Porsha Williams

Klea

Dokumentet e gjykatës zbulojnë bashkëshorti i Porsha Williams, Simon Guobadia, është një mashtrues NIgerian me SHUMË Dënime për mashtrim me karta krediti, mashtrim bankar dhe vjedhje identiteti – Ai do të dëbohet së shpejti!

Dokumentet e gjykatës zbulojnë bashkëshorti i Porsha Williams, Simon Guobadia, është një mashtrues NIgerian me SHUMË Dënime për mashtrim me karta krediti, mashtrim bankar dhe vjedhje identiteti – Ai do të dëbohet së shpejti!

Porsha Williams‘burri, Simon Guobadiaaktualisht po lufton për të marrë nënshtetësinë e tij amerikane, por kërkesa e tij vazhdon të refuzohet për shkak të së kaluarës së tij të gjatë kriminale dhe statusit aktual mashtrues të imigracionit.

Historia e pasme

Dokumentet e gjykatës federale të marra nga Gjithçka Rreth Çajithollësisht të detajuara të gjitha e Simonit aktivitete të liga kriminale, të cilat përfshijnë: krime të shumta, mashtrim me karta krediti, mashtrim bankar, vjedhje identiteti dhe një martesë të rreme për të marrë një kartë jeshile.

Simon Guobadia

Përveç atyre zbulimeve tronditëse, Simon Guobadia është deportuar disa herë nga Shtetet e Bashkuara dhe ka marrë me mashtrim kartën e tij jeshile aktuale, gjë që e bën atë në rrezik për dëbim të përhershëm nga SHBA

Historia Kriminale

Sipas dokumenteve të gjykatës, Simon Hyri për herë të parë në SHBA në vitin 1982 me një vizë vizitori dhe e kaloi mirëpritjen duke lejuar që viza e tij të skadonte dhe të mos largohej nga vendi siç ishte premtuar. Më pas ai u martua me një shtetas amerikan dhe aplikoi për një “Përshtatje të Statusit”, në 1985. Kërkesa e tij “Përshtatja e Statusit” u refuzua sepse Shërbimi i Emigracionit dhe Natyralizimit (INS) e konsideroi martesën e tij si “mashtrim”.

Simon Guobadia

Ish-bashkëshortja e tij tha për INS se çifti nuk jetoi kurrë së bashku dhe martesa nuk u realizua kurrë. Kjo bëri që INS të niste procedurat e dëbimit dhe Simon u largua vullnetarisht nga Shtetet e Bashkuara.

Simon Guobadia

Megjithatë, ai u rihyri përsëri në SHBA në vitin 1986 me një vizë tjetër vizitori, përsëri ai e kaloi vizën e tij 6-mujore. Pastaj në vitin 1987, Simon u arrestua për mashtrim bankar dhe kartë krediti – për të cilën ai u deklarua fajtor për të gjitha akuzat e krimit.

Në vitin 1989 arrestohet sërish për përdorim të paautorizuar të automjetit dhe në vitin 1990 për mashtrim. Pas arrestimeve të shumta në periudhën 1987-1990, Shërbimi i Emigracionit dhe Natyralizimit (INS) filloi përsëri procedurat e dëbimit kundër Simon. Pastaj në vitin 1991, Simon kryer përsëri mashtrim me kartë krediti.

Porsha Williams

Në vitin 1992, një gjykatës urdhëroi Simon të dëbohet – ai u largua me forcë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Pse Simon do të dëbohet

Në vitin 1988, Simon aplikuar për statusin e rezidentit të përkohshëm sipas një programi të veçantë imigrimi të quajtur Punonjës special i bujqësisë (SAW), megjithatë, ai përdori një identitet të rremë në aplikacion dhe nuk e zbuloi historinë e tij kriminale. Si pjesë e programit, Simon përfundimisht mori kartën e tij jeshile në vitin 1992 (në rrethana mashtruese), 26 ditë pasi u dëbua nga SHBA me identitetin e tij tjetër (i cili nuk është bërë publik).

Simon Guobadia

Simon sfidon qeverinë

Në një lëvizje të guximshme, Simon Guobadia aplikoi për natyralizim “nën identitetin e tij të dytë”. Në vitin 2016, ai paraqiti një kërkesë për kalimin e statusit të tij të kartës së gjelbër në shtetësi amerikane dhe iu refuzua sepse, “statusi i tij i qëndrimit të përkohshëm iu dha në mënyrë të paligjshme”.

Simon Guobadia

në vitin 2020, Simon kërkoi edhe një herë nënshtetësinë amerikane, vetëm për t’u përballur me mohimin. Gjykatat e imigracionit të Shteteve të Bashkuara sqaruan se kërkesa e tij u refuzua sepse ai nuk ishte “pranuar ligjërisht për qëndrim të përhershëm”, duke iu referuar aplikimit të tij mashtrues SAW. Statusi i tij i rezidentit të përkohshëm, i arritur përmes programit SAW dhe përfitimeve ishte “bazuar në një identitet tjetër” dhe “papranueshmëri penale skualifikuese që ishte fshehur me dashje”.

Simon Guobadia

Në tetor 2022, Simon Guobadia ekipi ligjor kërkoi një rishikim të refuzimit të kërkesës së tij për shtetësi, duke nxitur një seancë dëgjimore. Megjithatë, gjykata rikonfirmoi vendimin e saj fillestar për të refuzuar kërkesën e tij. Duke këmbëngulur në përpjekjet e tij, Simon paraqiti një ankesë në vitin 2023, duke kërkuar që të anulohej refuzimi i kërkesës së tij nga qeveria. Megjithatë, gjykata e rrëzoi ankesën e tij dhe mbajti qëndrimin e saj, duke refuzuar e Simonit kërkesë për natyralizim.

Shpjegohet Kartoni i Gjelbër kundër Shtetësisë Amerikane

Mbajtësi i Kartonit të Gjelbër, ose Banor i Përhershëm i Ligjshëm, është dikush që i është dhënë e drejta për të jetuar dhe punuar në SHBA për një kohë të pacaktuar, por ata mbajnë nënshtetësinë në një vend tjetër dhe mund t’i nënshtrohen dëbimit në kushte të caktuara. Ata nuk mund të votojnë në zgjedhjet federale ose të mbajnë punë specifike qeveritare dhe kanë kufizime të kufizuara udhëtimi. Nga ana tjetër, një qytetar amerikan ka statusin më të lartë sipas ligjit amerikan, duke gëzuar të drejta të plota duke përfshirë votën, mbajtjen e posteve publike dhe zotërimin e një pasaporte amerikane për udhëtime ndërkombëtare. Qytetarët nuk mund të deportohen dhe kanë aftësinë të sponsorizojnë një gamë më të gjerë të të afërmve për rezidencë në SHBA. Në thelb, ndërsa të dy statuset lejojnë qëndrimin e përhershëm, shtetësia ofron më shumë të drejta dhe mbrojtje sipas ligjit amerikan.

Porsha Williams

Historia e Porshës

Si Simon Guobadia drejton sfidat e tij komplekse të imigracionit, gruaja e tij, Porsha Williamska pranuar t’i bashkohet kastit të Amvisat e vërteta të Atlantës për sezonin e tij të 16-të. Ky zhvillim është gati të shtojë një shtresë intriguese në narrativën e shfaqjes, duke tërhequr paralele me sagën e mirë-dokumentuar të dëbimit të Tereza Giudice ish-burri, Joe Giudice. Për zhvillime të mëtejshme mbi këtë histori të shpalosur, mbani një sy në përditësimet nga Gjithçka Rreth Çajit.

Lexoni dokumentet e gjykatës këtu