Dog the Bounty Hunter duke u përballur me betejën e IRS mbi taksat 1.6 milion dollarë

Klea

Dog the Bounty Hunter duke u përballur me betejën e IRS mbi taksat 1.6 milion dollarë

Mbani mend kur Qeni Gjuetari i Bujarisë po bënte grumbuj parash për të gjurmuar kriminelët? Duket pothuajse një jetë më parë, por kur ishte në kulmin e tij, gjahtari i dhuratave fitoi miliona dollarë në televizionin e realitetit. Tani, ai po përballet me një betejë me taksat që e nxjerrin atë në një dritë të tmerrshme.

Sipas Radar Online, ylli i famshëm televiziv që zbulon kriminelët po ndiqet nga Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme për mbi një milion taksa të papaguara.

Më e vështirë për t’u gjetur se një i arratisur

Mosmarrëveshja u përkeqësua kur Dog pretendoi se IRS nuk i shërbeu siç duhet një njoftim për delikuencën tatimore në 2012. Dhe megjithëse kjo mund të jetë e vërtetë, a vendosi ai thjesht të mos paguante taksat e tij që atëherë?

Ajo që dikur ishte ndoshta një shumë më e menaxhueshme në taksat e prapambetura tani është rritur në 1.6 milionë dollarë.

Në një kthesë ironike të fatit, federatat akuzuan ish-yllin e reality show-t se ishte edhe më sfidues për t’u gjetur sesa të arratisurit që ai gjurmoi. Ai supozohet se ndryshoi adresën e tij të shtëpisë në kthimet e tij të paktën tre herë midis 2010 dhe 2011.

Në një vendim të vitit 2019, një gjykatës i Gjykatës Tatimore të Shteteve të Bashkuara madje iu drejtua Dog-it se ishte i ndërlikuar me adresën e shtëpisë së tij. Ata konkluduan se ai po e bënte procesin më të vështirë për veten e tij duke mos qenë i afërt.

Dokumentet tregojnë se Dog e ka renditur adresën e shtëpisë së tij si adresat e zyrave të Los Anxhelosit të dy kontabilistëve të ndryshëm që paraqesin deklaratat e tij tatimore në krahasim me shtëpinë e tij në Hawaii. Dhe madje edhe në shtetin e tij të lindjes, ai renditi dy adresa të veçanta.

Kur gjyqtari hodhi poshtë përpjekjen e tij për të mos paguar atë që i detyrohej, ajo vuri në dukje se në asnjë moment gjatë përpunimit të njoftimeve të tij të mangësive, Dog ose kontabilistët e tij nuk e njoftuan IRS-në se cila adresë ishte më e mira për të komunikuar me të.

Ajo tha më tej se skema e tij konfuze e adresave nuk ishte justifikim dhe se ishte bërë çdo përpjekje e mundshme për t’i dhënë njoftim në adresat që ai dha.

IRS IOU grumbullohet

Dhe tani, falë delikuencës së tij dhe dështimit për ta adresuar këtë menjëherë, IOU-ja e Qenit në IRS është rritur ndjeshëm. Të dhënat tregojnë se ai është goditur me gjithsej 17 barra tatimore federale që nga viti 1990. Këto variojnë nga 1.8 milionë dollarë në Hawaii në 2009 dhe 800,000 dollarë në Kolorado në 2022.

Së fundmi ai ka depozituar një peticion për kontestimin e faturave tatimore për vitet 2014, 2016, 2017, 2018 dhe 2019. Dhe, ka akuzuar Komisionerin e Tatimeve për disa kundërvajtje të ndryshme. Jo çuditërisht, duket se adresa që ai dha në Florida, ku ai tani banon, nuk është adresa e shtëpisë së tij.

Morali i tregimit: asgjë në jetë nuk është konstante përveç vdekjes dhe taksave. Problemet e qenit me IRS mund të ishin zgjidhur nëse ai do të kishte paguar taksat e tij në kohë dhe nuk do të këmbëngulte të ishte po aq i kafazit sa disa nga kriminelët që ndoqi dikur.