dhe foshnjave të zeza. Ajo theksoi se do të vazhdojë përpjekjet e saj për të korrigjuar pabarazitë në rezultatet e shëndetit të nënës me të cilat përballen gratë e zeza.

“Arsyeja pse u bëra OBGYN është sepse duke u rritur pashë një mungesë të tillë diversiteti mes profesionistëve mjekësorë dhe isha e vendosur të isha pjesë e ndryshimit. Dje, sot dhe nesër, unë do të vazhdoj të luftoj për jetën e nënave dhe foshnjave të zeza.” Ajo ka përfunduar deklaratën e saj.

Dr Jackie Walters

Vërejtjet e diskutueshme erdhën nga një video YouTube Live në prill 2020, gjatë një bisede me të I martuar me Mjekësinë bashkë-yll, Dr. Qiellor. Në video, Dr Jackie sugjeroi që gratë afrikano-amerikane ndonjëherë mund të perceptohen si “dramatike” kur diskutojnë shqetësimet e tyre shëndetësore gjatë shtatzënisë, duke ndikuar potencialisht në statusin e tyre të punës.

Dr Jackie Walters

Këto komente nxitën zemërim tek shikuesit, veçanërisht duke pasur parasysh pabarazitë racore të dokumentuara mirë në rezultatet e shëndetit të nënës. Gratë e zeza statistikisht kanë më shumë gjasa të përballen me rezultate negative gjatë lindjes, me faktorë të tillë si cilësia e kujdesit shëndetësor, kushtet kronike, racizmi strukturor dhe paragjykimet e nënkuptuara që kontribuojnë në këto pabarazi, sipas CDC.

Në përgjigje të polemikave, përdoruesit e mediave sociale kritikuan Dr Jackieme disa që bëjnë thirrje për largimin e saj nga emisioni I martuar me Mjekësinë. Shumë shprehën zhgënjimin e tyre me komentet e saj, duke pasur parasysh çështjet kritike që lidhen me shëndetin e nënës së zezë.

Dr Jackie Walters ka qenë një anëtar i kastit për një kohë të gjatë I martuar me Mjekësinëduke u shfaqur në të 10 sezonet që nga debutimi i shfaqjes në 2013. Përgjigja e saj ndaj polemikave kërkoi të qartësonte qëllimet e saj dhe të theksonte përkushtimin e saj për të adresuar pabarazitë racore në rezultatet e shëndetit të nënës me të cilat përballen gratë e zeza.